V ktorom mesiaci tehotenstva,ste kupovali kočík? Myslíte, že je neskoro kúpiť ho mesiac pred pôrodom?
Ďakujem za odpoveď
Nie je, my sme kupovali až po porode
My sme kúpili keď mal synček skoro 2 mesiace 🙂 Dovtedy sme používali len nosiče, aj tak bol úplne nepoložiteľný.
My sme kupili v marci, a rodila som v auguste. Ale len preto tak skoro leno bola super akcia - ktora sa uz nezopakovala takze dobre sme urobili 🙂))
My asi v siedmom. Ja som so synom chodila na prechádzky každý deň odkedy sa narodil, čiže sme ho využívali hneď.
Kupovali sme asi v 5tom, lebo blizka kamoska predavala akurat svoj zanovny. Inak som vobec neriesila vybavu a kupovanie, az tak v cca 7.mes. Hoci je pravda ze nechcela som si to nechat na poslednu chvilu, videla som u znamych ze zena porodila o nejako 7 tyzdnov skor, a kym bola v porodnici, chudak chlap zhanal vsetko co treba, velmi sa do toho nerozumel, bolo to trapenie 😅 tak reku nech mojmu to neurobim.
My nekupujeme nič dopredu.. Takže podľa mňa v úplnom poriadku.
Ja som kupovala keď bol v akcii 🤷🏻♀️
po pôrode...
Ja pred porodom asi mesiac, hoci v rodine vraveli,ze to nemám robiť. Potom v priebehu roka prišli tri zname o babatko,jedna dokonca den po pôrode a pochopila som,prečo sa tradovalo,že prečo nie pred. My sme ale na kocik čakali niekoľko tyzdnov a nechcela som,aby muž riesil po pôrode ešte aj kocik. Tak sme si ho odviezli spolu. Osobne by som nemenila,hoci už mam respekt,ze naozaj sa môže stat hocico,hocikedy.
My sme kupovali trojkombináciu (aj s vajíčkom) reálne asi 2-3 mesiace pred plánovaným pôrodom ale kočíky sme začali pozerať o nejaké dva mesiace skôr. Odporúčam vybrať si konkrétny model kočíka (prípadne pár modelov) a následne sledovať, či na daný typ je akcia, lebo veľkí predajcovia robia akcie stále a trochou šťastia sa na trojkombinácií dá ušetriť aj pár stoviek. Ak by vyhliadnutý kočík nakoniec nebol v akcií, tak je dobré ho mať najneskôr mesiac pred plánovaným pôrodom doma, lebo dieťa sa môže narodiť aj skôr (náš malý sa rozhodol prísť na svet o 2 týždne skôr ako mal termín) a riešiť všetko na poslednú chvíľu je vtedy veľmi stresujúce. My sme mali väčšinu veci pripravených, ale tie 2 týždne nám reálne chýbali na dotiahnutie nejakých drobností, ktoré sme chceli mať hotové pred príchodom krpca.
Takže za mňa, vybrať si kočík (a všetko ostatné čo plánujete kúpiť) čo najskôr, sledovať akcie/zľavy/výpredaje a 1-2 mesiace pred plánovaným pôrodom všetko kúpiť/objednať, aby ste už posledný mesiac nemali žiaden zbytočný stres a už iba ste si to užívali.
Netreba zabúdať ani na to, že ku koncu tehotenstva sa budúcej mamičke aj o dosť ťažšie funguje, takže určite by som sa zariadil tak, aby ten koniec tehotenstva bol skôr oddych a nie zhon na poslednú chvíľu.
Záleží akú značku
Lebo keď máte niečo vyhliadnute nemusí to byt skladom
kludne kup mesiac pred
my sme kupili v 08 a termín máme v 11/2024, veľa dievčat kupilo aj skôr, keď bola akcia na kočík išli do toho 🙂