Ahojte kocky, snažím sa nájsť kočík ale nejak sa strácam v ponukách a moznostiach. Radšej by som počula názory ľudí, ktorí kočiky používajú na dennom poriadku. Žijem v horách a som veľmi aktívna takze hľadám kočík, ktorý by ma nesklamal na kameňoch trochu blato tráva atd... Ale chcem aj aby bol šikovný na ovládanie a nie príliš ťažký. Najlepšie 3v1 aby vydržal celé obdobie kedy ho buďem potrebovať. A samozrejme aby sa nerozpadol pri častom používaní 🙂)) ďakujem krásne ak mi niekto poradíte a napíšete svoje skúsenosti ;)
@ditatxu Concord Neo 3 v 1. Odpružený, relatívne ľahký.
@ditatxu Ja som mala od firmy Jane slalom pro, 3v1 a pri jeho kúpe sme bývali v meste, potom sme sa presťahovali na dedinu a tiež si užil aj po horách a kamenistých cestách svoje. Prežil dve deti a ešte niekomu slúži ďalej. Nafukovacie kolesá, jedna z najľahších konštrukcií na trhu a super spratný. Nedám dopustiť, krásne sa zmestil do malého kufra auta Suzuki SX4 a hlboká vanička sa dá používať aj na prevoz dieťaťa v aute(v hl vaničke je pre dieťa pás a na vaničku sú špeciálne úchyty na bezpečnostné pásy). Detičky ten kočík milovali. Treba odskúšať v obchode.
My mame Peg Perego GT3 uz pri druhom dietatku a kupili by sme si ho urcite znova. Ma velke nafukovacie kolesa, predne koliesko s aretaciou, je to taky maly traktor co prejde cez vsetko a ma obrovsky odkladaci kosik. Ak uvazujes nad pouzitym kocikom, viem, ze v minulosti bol aj stvorkolesovy, neviem, ci sa volal GT4 alebo ako, ale je fakt super! Hlavne predpokladam, ze ked zijes v horach, nebudes ho kazdy den pratat do maleho vytahu ;)
Do terenu jednnoznacne trojkolku. Ja mam tiez Peg Perego GT3 a super do terenu aj do snehu.
Nase skusenosti:
.
Hlboky - Navington Caravel - presiel VSETKO, konare, kamene, obrubniky, prezil cestu lietadlom 2x bez ujmy, mame tmavobezovu univerzalnu farbu pre dievca aj chlapca: http://www.kocikovo.sk/resize/domain/kociare/fi...
Pozitiva: Odpruzeny; Vkusny; Nastavitelna rucka; Velka vana - dcerka tam bola bola aj v 7-8 mesiaci v zime, je tam na to polohovatelna opierka, male deti my zrovna nerobime 🙂; Ventilacia zo spodu - da sa otvorit, zatvorit, zabudovana pod matracom v plastovej konstrukcii; Vaha - ja som ho dokazala nalozit do auta aj jednou rukou, zatial co v druhej bolo dieta, krasne sa oddeli vanicka od spodku, spodok jednoducho zlozi, na to da vanicka so sklopenou strieskou, voslo to do kufra maleho auta i30; Predne kolieska sa daju prepnut na natacanie - v obchode neskutocne pohodlne ako pre rodica tak pre dieta; Nosnost a sila podvozku - keby dole vosiel slon, tak ho ten podvozok odnesie; a ako som pisala ako hlavnu vlastnost, presiel vsetko, no na turu do hory by som s nim uz nesla, na take sme ale mali ergonosic, hlavne v prvych mesiacoch, neskor turisticky nosic; Aj som si s tym kociarkom obcas pobehla.
Negativa: predna naprava taha trosku dolava, ale ked som tak videla v meste podobne kociky, akokeby to bol vseobecny problem takychto prepinatelnych podvozkov, staci nohou napravit a potom ide rovno, nebolo to obmedzujuce; Vanicka iba jednym smerom - ale urpimne ani si neviem predstavit zeby som si vanicku dala od seba;
Tomuto podobny kocik, mozno lacnejsi mi pride Tako Acoustic - svagrina mala pre chlapca tmavocerveny, vyzera podobne, jazdne vlatnosti neviem porovnat, iba od oka som si vsimla ze ma dole vacsi kosik, kolieska ale asi natacacie nema.
.
Sportovy - tolko som studovala az sme kupili take, co som ani nenastudovala, dokonca aj neodpruzeny, farba opat univerzalna, cerveny - Phil&Teds Sport: http://www.oybcycles.com/media/ecom/cat/phil_te... , on sa sice ako pozeram uz nevyraba ale od tej znacky najdes podobne typy, vsetky rozsiritelne pre dve deti ak treba, vyssie rady su aj s odpruzenim;
Pozitiva: Zasli sme v meste na miesto kde som cakala asfaltku a ono to bolo uzsie ako lesna cesta, nikto tam s kocikom nesiel, pozerali na nas jak na blaznov, manzel sa nedal, a pretlacil ten kocik cez ten chodnicek, skalky a korene asi 2 km - nic sa mu nestalo; Ten kocik nepocut; Madlo v predu - najlepsie na drzanie sa dietata, okusovanie zubami a pod, penove, pohodlne, pratelne; Aj s tymto kocikom som si pobehla, i ked nie je urceny na behanie, no ked pri tom buchnem do velkeho vymolu tak to citit aj napriek dusiam, odpruzenie by to poriesilo; Dost skladny aj napriek kolieskam, ide o to ako ho ulozis, a predne koliesko sa da lahko vybrat; Predne koliesko sa da zaaretovat;
Negativa: Absencia odpruzenia; Neviem ci to je iba na nasom, ale trosku tazsie sa odbrzduje brzda, chcelo by to lepsi system na nohu - zatial bez obmedzeni, na vsetko sa da zvyknut; Polohovanie opierky je vlastne u tohto Sportu iba hore, aleb dole, prip. po rozzipsovani uplny lah, ale to ani nepouzivam - dala som to do nevyhod, ale ani neviem aku inu polohu by moja dcera akceptovala, ona v pololahu ani nevie a nechce byt, bud sedi, abo spi, ked porovnam s Plikom, ktory tiez mame, tam je 4-5 poloh opierky, no vyuzili sme presne 2 - uplne hore a uplne dole; Strieska - je kratka, napr. v tom Pliku sa da strieska stiahnut uplne dole a chrani tak dieta proti vetru, v Sporte ani nastavenie tej striesky nie je bohvie co (podotykam, ze Plilko je mestska hrkalka, odpruzena, no nie do terenu, ale zas hrozne komfortna pre dieta); System na aretaciu by mohol byt aj premyslenejsi, ten sa mi velmi nepaci, ocenila by som normalny prepinac packovy, ako je na inych kocikoch;
.
Zaverom: s obidvoma kocikmi sme manzel i ja spokojni. Vonku sme kazdy den, niekedy aj viac krat. Obidva presli roznymi zatazkavajucimi skuskami bez setrenia. Plus ked si zoberiem kolko krat boli zlozene a rozlozene v aute.. vyzera ze sme vybrali dobre. Ja by som sa opat uberala pri vybere podobnymi smermi.
Ku trojkombinacii: nam sa 3v1 nikdy nepacilo, lebo dat sportovu cast na velky podvozok hlbokeho nie je vlastne ziadna zmena, furt je to velke oproti malemu sportovemu, kt. je len sportovy, plus zbytocna vysoka vstupna investicia. Vajicko sme mali cely cas v aute, a s tymi kocikmi nemalo nic spolocne, ani sme nemali taku potrebu to spajat, vkuse vypinat a odopinat vajicko, ci odpasavat.. to radsej supneme dieta do nosica ak sa nam kocik nechce vytahovat.
Concord Wanderer Travel - pevná off roudová konštrukcia, kolesá naplnené špeciálnou penou (netreba dofukovať), skladanie jedným klikom.. vyskúšané v teréne, v snehu tuhom aj brečkovom, chodníky, obrubníky, mačacie hlavy. My sme s ním maximálne spokojní 🙂
Dokonca má vaničku certifikovanú ako autosedačku, takže môžeš bábätko dať do vaničky, pripútať v aute, a vytiahneš tam, kde potrebuješ kočíkovať. Netreba prekladať bábätko z vajíčka do vaničky. Sme s ním veľmi spokojní.
Držím palce pri výbere 🙂
Baby dakujem moc 🙂 zuzili ste mi to perfektne! Dam vedet co si vyberem ;) peknu nedelu
@ditatxu ahoj, ja som mala cortinu 3v1. kazdy piskoval aky je to naprd kocik, vydrzal aj pri malom, nielen pri dcere a boli sme s nim aj na vylete na sutovskom vodopade a pohodicka totalna.
Podla mna je Peg Perego G3 brutalne tazky
@ditatxu jane slalom pro - mám ho od sesterky a tá býva v Krkonošiach
alebo brat ma xlander mowe
obaja chodíme na krkolomne výlety a zatiaľ oba v pohode vydržali a su aj veľké pre bábo
@ditatxu Ja som hľadala niečo do terénu, aby hojdal a aby mal dostatočne veľkú vaničku. Našla som : Roan Marita. Veľká vanička, odpružený, behala som s ním po lúke a malý ani nevedel 😉 Taký klasický, hlbokú vaničku som používala až do 10 mesiacov, potom sa tam z fusakom nezmestil. V lete by vydržal ešte dlhšie. Občas ho treba namazať ale inak žiadna extra údržba. Športová časť je trošku menej praktická oproti moderným kočárom. ale rýchlo som si zvykla a v podstate by som už iný nechcela. Má však jednu nevýhodu - je väčší a hodí sa skôr do väčšieho auta. My sme však do kombíka zvládli narvať kočík z hlbokou vaničkou, kabelu pre malého a padák na paragliding, takže stačí len trochu popremýšľať a ide to 😉
@ditatxu my máme x-lander x-run.. na šport a terén je skvelý a mne nevadí ani do mesta aj keď atypickým sklonom kolies priťahuje pohľady a niekedy aj komentáre okoloidúcich.. je relatívne ľahký, má brzdu, je to 3v1, resp. sa dá kúpiť v takej kombinácii, akú potrebuješ.. u mňa osobne už lepšie obstála iba babyšatka 🙂
do terénu jednoznačne trojkolka
@ditatxu
ja som vyberala z troch:
TFK joggster twist - vizuálne menej príťažlivý, ale nemecká kvalita a ako jediný z kočíkov je šrubovaný, nie nitovaný, teda prakticky nezničiteľný. niektoré poťahy však vyšisuje slnko a je polohovateľný pomocov zipsov, čo je z môjho pohľadu ťažšie na manipuláciu. naklikuješ na neho autosedačku maxi cosi. je však veľmi drahý, prakticky bez príslušenstva, všetko dokupuješ osobitne a v bazároch je ich málo v ponuke
jane slalom - vizuálne pekný, ľahká konštrukcia, no poťahy mu vyšisuje slnko a z môjho pohľadu má malú striešku, ale veľkú vaničku pre bábo, čo je fajn. nový je dosť drahý, ale v bazároch je ich dobrá ponuka a v dobrom stave, no väčšina s vyťahanou farbou od slnka
peg perego GT3 - veľmi stabilná trojkolka so stiahnutím striešky až celkom dopredu. trochu má menšiu vaničku a je dosť ťažký a veľký do kufra auta. ale zas je možné ho kombinovať s druhým menším podvozkom do auta na vozenie po meste, či nákupnom centre (napr. switch easy drive). farbu mu slnko nevyťahá vôbec, má kvalitné ale menej priedušné poťahy. je tiež drahý, ale dá sa kúpiť dobrý bazárový kus za dobrú cenu.
moja voľba je GT3
@ditatxu ja mam dva kociky, oba maju nafukovacie kolieska, jeden je polsky Adamex odpruzeny 4-kolesovy a druhy je 3-kolesovy bumbleride. Som rada, ze mam dva, pretoze sa dobre doplnili. Bumbleride som si kupila preto, lebo som nebola uplne spokojna s tym polsky, ale nakoniec som pochopila, ze je to velmi dobry kocik. bumbleride nema ani zdaleka taku odpruzenost a stabilitu, ako ten polsky. Adamex ma zase nevyhodu u uz vacsieho dietata, ze je tazky, zabera viac miesta - ale navzajom sa tieto dva uzasne doplnili. nenasla som kocik, ktory by splnal vsetky moje poziadavky v jednom, taky neexistuje.
Gesslein - majú veľký výber podvozkov, sama si vyskladáš kočík aký sa ti páči, síce je drahší, ale stojí za to. Výrobca ho sám deklaruje ako kočík do mesta aj do terénu....kukni si stránky predajcov. Ja som preň rozhodnutá pre naše druhé....po nie dobrých skúsenostiach, ktoré mám s inými kočíkmi
@cinnamon111 ahoj 🙂 prosim ta na slovensku je nejaky obchod kde by sa to dalo ist pozriet a poskusat?
My sme mali dva, 4kolesovy aj trojku no a golface, vzdy ina znacka a vyhtal CasualPlayS4;)
My mame Gesslein F10 a velka spokojnost,mame 2 druhy koliesok-male otacacie idealne do mesta a velke do terenu 🙂
@ditatxu ja som sa dlho branila trojkolke a moj muz od zaciatku vravel,ze to je dobry koc.Samozrejme ja tvrdohlava kupila som si dorjan butterfly,nadherny,vanicka velka,perfektne sa ovlada ale do hor asi velmi nie je.Mala sa narodila predcasne takze v koci bola asi 3krat inak len v satke a teraz ked je starsia nosim aj na chrbte v manduce.Ale kedze uz tolko nevladzem kupila som nakoniec muzom ospevovanu trojkolku quinny speedi sx a teda vrelo odporucam.Prejdem akykolvek teren.Vyborne ovladatelny kocik,lahky a velmi priestrany.Byvam v meste a aj do mesta je skvely a ked ideme do Stiavnice do hornateho terenu uplna pohodicka.Ak sa nebranis nosenie,odporucala by som Ti dietatko nosit v satke lebo sa dostanes kamkolvek chces,ja som s nou tak aj stravila 6 tyzdnov v zahranici a nemusrli sme balit koc...a samozrejme mat aj alternativu koc v pripade ze boli chrbat alebo pojde starka na prechadzku.
@ditatxu pozri stránky, www.aladin.sk,www.forbaby.sk
@ditatxu jasné, v snehu sme fungovali bez problémov - teda veď vzhľadom na podmienky.. jasné že keď je kašovitý a človek má problém aj kráčať tak sa to odrazí aj na jazde kočíka, ale keď porovnám so spolukočíkujúcimi, mala som pocit, že my to ide ľahšie.. inak ja som chodila s ním na korčule a super lebo ten sklon kolies zabezpečuje aby kočík pevne sedel na ceste.. A ešte že kolesá sa veľmi ľahko dávajú dole takže sa dá zložiť aj do menšieho kufra.. ak ich dole nedáš, chce to trochu väčší kufor..
Ahoj, pozri este Mountain Buggy. Nie je to moj styl, ale myslim pre Teba do hor ako stvoreny 😉
@cinnamon111 aj ja mám,nás presvedčila ľahkosť,funkčnosť v lete aj v zime,a obrovský výber farieb
@ditatxu Tazko radit,lebo kazdemu vyhovuje nieco ine... Ja som mala klasiku - Inglesinu magnum - dokonca mal navyse vyhodu,ze sportiak sa spravil tak,ze sa dal len dole vrchny kryt, takze sme nemuseli skladovat dalsiu cast.. Boli sme s nim aj v Tatrach.. Jasne,nie na uzkych horskych cestickach,ale na beznej prechadzke
.a tu v meste su chodniky otrasne, ale kedze pekne peroval,dietatko tie otrasy necitilo a zvladol aj zimu s vacsim mnozstvom snehu i kamene (k jednemu ihrisku sice pre dospelakov sa ide cez kamene-deti tam rady chodia doobeda sa hravat).
Nerozpadol sa a zvladol by jedno,mozno aj dalsie dve deti..
Ja na tvojom mieste by som hladala nieco na ten styl -- velke kolesa robiace len dve stopy.. Mne napr.otacave kolesa lezu na nervy a ten moj ich nemal, mal rucku ovladatelnu ( cize zmestil sa do maleho vytahu a ludia si ju prisposobili podla svojej vysky).
Jedine sa vraj daktorym nemusi zmestit do auta.. Nam sa zmestil (a to sme absolvovali s nim aj dovolenky vo stvorici z toho 2male deti) a ja nesoferujem,vyuzila som ho casto aj na nakupy..
Takze tak..