Kočík do malého výťahu

surama
8. mar 2021

Ahojte, tie, ktore mate v panelaku este tie stare vytahy (take mensie, zvnutra musite zatvorit dvierka) ako ste to riesili s kocikmi? Zmesi sa tam vobec nejaky? Ak ano, viete nejaky odporucit? Nam by mali tento rok menit vytah, ale kedze je korona, tak je mozne, ze sa to presunie a nebude sa menit, tak mam stres, ako potom bude s kocikom. A inak ako teraz kupujete kociky, ked je vsetko zatvorene? Iba cez recenzie alebo sa da niekde dohodnut prist pozriet? Dakujem za info aj nazory.

zuzuliennka1
8. mar 2021

@surama podla mna sa kazdy klasicky kocik vojde, prinajhorsom diagonalne urcite, ja mam relativne dlhy podvozok na kociku jane slalom pro a diagonalne do vytahu vojdem v pohode, ked sa natlacime, tak aj s manzelom, ze dvaja dospeli
sice mame “novsi” vytah, ale vosla som sa s tymto kocikom do klasickeho bytovkoveho vytahu s vnutornymi dverami aj u kamosky v bytovke starej

hradnapani
8. mar 2021

urcite najdes, dnes sa daju v pohode najst uzsie a mensie kociky, hlavne aby mal sklapaciu cast rucky, aby si ziskala priestor. My sme pred rekonstrukciou mali tiez takyto malicky vytah a natrepali sme tak kadeco, ale to bolo desat rokov dozadu, tak ti tu nejdem pisat znacky a modely, lebo aj tak uz nie su v obchodoch. Po rekonstrukcii sa kabina inak dost zvacsila, tak potom s druhym dietatom nebol vobec problem. A riesila som to aj kocikarnou, nie vzdy sa mi chcelo ist s kocikom, lebo tam boli este aj schody. Takze dieta do nosica ak bolo hore, kocik do kocikarne, ako kedy.

maris5
8. mar 2021

Ja do toho nasho prtaveho stareho vytahu som chodila s kocikom naopak. Tak, aby bola ta uzsia cast (tam kde ma babatko hlavu) pri dverach, inak by som sa nemala kam zmestit. Ale kocik som mala klasicky.

surama
autor
8. mar 2021

@hradnapani Vidis, to je dobry napad s tou sklapacou ruckou 🙂 To som uz videla nejake, ze sa da sklopit. Vdaka za napad 🙂

hradnapani
8. mar 2021

@surama dnes to maju uz mnohe, urcite si vyberies 🙂

surama
autor
8. mar 2021

@zuzuliennka1 Tak to som rada potom...si ma ukludnila normalne 🙂 My mame blok prerobeny, len s vytahmi cakaju, lebo vraj ine vchody nemaju nasetrene :( V tom vytahu sme uz vela veci nosili aj ked sme sa stahovali, len mne sa tie kociky zdaju take dlhe a vytah maly :D

surama
autor
8. mar 2021

@maris5 Super, dakujem za info 🙂

livka_
8. mar 2021

@surama ako keby som seba videla. Nie nevojdes sa s kociarom to je jasné. Prosila som domovnika nech dverka odmontuje, potom by som v pohode vosla..lenze vytahy z 68roku maju viacstupnovu ochranu, jednou je tlakova brzda.. ked stupis, trochu klesne vytah napr .a ked zatvoris dvierka je tam dolu elektricky okruh ktory sa uzatvori a povoli odist kabine zo stanice. Nedalo sa to obist...preto radim..Podvozok v kocikarni a hore vytahom som niesla dieta len vo vajku/hlbokej vanicke. Ked uz bol tazsi a mna chrbát bolel, kupila som z obi drevenu dosku so 4kolieskami..nieco ako skejt.. pred bytom som polozila na tu vanicku a odtiahla chodbickami. Sportovy odporucam nunu pepp, ten sa mi vosiel. Potom prerabali u nas vytah a 6tyzdnov som nosila na sieste dieta schodmi v nosiči (sme ten panelak z pražského typu) schody dost strme no ..to boli casy kriste

bubka28
8. mar 2021

@surama Ahoj, tiež toto práve riešime. Máme prerobenú bytovku ale výťahy ostali pôvodné, samozrejme, že s dvierkami. A okrem toho máme byty robené na medziposchodiach, čiže na výťah buď o poschodie vyššie alebo nižšie. Moja nočná mora. Netuším, ako budeme chodiť, no určite vyberieme kočík, kde sa dá rúčka zložiť. To by sa malo zmestiť. 🙂

aleshka_supermama
8. mar 2021

@surama tiež mame ešte starý výťah z roku 1965 🤣. Sme tu v paneláku 3 mamičky s kočíkom jedna mala poľský druhá pep perego ja som mala najprv concord neo a v pohode sme sa tam aj s mužom zmestili, teraz mam mios zvezieme sa vo výťahu celá naša 4 člena familia občas aj s menším nákupom 🤣.

surama
autor
8. mar 2021

Bola som premerat vytah a vnutorny priestor ma rozmery 100x80cm. Lenze, ked pozeram kociky na nete, tak tam nepisu, aku maju celu dlzku, iba po vanicku, takze teraz neviem, ako si vybrat :D

surama
autor
8. mar 2021

@bubka28 Uff nezavidim :( Ale ta sklapacia rucka bude urcite super napad 🙂
My zas byvame iba na 3. poschodi, len ja som si to nejak tak predstavovala, ze pridem z kocikovania, nastupim do vytahu aj s kocikom a necham dieta este spat v kociku na byte, ale to asi nie je realne :D Ja sa akosi bojim nechat kocik v kocikarni, lebo je tam kvantum veci, malo priestoru, bicykle..tipujem, ze by bol kocik vkuse zaspineny, co by ma dost mrzelo...

domak2
8. mar 2021

@surama ja som nepredvidala ako ty, kúpila kočík a teraz budem asi musieť dávať dole koleso vždy keď pôjdeme vytahom. 😅 Našťastie sme len na prvom tak ho keď tak aj vynesiem.

surama
autor
8. mar 2021

@domak2 :D Daj vediet potom ako si dopadla :D

daniella08
8. mar 2021

Pri kočíku s vanočkou som sklopila rúčku a športiaky sú menšie takže sa v pohode zmestia.

danieladeley
8. mar 2021

@surama mame presne taky vytah. mali sme edrema iq 2016. mal presne tu skvelu sklapaciu rucku. novsie verzie neviem ako su na tom, ale ten kociar by som kupila aj teraz. bol perfektny.

anicka182
8. mar 2021

@surama ja ta nepotesim, my mame starý vytah pre tri osoby s nosnosťou tusim 250kg a vnutornymi dverami a teda nevosiel mi tam kocik ani hlboky ani sportovy, mala som podvozok v aute a do bytu len s vajickom neskor s vanickou aj ta musela byt sikmo a len jsdna osoba potom mohla ist. Ked sme presli na sportiak tak ten je dodnes v aute. No hruza a des a duplom ked ostal zaseknuty niekde a ťahaj sa na sieste s dietatom a nakupom. Tiez je nam roky sľubovana výmena a nic sa s tým nerobi.

kris_y
8. mar 2021

@surama pozri si peg perego - do výťahu, do auta super... ale je to skôr taký mestský kočík, v prírode sa s ním "narobíš", nie je dobre odpružený, ale môjmu drobcovi to nevadí, čím hrbolatejsia cesta, tým sa mu lepšie spi 🙈

shallimar
8. mar 2021

Teraz má tú zopár ľudí ukrizuje, ale mali sme taký výťah u svokry, a ešte mal aj jednu stranu skosenu. Bývali sme u nej mesiac (keď sme predali byť a čakali na dom), tam sa vojde ledva autosedačka. Nijakým spôsobom tam kočík nešiel, tak sme nosili dva srobovaky (s celodrevenou rúčkou) a vždy zacvakli hore namiesto dverí.

Rada od domovnika, ale fungovala.

saxana000
8. mar 2021

Polsky takko..mal polohovatelne madlo vliezla som sa s nim vsade a musela som sklopit len ozaj par krat u nasich bol nakladny vytah doma nemame ziadny byvame na prvom vacsinou som nechavala kocik v garazi ale ak mala spala vyskakala s kocarom po schodoch..

kubobubo
8. mar 2021

@anicka182 rovnaký výťah z 50. rokov. Stokke xplory - kočíkovala som pred 10 a 7 rokmi. Rúčku som prehodila a s mužom sme sa nasúkali nabok.

kubobubo
8. mar 2021

Oprava - bez vnútorných dverí.

lopka1313
8. mar 2021

Inak tiez mam znamych, (uz to tu niekto pisal), ze kocik nechavali len v aute... A u nas napr ani kocikaren nie je! (prenajali ju komusi!)

surama
autor
11. mar 2021

Dakujem vam vsetkym za nazory a skusenosti. Ako som uz pisala, ja som mala predstavu, ze pojdem von kocikovat a s kocikom sa aj vratim do bytu :D Ale, teda, ratala som, ze kym budem tehotna uz bude vytah davno vymeneny, ale tu len dvihaju poplatky za vsetko a nic sa nerobi...ale to ina tema :D

Nechat kocik v aute u mna nepripada do uvahy, lebo parkovisko nemame hned pod blokom, ale dalej..do 100m mozno, lebo pred blokom mame park. Cize si neviem predstavit ist s vanickou alebo vajickom na parkovisko po zvysok kocika, potom sa s nim vratit a ist kocikovat a potom zas odniest kocik do auta a zas sa vracat iba s vanickou :D A este co ked manzel bude s autom prec :D