Ak sa babatko narodi v maji, kedy by ste zacali kocikovat, po sestonedeli alebo skor? Pripadne dat babo zvykat si na cerstvy vzduch pomalicky na balkone v kociku?
Dakujem
@monika_ku ja som bola vonku asi po týždni od príchodu z pôrodnice. Ak by som nerodila sekciou išla by som aj skôr. V máji už bude teplo,nemusíš čakať.
@monika_ku no ja by som sa šla hneď a ešte v máji.. moja sa narodila v januári a šli sme von o 2 dní na to, keď sme prišli z pôrodnice. Samozrejme, že som sa s tyzdnovym dieťaťom neprechadzala v mrazoch 3 hodiny, ale postupne po troche..
Po 600nedeli? To chceš trčať doma 6 týždňov?
Niektoré baby - moja sestra slavdomiv peši z pôrodnice, bolo teplo a bývala blízko.
Ak bude teplo, tak môžete chodiť von hneď. V máji je už teplúčko
Porody - september a jul - po prichode z porodnice sme chodili hned aj von.
Niekto ma možno ukamenuje že čo som to za matku ale my sme išli von hneď ako sme prišli z pôrodnice. Bol jún a bol krásny horúci deň .. samozrejme mala bola v perinke a nesvietilo na ňu priame slnko (mala slnečník nad kočíkom) .. a pri druhej až na druhý deň lebo keď sme sa vrátili domov tak pršalo. Nečakala som. Nie je dobré tých 6 týždňov sedieť zavretí doma. Treba si zvykať už od malička na ľudí a na slniečko. (Nemyslím že sme si hneď tam kde je kvantum ľudí)
Ja som bola hned po prichode z porodnice...
Ka som rodila v decembri a hned v den prichodu domov som bola.....
moja je v septembrová, vonku sme boli hneď v ten de§ ako nás pustili z pôrodnice ...mala 4 dni
Moj syncek sa narodil predcasne a hned v den ked nas prepustili sme sli von, mame tu krasnu prirodu,park,lesy a si myslim,ze mu to len prospieva a v 7tyzdni bol s nami v tatrach a ako bolo to super, v kocari krasne spal,len co som ho nakojila a prebalila na chatu sme dorazili okolo 21,00 h a o okolo22.00 spal, davali sme light tury, raz za den teple jedlo v restike,vozili sme sa tatranskou zeleznickou a navstivilu sme az kosice,letecke muzeum,zaujimave ze v ten tyzden ziadne koliky nemal ,ci to bolo vzduchom,alebo prechadzkami v hrbolatom terene ,ze ho natrasalo v kociku a brusko bolo uvolnenr neviem. vratili sme sa z dovolenky a zase brucho bolesti. ...a to denno denne sme boli vonku min.2h, .teraz nam park zavreli,co je skoda,tak len do lesa a po roly,
@sunny8 tiez som zato aby dieta slo hned von ci teplo ci zima ved to je cerstvy vzduch...skor by som zo zaciatku obmedila vela navstev 🙂
@olivia1425 tiež si myslím že v jednej miestnosti kde je novorodeniatko by nemalo byť veľa ľudí a už vôbec nie mimo rodiny .. a teraz to má výhodu že aj keď chce niekto bábätko vidiet napr vonku tak má rúško a logicky sa nebude ani dotýkať ani na neho dýchať 🙂 sú takí ľudia ktorí sú dotieravi a doslova sa pchaju do kočíkov 🤦
@monika_ku hneď..moj sa narodil v apríli, odvtedy bolo krásne od 25-30 stupňov a von sme išli týždeň po pôrode aj to len preto, lebo deň pred tým pršalo. Bolo to nádherné obdobie a v takomto krásnom počasí nie je najmenší dôvod nechodiť von, jedine ak by mi to pediatrička zakázala zo zdravotných dôvodov..
@monika_ku ja mam dceru v marci a hned na druhy den po príchode domov bola vonku teda na terase spala. Kazdy den som cast vonku predlzovala
Ahoj.Hned po prichode z nemocnice sme boli vonku.A do 13 mesiacov cez den spal len vonku.Aj cez zimu a minus teplotach.
My ked sme prisli z porodnice, tak bola neskutocna snehova fujavica a tazke minusy 😀 my sme boli po viac ako tyzdni, kym nebolo aspon +5.
jedna dcéra sa narodila v júni a rovno cestou z pôrodnice sme sa vybrali na prechádzku smer zmrzlina...
Rodila som koncom juna. Syna som davala spat von na balkon do kocika od prveho dna, ako sme prisli z porodnice. Von kocikovat som s nim isla po tyzdni, ale to skor kvoli sebe, ked sa mi zahojil nastrih a citila som sa o.k.. Kedze bolo v tom obdobi horuco, chodila som s kocikom bud rano alebo vecer po 18:00.
preane 10 dni ked mql som isla
Dcéru mam december...dva tri dni som otuzovala pod otvoreným oknom a potom už von..teraz sa mi na narodiť syn v júni a von pôjdeme určite hnef
Moj sa narodil v polke maja. Na 2den bol vonku. Teraz cakam zas v polke maja cize rovnako.
Dakujem☺️ Tiez si myslim, ze netreba cakat 6t, teda zavisi aj od toho co povie pediatricka...Chcela som vediet ako ste to mali vy, ja som tuto otazku dostala od svokry a som rada ze som JA mala pravdu, ze netreba cakat😀🤷🏻♀️
@monika_ku na 2,3 deň k oknu otvorenému či na balkón.A normálne začať chodiť von žiadnych 6 t necakat