Kočik a vajíčko v zimných mesiacoch

nika411
14. sep 2024

Ahojte, prvé babätko sa nam narodi v januari a chcem sa opytat aku mate skusenosť s kočikom vajičkom v zimnych mesiacoch. Budem rada za každú skusenosť, pretože neviem či ho v zimných mesicoch dostatočne využijem, či sa oplati zaobstarať si ho alebo je pre zimne mesiace lepši iba kočik s vaničkou. Ďakujem za odpovede

janai1
14. sep 2024

@nika411 vajce je autosedačka. Ak nikdy nepôjdeš autom tak ti vajce netreba

danielahamar
14. sep 2024

Ja osobne ľutujem, že som do vajíčka neinvestovala viac, aby bolo pohodlné bezpečné a aj na kočík, mám decembrového. Za mňa to bolo veľmi praktické.

andrea_82
14. sep 2024

Vajicko ako kocik sa ma vyuzivat len na nevyhnutnu dobu. Napr. k lekarovi, do obchodu - vyberies z auta, nakliknes na podvozok a ides. Urcite nie na kazdodenne niekolkohodinove kocikovanie. Takze pre male babo urcite vanicku.

timea301196
14. sep 2024

Ja som kúpila cybex cloud Z i size… dcéra bude mať dva roky schovali som ho pred týždňom… za mňa top kúpa….

really8
14. sep 2024

@nika411 skus tento napad povedat pred fyzioteraputom. Dostanes riadnu prednasku.

dzejsik
15. sep 2024

@nika411 kocik s vanickou - za prve treba rovny chrbatik, za druhe dat tam fusak, vajicko do auta a idealne nejake kvalitne (radsej kvalitne po 1 dietati z bazara, ako nekvalitne len aby sa nepovedalo)

lenkalienka321
15. sep 2024

@nika411 vajíčko treba mať aj keď nemáte auto. Čo ak bude treba rýchlo vziať taxi a brat dieťa na pohotovost? Z bazarika kúpiš aj za 20 € kvalitné, možno aj za menej. Ale na bežné kocikovanie, a tobôž v zime by som ho nepoužívala.

matkahelka
15. sep 2024

@nika411 ved vajicko plni funkciu autosedacky. je ovela bezpecnejsie ako autosedacka a odporuca sa, aby v nom bolo dieta co najdlhsie. to 8-9 mes.s dietatom nebudete cestovat autom, ze vajicko nepotrebujete? a dalsia vec, ak ti dieta v aute zaspi, co sa pri babatkach casto stava, a ides trebars k pediatricke, na rychly nakup...je omnoho praktickejsie, vybrat vajicko z auta a nakliknut na kolesa, pricom dieta dalej spi ako dieta budit a presuvat do vanicky. ja odporucam do vajicka investovat, vyuzijes ho viac, ako predpokladas.

lneviemmeno
15. sep 2024

@nika411 ja mám februárové dieťa, aktuálne má 7 mesiacov a vajíčko stále využívame. Dosť často si ho nakliknem aj na podvozok kočíka keď idem napr k lekarke alebo do obchodu. A ešte dosť dlho bude vo vajíčku, má 73cm a 7,7kg a stále ma dostatok miesta, kým hlava netrčí tak je v pohode vajíčko. V autosedačke môže dieta byt až keď 2 mesiace samostatne sedí ale odporúča sa čo najdlhšie vajíčko. A hlavne kúp kvalitné vajíčko a nie z 3 kombinácie, tie sú maličké a nevydrží ti dlho.