Kočík do terénu - Roan verzus Tako

kikakik18
7. júl 2015

Ahojte mamičky, pomaly začínam pozerať kočíky. Na trhu je ich naozaj veľa, avšak ja mám trochu špecifické požiadavky. Bývam na kopaniciach, takže potrebujem kočík, ktorý zvládne náročný terén (lúka, štrková cesta, sneh, jamy...).A tu sa môj okruh kočíkov zužuje, keďže veľa z nich ma dvojité alebo malé kolesá.
Moje požiadavky na kočík:
veľké nafukovacie kolesá
priestranná vanička (bude zimné bábo)
aby sa športová časť dala dať do úplného ľahu
športová časť v oboch smeroch jazdy
pri športovej časti aby bolo dieťa z boku chránené pred vetrom
ak by bol podvozok kompatibilný s vajíčkom Maxi cosi, bolo by to ideálne

Včera ma zaujal kočík Roan Marita a nedá mi spať 😀 S vaničkou vyzerá naozaj nádherne, spľňa podmienky a dokonca sa dá polohovať aj vanička. Športová časť sa mi už až tak nepáči 😒 Ešte som ju ale naživo nevidela, tak ju zatiaľ nejdem zatracovať. Dočítala som sa, že sa na Marite kazí brzda a často ho treba premazávať. Autobusom nechodím, takže veľkosť mi nevadí, skôr tá váha (kvôli nakladaniu a vykladaniu z auta). Auto mám tiež veľké, ani tu problém nevidím.

Ďalší favorit je Tako. Tu ich je na výber viac- Acoustic, Marine, Dalga.. Akurát som ich ešte nevidela naživo, tak ich veľmi neviem porovnať.

Preto by som sa chcela opýtať na Váš názor, prípadne odporúčanie 🙂 Trochu ma na oboch odrádza, že sú z Poľska. Tako má viac príslušenstva, k Roanu sa dá zae pripnúť vajíčko Maxi Cosi, ktoré by som chcela. Neviem, som nerozhodná. Najlepšie bude si ich všetky 'óbehnúť''. Tak ak máte ešte nejaké iné typy- sem s nimi, prípadne mi uľahčite rozhodovanie. Rada si nechám poradiť od skúsených mamičiek. Ďakujem 😉

siska53
7. júl 2015

@kikakik18 a nepozerala si inglesinu magnum ?
Ja som mala roan tiez povodne vyhliadnuty onoho casu,no nakoniec som sa rozhodla pre inglesinu magnum. Len netusim,ci to vajce z maxi cosi by pasovalo... Ja som mala z druhej ruky nejake gesselinacke,to nepasovalo, ale my sme ho vlastne nepotrebovali na konstrikciu nejak,len.obcas. Po vyuziti som to vajce predala.. Ked sa narodima dcera uz sme kupovali radsej original k inglesine.

kikakik18
autor
8. júl 2015

@siska53, ďakujem za radu, určite si ho pozriem dôkladnejšie. Zatiaľ mi na prvý pohľad príde už moc retro, ale možno som pozerala len starší model 🙂

siska53
8. júl 2015

Toto je on-bez vrchneho krytu. Viac retro je moja srdcovka-inglesina vittoria a uplne retro je inglesina classica tusim tak je jej presne oznacenie.

matarka
8. júl 2015

My mame Tako Marine. A ak si dobre pamatam, aj k nemu sa da pomocou adapterov nakliknut vajicko Maxi Cosi (my mame Cybex). S kocikom sme celkom spokojni, kazdy nam ho chvali (to, ako vyzera) a nemame s nim problemy, ale je dost tazky (do velkej miery prave kvoli velkym kolesam). No Tvoje podmienky podla mna splna. Sportak sme este nevyskusali🙂

pianina
8. júl 2015

Ahoj,My mame Roan marita,Ale druhykrat by som ho nekupila.Zda sa mi moc tazky a dost hrkoce,ked ideme po hrboch,Aj brzda si myslim,ze za chvilu oddide.Sportovu verziu este budem skusat. 🙂 Ale vyzera velmi dobre a velka vyhoda velka vanicka.Autosedacku mame Cybex,ale nekupili sme adaptery.

siska53
8. júl 2015

@pianina tak som stastna,ze som sa rozhodla nakoniec pre magnumku. Lebo ako jeden z prvych kocikov,co splnal moje poziadavky,bol Roan marita,ten som ako prvy videla nazivo a zapisala si znacku.. No nakoniec ma od jeho kupy odhovorili a ponukli mi magnumku a bolo rozhodnute.