Kedy môžem začať kočíkovať bábo, ktoré sa narodí v máji?

monika_ku
18. apr 2020

Ak sa babatko narodi v maji, kedy by ste zacali kocikovat, po sestonedeli alebo skor? Pripadne dat babo zvykat si na cerstvy vzduch pomalicky na balkone v kociku?
Dakujem

luccija
18. apr 2020

@monika_ku na 2,3 deň k oknu otvorenému či na balkón.A normálne začať chodiť von žiadnych 6 t necakat

kristina2412
18. apr 2020

@monika_ku ja som bola vonku asi po týždni od príchodu z pôrodnice. Ak by som nerodila sekciou išla by som aj skôr. V máji už bude teplo,nemusíš čakať.

sweetlife001
18. apr 2020

@monika_ku no ja by som sa šla hneď a ešte v máji.. moja sa narodila v januári a šli sme von o 2 dní na to, keď sme prišli z pôrodnice. Samozrejme, že som sa s tyzdnovym dieťaťom neprechadzala v mrazoch 3 hodiny, ale postupne po troche..

evittam
18. apr 2020

@monika_ku Akoze 6tyzdnov len doma? Preco? Obe deti mam zimne. Von sme boli cca na 5-6den po prichode z pôrodnice.

pribinak
18. apr 2020

Po 600nedeli? To chceš trčať doma 6 týždňov?

Niektoré baby - moja sestra slavdomiv peši z pôrodnice, bolo teplo a bývala blízko.
Ak bude teplo, tak môžete chodiť von hneď. V máji je už teplúčko

veronikaszabova
18. apr 2020

Porody - september a jul - po prichode z porodnice sme chodili hned aj von.

sunny8
18. apr 2020

Niekto ma možno ukamenuje že čo som to za matku ale my sme išli von hneď ako sme prišli z pôrodnice. Bol jún a bol krásny horúci deň .. samozrejme mala bola v perinke a nesvietilo na ňu priame slnko (mala slnečník nad kočíkom) .. a pri druhej až na druhý deň lebo keď sme sa vrátili domov tak pršalo. Nečakala som. Nie je dobré tých 6 týždňov sedieť zavretí doma. Treba si zvykať už od malička na ľudí a na slniečko. (Nemyslím že sme si hneď tam kde je kvantum ľudí)

pribinak
18. apr 2020

@sunny8 neukamenuje. Moja sestra šla tiež peši. Bolo teplo, 5 dni uležaná, usedena na izbe. Prechádzka jej padla dobre

sunny8
18. apr 2020

@pribinak raz som to pustila na FB v skupine kde sú mamičky a hneď vlna kritiky 😂 ale viem že pritom väčšina z nich to robí tiež. Veru tu prechádzku si človek užije po Tom týždni v nemocke

sense
18. apr 2020

Ja som bola hned po prichode z porodnice...

3petka
18. apr 2020

@monika_ku mne povedali že na druhý deň môžem hneď ako prídem z pôrodnice. Tak na pól hodinku a každý deň pól hodku pridávať...

katren
18. apr 2020

Ka som rodila v decembri a hned v den prichodu domov som bola.....

heidy222
18. apr 2020

@monika_ku ja som Isla v Decembri domov Peso z porodnice s kocikom 😂 potom som 2-3 dni doma a potom sme chodili na prechadzky, najprv 20 min, potom dlhsie.

nikpa
18. apr 2020

@monika_ku keďže nie je hlboko pod nulou hoci aj prvý deň po príchode z nemocnice.

asia83
18. apr 2020

@monika_ku Ja som dodržala dva týždne od narodenia.

patka06
18. apr 2020

moja je v septembrová, vonku sme boli hneď v ten de§ ako nás pustili z pôrodnice ...mala 4 dni

katpox
18. apr 2020

Moj syncek sa narodil predcasne a hned v den ked nas prepustili sme sli von, mame tu krasnu prirodu,park,lesy a si myslim,ze mu to len prospieva a v 7tyzdni bol s nami v tatrach a ako bolo to super, v kocari krasne spal,len co som ho nakojila a prebalila na chatu sme dorazili okolo 21,00 h a o okolo22.00 spal, davali sme light tury, raz za den teple jedlo v restike,vozili sme sa tatranskou zeleznickou a navstivilu sme az kosice,letecke muzeum,zaujimave ze v ten tyzden ziadne koliky nemal ,ci to bolo vzduchom,alebo prechadzkami v hrbolatom terene ,ze ho natrasalo v kociku a brusko bolo uvolnenr neviem. vratili sme sa z dovolenky a zase brucho bolesti. ...a to denno denne sme boli vonku min.2h, .teraz nam park zavreli,co je skoda,tak len do lesa a po roly,

olivia1425
18. apr 2020

@sunny8 tiez som zato aby dieta slo hned von ci teplo ci zima ved to je cerstvy vzduch...skor by som zo zaciatku obmedila vela navstev 🙂

sunny8
18. apr 2020

@olivia1425 tiež si myslím že v jednej miestnosti kde je novorodeniatko by nemalo byť veľa ľudí a už vôbec nie mimo rodiny .. a teraz to má výhodu že aj keď chce niekto bábätko vidiet napr vonku tak má rúško a logicky sa nebude ani dotýkať ani na neho dýchať 🙂 sú takí ľudia ktorí sú dotieravi a doslova sa pchaju do kočíkov 🤦

lucinka1988
18. apr 2020

@monika_ku hneď..moj sa narodil v apríli, odvtedy bolo krásne od 25-30 stupňov a von sme išli týždeň po pôrode aj to len preto, lebo deň pred tým pršalo. Bolo to nádherné obdobie a v takomto krásnom počasí nie je najmenší dôvod nechodiť von, jedine ak by mi to pediatrička zakázala zo zdravotných dôvodov..

majusska202
18. apr 2020

@monika_ku ja mam dceru v marci a hned na druhy den po príchode domov bola vonku teda na terase spala. Kazdy den som cast vonku predlzovala

schoki
18. apr 2020

Ahoj.Hned po prichode z nemocnice sme boli vonku.A do 13 mesiacov cez den spal len vonku.Aj cez zimu a minus teplotach.

botka19
18. apr 2020

My ked sme prisli z porodnice, tak bola neskutocna snehova fujavica a tazke minusy 😀 my sme boli po viac ako tyzdni, kym nebolo aspon +5.

deti95060810
18. apr 2020

jedna dcéra sa narodila v júni a rovno cestou z pôrodnice sme sa vybrali na prechádzku smer zmrzlina...

titla
18. apr 2020

Rodila som koncom juna. Syna som davala spat von na balkon do kocika od prveho dna, ako sme prisli z porodnice. Von kocikovat som s nim isla po tyzdni, ale to skor kvoli sebe, ked sa mi zahojil nastrih a citila som sa o.k.. Kedze bolo v tom obdobi horuco, chodila som s kocikom bud rano alebo vecer po 18:00.

henka123123
18. apr 2020

preane 10 dni ked mql som isla

deginko
18. apr 2020

Dcéru mam december...dva tri dni som otuzovala pod otvoreným oknom a potom už von..teraz sa mi na narodiť syn v júni a von pôjdeme určite hnef

mima1
18. apr 2020

Moj sa narodil v polke maja. Na 2den bol vonku. Teraz cakam zas v polke maja cize rovnako.

monika_ku
autor
18. apr 2020

Dakujem☺️ Tiez si myslim, ze netreba cakat 6t, teda zavisi aj od toho co povie pediatricka...Chcela som vediet ako ste to mali vy, ja som tuto otazku dostala od svokry a som rada ze som JA mala pravdu, ze netreba cakat😀🤷🏻‍♀️

mogaa
18. apr 2020

@monika_ku hned.....sestra hneď z pôrodnice dala malú v kočíku na dvore pod strom - prespala jej tam celé dni....na krmenie ju budila, lebo jej tam prespala hodiny, bolo horko, ona bola v kočíku na chládočku....