Klasický hlboký kočík

alby2014
16. mar 2015

Ahojte. S manželom sme sa po viacerych skusenostiach v rodine rozhodli kupit klasicky hlboky kocik a nasledne na jar sportovy. Nase male sa narodi v auguste a doslova odmietam davat 5 mesacne dieta vo fusaku do sportovej casti v januari, len preto, lebo je mala vanicka. Navyse mam pocit, ze pri kombinacia je bud ta sportova cast, alebo hlboka cast v nejakom zmysle len kompromis. Navyse mate doma dve velke hebeda..vanicku a sportiak a ludia maju tendenciu kupovat aj tak este golfak, lebo sportiak je tazky etc. Radsej kupim kvalitny hlboky a kvalitny sportiak. Poradte mi, urcite mate skusenosti, cena az tak nehra rolu urcite su aj lacnejsie aj drahsie. Mam vsak pocit, ze az v troch obchodoch v Ke, kde maju kociky neuspejem, kedze tam v s mojou poziadavkou klasicky hlboky kocik, pozeraju ako na mimozemstana a maximalne mi ukazu az jeden. Nemam problem kupit kocik cez net, ale myslela, som, ze ho prv vyskusakm, kedze to asi nebude mozne obraciam sa na Vas a Vase skusenosti. Uvazovali sme nad Inglesinou Magnum, alebo Sofia je myslim klasicky hlboky. Pri magnum sa ale bojim vanicky, ktora mi pride z obrazkou a videi proste nedostatocna, resp . sa bojim ci babu nebude zima etc..Proste na zivo som to nevidela. Uvitam vsak aj ine napady a navrhy.

Chceli by sme teda:
- velku a priestranu vanicku
- kocik musi tzv. drncat - hupat sa
- velke kolesá, ziadne tie male pidi umelohmotne
- netusim, ci je lepsie, aby kocik mal predne kolesa otacave, alebo nie. Obe ma podla mna vyhody a nevyhody.
- nutne nemusi byt do terenu, byvame v centre Kosic a naozaj to vidim na chodnik, mame sice chatu, ale tam chodime len v lete a to predpokladam uz budme mat sportiak
- rada by som aj polohovatelnu cast pre chrbatik.
- lahky, ale zas sa nezastrelim, ked bude tazsi aspon pri kocikovanim schudnem posilovanim 🙂

Dakujem za vsetky rady a napady.

siska53
16. mar 2015

@alby2014 inglesina magnum je vlastne trojkombinacia. Nie je to cisto hlboky kocik,resp.sa da kupit ako dvojkombinacia bez vajicka.
Tam sa totiz sportiak spravi tak,ze das dole vrchny kryt-nanoznik. Mojim detom tam zima.nebola,su marcove a v zime mali medzi 8-12m., u mna bola automatika kupit k tomu aj fusak. Ked bolo teplejsie,stacial deka.
Krasne peroval,polohovatela rucka, velky kosik a velke kolesa robiace dve stopy.
Ja som k nemu na dovolenky,ked dieta podrastie,mala pripravenu staru buginu, no muza z buginy bolel chrbat,tak sa kupoval este sportiak (dovod bol bugina,nie inglesina), no ten je nemozny.

A mne osobne otacave kolesa prekazaju.
It
Videla som zopar kocikov,co su vyslovene len hlboke,ale nepamatam si znacky. Kebyze chcem viac investovat a neprekaza mi skladovanie sportovej casti a neskor vanicky,tak kupim inglesinu vittoriu. A mozno sa ta da kulit ako len hlboky.. Staci sa opytat.

Este - magnumka je polohovatelna prave preto,ze je zaroven aj sportiakom. Tazka je len,ked ju potrebujes zdvihat-nalozit do auta - no u nas to robil muz,mne pri mojej vyske by bol kazdy kocik tazky. Ale je lahky na tlacenie (tazky na tlacenie je ten nemozny sportiak,to je ina zaberacka), ja sol ho bezne ovladala aj jednou rukou. Rucka bola polohovatelna,cize sme sa vosli aj do nasho maleho vytahu.

natalym
16. mar 2015

Neporadím, lebo neviem. Len som sa pozastavila nad tým, že mať takéhoto zákazníka, ktorý takto presne definuje svoje požiadavky je radosť obslúžiť a poradiť. V obchodoch čo spia či ako?

alby2014
autor
16. mar 2015

@siska 53 ja viem, ze ingelsina mangum sa da poskladat na sportiak, to je este variacia do ktorej som ochotna ist, lebo vlastna to vytvoris z hlbokej vanicke a nemas doma dalsie hebedo. 🙂 Celkovo si bola s kocikom spokojna? Mna sa od nej v jednom obhcode snazli odradit, ze inglesiny mali, ale ze velmi nesli a ze ich rpestali bojednavat etc.

Nataly ...fakt pridem do ochodu poviem, co chcem...a nic. Dnes mi v Maderne zahlasili, ze som prva po 2 rokoch, co chce len hlboky kocik a nasledne ma presviedcali asi pol hodku na trojkombinaciu. ja im rozumiem, ze to sa najviac predava, ale mam svoje dovody. max mi povedia, si vyberte na nete a vam objedname, ani katalog ani nic...sorry na nete si to viem objednat sama :D Preto sa aj pytam anr ealne skusensoti, lebo podla mna neverim, ze dojdem k tomu, ze nejake osobne vyskusam.

siska53
16. mar 2015

@natalym nuz, ja som kriteria tiez mala presne stanovene,tak ti,co naozaj pochopili,co chcem,mali stastie a kupila som u nich. Ti ostatni mali smolu,lebo ma chceli presviedcat,ze tie moderne kociky s malymi otacavymi kolieskami su najsamfasa. Lenze nevedeli,ze ja som.uz zopar tych kocikov odkocikovala a vedela som presne,co mi vyhovuje. Takze ti asi radost nemali.

natalym
16. mar 2015

@alby2014 Zaujímavé. Ja osobne pracujem v obchode a nikdy nikoho do ničoho nenútim. Vysvetlím, doporučím , poradím ale rozhodnúť sa musí sám. V živote som nikoho do ničoho netlačila a už vôbec nie preto lebo sa to predáva, ale táto formulka fakt funguje o tom som sa presvedčila a nie raz. Rozum sa mi zastavuje. Ďík za info.

lucianakoniku
16. mar 2015

@alby2014 ak by si chcela predsa len prehodnotit svoj nazor na kombinovane kociky, pozri si gessleiny. mame model F6 a vobec nemam pocit ze hlboka vanicka a sportiak by boli kompromis. vanicka je skor taka fusakotaska, pevna, tepla, ale rozoberatelna takze ak ju prestanes pouzivat, zaberie ti doma fakt malo miesta. fusakotaska je dostatocne velka, vacsia ako vanicky mnohych inych kocikov, 5-mesacne dieta ak to nebude valibuk sa ti do nej zmesti.
kocik inac drnca, dodavaju k nemu velke aj male kolieska takze ich mozes menit podla potreby. okrem toho ma kopec inych vyhod, ale to uz nebudem rozpitvavat, toto bolo len tak na obhajobu kombinovanych kocikov 😉 🙂

siska53
16. mar 2015

@alby2014 Ja za seba som bola naozaj spokojna. O com svedci fakt,ze som v nom.odvozila dve deti (a kocik je stale super pouzitelny). Skoda,ze si z Kosic,lebo v BA by som ta vedela nasmerovat,prip.ti kocik ukazala aj nazivo (teraz ho uz mam uskladneny, len sa neviem dokopat k inzercii (to asi kvoli mojej tuzbe este raz kocikovat,co uz nehrozi).
Lebo nazivo je to ine,ako na obrazku,to bez debaty.
Jasne,vzdy sa najdu ludia,ktorym taky,ci onaky kocik nevyhovuje. My sme ho do auta natolko nepotrebovali,raz do tyzdna,vynimocne viac a absolvovali sme s nim aj dovolenky vo stvorici - s dvomi malymi detmi a zmestil sa i s batozinou.

alby2014
autor
16. mar 2015

inak ja budem 26.3 v ba a keby si ma vedela navigovat, kde ich maju skocim pozriet som na na sutazi s detmi v Avione..oni vlastne sutazia a ja mam free, tak to aspon vyuzijem

janifer
16. mar 2015

Ja som mala Navington Caravel, sice nie je najlahsi ale inak spokojnost bola. Kuk moje foto v bazare, je na predaj ak by ste mali zaujem.

Predne kolecka ma natacave, vanicka je dost velka, ak chcete premeriam. Nas syn nam z neho aj tak dost rychlo vyrastol, dlhoky je po otcovi, v 5mesiacoch mal 70cm a uz v nom nechcel byt s fusakom, je pravda ze kozusinovy fusak "po babicke" je vacsi ako tie moderne, ale my sme dali prednost fusaku a presedlali na sportak.

lucia0309
19. mar 2015

@alby2014 velmi dobre rozmyslas, ja mam ten isty problem, hladame len hlboky kociar, a je to vazne tazke najst, 99% mamiciek, ktore malo 3-kombinaciu okolo mna, potom kupovali este dalsi kociar a to sportovy, ja uz mam sportovy vyhliadnuty, len hladam hlboky kociar, drzim palce, keby sa Ti podarilo nieco najst, prosim daj info,, dakujem

womanica
19. mar 2015

@alby2014 my ideme do Peg-peréga..dá sa totižo kúpiť aj dvojkombinácia (vanička a autosedačka) plus podvozok...tým pádom nám nebude zavadzať v byte športová časť a a by sa nám po čase zdal neprimeraný potrebám, môžme potom športiak kupovať dľa skúseností 🙂 kedže naše bude júnové, tiež pôjde na prelome zimy do športiaku, tak uvidíme...ale vraj tá "vanisko" má 72 cm vo vnútri, tak uvidíme, kedže budeme mať dievčatko, snáď nebude žirafka :D

salsa82
19. mar 2015

@alby2014 Presne toto riesim aj ja. Pozerala som Inglesinu rozne druhy a este sa mi pacil aj Bebecar Stylo Class. Ten by sa mal dat kupit aj ako hlboky, ale na zivo som ho nevidela.
Trojkombinaciu som predala, sportovu verziu som z nej nikdy nevyuzila. Doma nam ostali len dva sportaky a vanicka plastova, kt., ma len 71cm a nie je polohovatelna. Ona je hlavne na prepravu miminka v aute,kedze vela cestujeme. Tak daj potom vediet, ako sa rozhodnes 🙂.

alby2014
autor
27. mar 2015

Dievcata dakujem za rady a tipy, vcera som bola sluzobne v Bratislave a mala som cas obehnut obchody a definitivne som sa po vyskusani rozhodla ist do Inglesiny Sofie, co je klasicky hlboky kocik, ma vsetko, co chcem, dobre sa ovlada aj jendou rukou a je lahucky... a kedze sme chceli neutralnu farbu mali aj taku zo zelenym akcentom...pre nasho chlapceka

siska53
29. mar 2015

@alby2014 verim,ze sa ti bude tak skvele kocikovat ako sa mne kocikovalo s "magnumkou".
Ked si citam,ake maju mnohe s tymi ich kocikmi trapenie,gratulujem si,ze som sa rozhodla pre klasiku.
A nezabudni na daky nosic(satku),lebo su babatka,ktorym sa na zaciatku v kociku nepaci. Nase druhe dieta zo zaciatku v kociku vydrzalo az vtedy ked spalo. Mala koliky,tak preto.
Zato maly si to tam uzival ci spiaci,ci bdiaci.