Ahojte, tie, ktore mate v panelaku este tie stare vytahy (take mensie, zvnutra musite zatvorit dvierka) ako ste to riesili s kocikmi? Zmesi sa tam vobec nejaky? Ak ano, viete nejaky odporucit? Nam by mali tento rok menit vytah, ale kedze je korona, tak je mozne, ze sa to presunie a nebude sa menit, tak mam stres, ako potom bude s kocikom. A inak ako teraz kupujete kociky, ked je vsetko zatvorene? Iba cez recenzie alebo sa da niekde dohodnut prist pozriet? Dakujem za info aj nazory.
urcite najdes, dnes sa daju v pohode najst uzsie a mensie kociky, hlavne aby mal sklapaciu cast rucky, aby si ziskala priestor. My sme pred rekonstrukciou mali tiez takyto malicky vytah a natrepali sme tak kadeco, ale to bolo desat rokov dozadu, tak ti tu nejdem pisat znacky a modely, lebo aj tak uz nie su v obchodoch. Po rekonstrukcii sa kabina inak dost zvacsila, tak potom s druhym dietatom nebol vobec problem. A riesila som to aj kocikarnou, nie vzdy sa mi chcelo ist s kocikom, lebo tam boli este aj schody. Takze dieta do nosica ak bolo hore, kocik do kocikarne, ako kedy.
Ja do toho nasho prtaveho stareho vytahu som chodila s kocikom naopak. Tak, aby bola ta uzsia cast (tam kde ma babatko hlavu) pri dverach, inak by som sa nemala kam zmestit. Ale kocik som mala klasicky.
@hradnapani Vidis, to je dobry napad s tou sklapacou ruckou 🙂 To som uz videla nejake, ze sa da sklopit. Vdaka za napad 🙂
@surama dnes to maju uz mnohe, urcite si vyberies 🙂
@zuzuliennka1 Tak to som rada potom...si ma ukludnila normalne 🙂 My mame blok prerobeny, len s vytahmi cakaju, lebo vraj ine vchody nemaju nasetrene :( V tom vytahu sme uz vela veci nosili aj ked sme sa stahovali, len mne sa tie kociky zdaju take dlhe a vytah maly :D
@surama ako keby som seba videla. Nie nevojdes sa s kociarom to je jasné. Prosila som domovnika nech dverka odmontuje, potom by som v pohode vosla..lenze vytahy z 68roku maju viacstupnovu ochranu, jednou je tlakova brzda.. ked stupis, trochu klesne vytah napr .a ked zatvoris dvierka je tam dolu elektricky okruh ktory sa uzatvori a povoli odist kabine zo stanice. Nedalo sa to obist...preto radim..Podvozok v kocikarni a hore vytahom som niesla dieta len vo vajku/hlbokej vanicke. Ked uz bol tazsi a mna chrbát bolel, kupila som z obi drevenu dosku so 4kolieskami..nieco ako skejt.. pred bytom som polozila na tu vanicku a odtiahla chodbickami. Sportovy odporucam nunu pepp, ten sa mi vosiel. Potom prerabali u nas vytah a 6tyzdnov som nosila na sieste dieta schodmi v nosiči (sme ten panelak z pražského typu) schody dost strme no ..to boli casy kriste
@surama Ahoj, tiež toto práve riešime. Máme prerobenú bytovku ale výťahy ostali pôvodné, samozrejme, že s dvierkami. A okrem toho máme byty robené na medziposchodiach, čiže na výťah buď o poschodie vyššie alebo nižšie. Moja nočná mora. Netuším, ako budeme chodiť, no určite vyberieme kočík, kde sa dá rúčka zložiť. To by sa malo zmestiť. 🙂
@surama tiež mame ešte starý výťah z roku 1965 🤣. Sme tu v paneláku 3 mamičky s kočíkom jedna mala poľský druhá pep perego ja som mala najprv concord neo a v pohode sme sa tam aj s mužom zmestili, teraz mam mios zvezieme sa vo výťahu celá naša 4 člena familia občas aj s menším nákupom 🤣.
Bola som premerat vytah a vnutorny priestor ma rozmery 100x80cm. Lenze, ked pozeram kociky na nete, tak tam nepisu, aku maju celu dlzku, iba po vanicku, takze teraz neviem, ako si vybrat :D
@bubka28 Uff nezavidim :( Ale ta sklapacia rucka bude urcite super napad 🙂
My zas byvame iba na 3. poschodi, len ja som si to nejak tak predstavovala, ze pridem z kocikovania, nastupim do vytahu aj s kocikom a necham dieta este spat v kociku na byte, ale to asi nie je realne :D Ja sa akosi bojim nechat kocik v kocikarni, lebo je tam kvantum veci, malo priestoru, bicykle..tipujem, ze by bol kocik vkuse zaspineny, co by ma dost mrzelo...
Pri kočíku s vanočkou som sklopila rúčku a športiaky sú menšie takže sa v pohode zmestia.
@surama ja ta nepotesim, my mame starý vytah pre tri osoby s nosnosťou tusim 250kg a vnutornymi dverami a teda nevosiel mi tam kocik ani hlboky ani sportovy, mala som podvozok v aute a do bytu len s vajickom neskor s vanickou aj ta musela byt sikmo a len jsdna osoba potom mohla ist. Ked sme presli na sportiak tak ten je dodnes v aute. No hruza a des a duplom ked ostal zaseknuty niekde a ťahaj sa na sieste s dietatom a nakupom. Tiez je nam roky sľubovana výmena a nic sa s tým nerobi.
Teraz má tú zopár ľudí ukrizuje, ale mali sme taký výťah u svokry, a ešte mal aj jednu stranu skosenu. Bývali sme u nej mesiac (keď sme predali byť a čakali na dom), tam sa vojde ledva autosedačka. Nijakým spôsobom tam kočík nešiel, tak sme nosili dva srobovaky (s celodrevenou rúčkou) a vždy zacvakli hore namiesto dverí.
Rada od domovnika, ale fungovala.
Polsky takko..mal polohovatelne madlo vliezla som sa s nim vsade a musela som sklopit len ozaj par krat u nasich bol nakladny vytah doma nemame ziadny byvame na prvom vacsinou som nechavala kocik v garazi ale ak mala spala vyskakala s kocarom po schodoch..
@anicka182 rovnaký výťah z 50. rokov. Stokke xplory - kočíkovala som pred 10 a 7 rokmi. Rúčku som prehodila a s mužom sme sa nasúkali nabok.
Oprava - bez vnútorných dverí.
Inak tiez mam znamych, (uz to tu niekto pisal), ze kocik nechavali len v aute... A u nas napr ani kocikaren nie je! (prenajali ju komusi!)
Dakujem vam vsetkym za nazory a skusenosti. Ako som uz pisala, ja som mala predstavu, ze pojdem von kocikovat a s kocikom sa aj vratim do bytu :D Ale, teda, ratala som, ze kym budem tehotna uz bude vytah davno vymeneny, ale tu len dvihaju poplatky za vsetko a nic sa nerobi...ale to ina tema :D
Nechat kocik v aute u mna nepripada do uvahy, lebo parkovisko nemame hned pod blokom, ale dalej..do 100m mozno, lebo pred blokom mame park. Cize si neviem predstavit ist s vanickou alebo vajickom na parkovisko po zvysok kocika, potom sa s nim vratit a ist kocikovat a potom zas odniest kocik do auta a zas sa vracat iba s vanickou :D A este co ked manzel bude s autom prec :D
@surama podla mna sa kazdy klasicky kocik vojde, prinajhorsom diagonalne urcite, ja mam relativne dlhy podvozok na kociku jane slalom pro a diagonalne do vytahu vojdem v pohode, ked sa natlacime, tak aj s manzelom, ze dvaja dospeli
sice mame “novsi” vytah, ale vosla som sa s tymto kocikom do klasickeho bytovkoveho vytahu s vnutornymi dverami aj u kamosky v bytovke starej