Ahojte co to je za kocik aocao?3 kombinacia 4 kolesovy krasny modry ale nikde neviem najst popis produktu atd.Mate ho niekto?Ak ano ste spokojne?
@mimla a nejake minusy alebo tak?
@dezire1000 Ja neviem, v Číne sú iné normy na jedovaté zložky vo výrobkoch. U nás platia smernice EU, Neviem, či by ten kočík prešiel. Ak sa ti veľmi páči, určite by som poriadne vyprala poťahy, používala vsadku do kočíka a použila nejaký návlek na madlo, deti to niekedy žužlú. Nechceš radšej kočík značky, ktorá má normálne certifikáty pre našu krajinu? Ja ho nevlastním, len som ho videla. teda nie štvorkolesový ale trojkolku, vyzerala pojazdne. Ale to je tak. Už si videla niečo kvalitné z Číny? Teda okrem čajovej súpravy z dynastie Ming a podobne.
@mimla vela mamiciek som videla ze ho ma tak asi presiel lebo ho chcem kupit tu od jednej z mk
Ako by som to povedala .......... Nie, ani zadarmo by som ho nechcela. To, ze ho nejaka mamicka ma neznamena, ze splna normy, obzvlast tie na skodlive latky. Je tu xy inych, fakt overenych a uprimne, aj krajsich znaciek. Cinsky kocik by som vazne nechcela ani zadarmo. To, ze o nom nikde nic nenajdes, trojkombinacia nova stoji 150€ a ta, co ho predava posiela voc info len mailom hovori za vsetko.
@dezire1000 To že ho tu má veľa mamičiek ešte beznamená, že prešiel. Prešiel, ak ho kúpili v normálnej kamennej predajni a je k nemu certifikát z nejakej skúšobne. Ak je k tomu len papier so značkou CE, môže to znamenať hocičo. Podľa grafiky. Môže to znamenať, že výrobca vyhlasuje, že výrobok spĺňa normy a tiež to môže znamenať, že ide o čínsky export (China export) https://cs.wikipedia.org/wiki/Značka_CE
Rozdiel je fakt len v grafike. Takýto kočík si kľudne môže za pár šupov objednať aj súkromná osoba a potom s ním robiť biznis na bazoši. Samozrejme, že ho vychváli do nebies.
Čo sa týka nebezpečnosti/bezpečnosti, nejde iba o toxickosť použitých materiálov, ale aj o trvácnosť ložísk (aby ti neodletelo koleso počas prechádzky, či kočík nezachádzal do strany). Ide aj o vyčnievajúce časti, ktoré by mohli zraniť dieťa vnútri v kočíku, či rovno amputovať prsty. Bezpečnosť popruhov je otázna.
Pozri aj Poliaci robia lacné kočíky, ktoré sú aj dizajnovo zaujímavé, ale spĺňajú normy. Ak ide o peniaze, skúsila by som sa popozerať tam. Ja som tiež nemala peňazí nazvyš, vyriešila som to tak, že som kúpila kočík z druhej ruky, ale kočík vyrobený podľa noriem EU.
Čínsky kočík.