Kedy začať používať športový kočík?

nasta197
14. nov 2011

ahojte chcem sa opýtať kedy je najlepšie začať používať športový kočík môj syn bude mať 9 mes. 28. 11 je vhodný čas??? vie sám sedieť bez pomoci aj sám sa postaviť pekne drží telo a teraz ked ide zima nevadí to?

lili777
14. nov 2011

jasné. Moja bola od 4,5 mesiaca v športovom. Sedela už sama a vo vaničke sa len rozčulovala, že nič nevidí. 9 mesačný môže už dááávno byť v športiaku. Treba dať fusak a šup do športiaka.

katren
14. nov 2011

Dominicka bola v sportaku od 4 mesiacov, vo vanicke mi revala o dusu a v sportiaku vsetko obzerala a presiel hned rev....Miskovi sa este vo vanicke paci, je to taky spachtos a vychadzky vsetky prespi....

jarunka111
14. nov 2011

my sme začali používať, keď mal malý 9,5 mes., bolo mu tam dobre, nič som ja a ni on nepremeškali, takže ak chceš, kľudne ho tam už daj. Môj malý nebol taký, že by v 4,5mes. sedel, tak sme si trocha počkali

lenka.s
14. nov 2011

u nas podobne, starsi syn bol od 4 mesiacov v sportiaku a mladsia ma 4 mesiace a este je sice vo vanicke, lebo vacsinou v kociku spi, ale uz sa chystame na sportak cochvila 🙂

seminkads
14. nov 2011

jasne ze moze, moja ma 9 a pol a v sportiaku je tiez od 4 mesiacov, hnevala sa, ze nic nevidi a vo vanicke nevydrzala, navyse sa zacala otacat na brusko ked mala necele 4 mesiace az som ju raz nasla uplne naboku, sportiak sa da dat do lahu,vidi, priputam ju a teraz cez den nespi nikde inde-navonok poriadne oblecies, pridas kombinezu,bundu-podla pocasia a podla toho ake mas hrube, popripade aj nanoznik a ides, tu bolo rano ked som ju davala von 2st a ked sa zobudila 8st (v tieni)-body,mikina,hrube pancuchy,tensia kombineza a tensi fusak-a v pohode

veronikam
14. nov 2011

Nas maly je od necelych 6 v sportaku, vo vanicke sa jedovaaaaaaaaal, krical celu prechadzku. Teraz pekne pozera a tesi sa. 😉

megi1989
14. nov 2011

Naša bude mať 5 mesiacov, a myslím, že budem musieť prehodiť na šporťák, keďže máme už cez 7500g a 70cm - s fusakom sa už asi nezmestíme 😀

pepiminarik
14. nov 2011

napodobne. ked nic nevidela hnevala sa. akonahle sme zmenili na sportiak, videla von a to len zacala zabava ked mohla vsetko vyhadzovat z kocika. 🙂

livka299
14. nov 2011

Moje dietky obe od 6.teho mesiaca, možno aj týždeň skôr. Normálne sa divím že do 9. mesiaca chcel ležkať...

katrinka8
14. nov 2011

Nasa je letna, na zimu som ju nechcela davat do sportaka. Mali sme velku vanicku, tak vydrzala do 10-ho mesiaca - ked sa akurat na jar oteplilo 😉 Vanicka ale bola polohovatelna, takze tam mohla aj sediet, cize nebol problem, ze by len lezala - cize nic nevidela a srdila sa 🙂

carrie4
14. nov 2011

my sme marcový ( o rok viac ), ale nechcela som malú dať do športiaka cez zimu... tak sme nenáhlili... ale máme hlboký čo sa dá vanička polohovať, takže s nej viac menej sedela

zuzana581
14. nov 2011

Myslím si, že už je vhodný čas. Aj keď na tú zimu, čo ja viem. Pokial by som mala takto na zimu riešiť toto a nemala by som kočík s otočitelnou sedačkou, tak by som do šporťáka ešte nedala. Ja mám letné deti a prvú zimu boli v hlbokom (mávala som kočíky s prenosnými vložnými taškami), potom v šporťáku, ale ďalšiu zimu som mala kočík otočený stále iba k sebe opierka na nohy zdvihnutá, jedine, čo bolo iné, že sedeli. Keď sme niekde išli, tak im nefúkalo do pusy očí. BOli pekne v závetrí striešky a bolo im dobre. A malý mi aj tak stále v kočíku chrnel, takže aj tak stále ležkal 😀. Ja ale som velmi zaťažená na to, aby dieťa do určitého veku bolo otočené k matke, takže niekto komu na tom až tak nezáleží takéto niečo asi nebude riešiť.

zazalienka
14. nov 2011

keďže náš syn veľmi rýchlo rástol a rastie, tak od 4-ho mesiaca putoval do šporťáku, bol apríl, mám lodger bunker, takže keď bolo chladno, dala som len tú vrchnú vrstvu, potom už len deku.. len ležal, takže som nemala strach že vypadne, alebo sa pretočí, to až trošku neskôr.. u nás to bola nutnosť - do vaničky sa proste nezmestil..

mamina6410
15. nov 2011

Nas maly je aprilovy, v sportiaku bol od 4 mesiacov a minulu zimu mal 8,5 mesiaca a to uz sme kocik vobec nepotrebovali, celu zimu bol na sankach alebo pomaly presiel aj sam. Zacal chodit velmi skoro, od 10 mesiacov uplne sam, cize v january sme kocik predali. Takze zalezi od dietatka, ci sa mu tam paci alebo nie, ci uz je schopne prejst same alebo nie. Urcite nezalezi na rocnom obdobi.

chrobulka
15. nov 2011

moje baby mali v piatok 12 tyzdnov a od vcera su v sportiaku, nie preto, ze by sedeli, ale preto, ze dvojickove kociky su mensie, a vanicky ani nehovorim + spojenie so zimnym overalom a fusakom im sposobovalo paralyzaciu a z toho boli na nervy. tak od vcera v sportaku lezia samozrejme 😉

lucia.kl
15. nov 2011

my sme išli do šporťáku v 4mesiacoch, dala som ho do vodorovnej polohy a bolo, mne baby tiež nevošli do tašiek v kočíku.
ty už si mohla byť dávno v šporťáku, keď už aj sedí, veď dáš fusak a zima nebude

martuska75
15. nov 2011

Ideálny čas je vtedy ked máš ty pocit, že je to pre vás najlepšie. Ved to je na tom super že sa môžeš predsa sama rozhodnúť. 😉 Ak vám už kočíkovanie v hlbokom nie je príjemné tak šup do šporťáka.