Je potrebná brzda na kočíku?

emili31
3. mar 2015

ahojte, mam vybraty kocik avsak nema taku rucnu brzdu na madielku....kedze chodievam vela na turistiku...mam obavy ci kocik bez brzdy, ktory chcem to zvladne..to je jedina vec ktora ma odradza... 😒 ten s brzdou stoji o 200 eur viac..co sa mi zda hodne za jeden komponent navyse oproti vybratemu kociku.
Vybraty kocik je: X lander x move
Alternativa: TFK Joggster Twist

dakujem za nazory

stanislavao
3. mar 2015

brzda na kocari je urcite potrebna. ved staci, ze nechate dieta spat v kocari a pokial nemate brzdu, nemozete ho nechat bez drzania. nemozete ho pustit z ruky, ak nemate brzdu.

evinka2
3. mar 2015

My tiez chodime na turistiku, a na korcule....a brzda sa nam zisla.......mame Bebe Comfort High Trek...

dazdovka
3. mar 2015

my mame x-run, prednu brzdu sme odmontovali, kedze ju nevyuzivame.. Na turistiku chodime, normalne nam tam prekazala, zadrbe sa to blatom a robi problem, dalsi problem bol, ked sme skladali predne koleso pri nakladani do auta, napasovat koleso medzi tie brzdne klieste, otrAVNE... Ale napr. ak chodis korculovat s kocikom, predna brzda moze byt celkom uzitocna vec.

jasminet
3. mar 2015

rucna brzda na bezne kocikovanie je blbost, ale klasicka brzda na kolieska je super - tu ale ma snad kazdy kocik uz v dnesnej dobe.
na korcule a do nejakeho terenu asi rucnu ano...

nintu
3. mar 2015

Podla mna netreba

evitka83
3. mar 2015

Nejaku brzdu na kociku treba, staci aby si bola trochu z kopca, zakecas sa, alebo otocis a kocik ti moze ujst. Ja osobne velmi casto vyuzivam

lucianakoniku
3. mar 2015

na prechadzky a turistiku podla mna netreba, my sme ju nepotrebovali nikdy ani ked sme isli z prudkeho kopca, ale na odbrzdenie ked kocik stoji a mas v nom dieta ju je urcite treba, staci maly sklon chodnika a aby zafukalo a kocar je prec, to je vsak iny typ brzdy. na turistiku navyse zacnete urcite po case nosit dieta v nosici takze vyslovene kvoli turistike by som sa na tu brzdu vykaslala, s kocikom sa aj tak dostanete v horach len na asfaltky a chodnicky ktore nie su velmi hrbolate, skalnate a pod., proste na Svistovku urcite nepojdete s dietatom v kociku 😉

siska53
3. mar 2015

Rucnu som nemala a ani mi nechybala. Mala som.normalne taku pri kolesach dole co som.len nohou stlacila.
Na mojej trojkombinacii fungovala perfektne.

Horsie je to s tym mojim nemoznym sportiakom,nastastie ho uz takmer nevyuzivame. Tam to ledva zabrzdim a nasledne odbrzdim. Je to tam velmi zle spravene.

Takze podla mna staci nozna,ale hladaj taku,aby to slo lahko. Chodievali sme aj po nejakych tych kopcoch a nejake pribrzdenie sme my nepotrebovali. Ale kazdy ma.ine poziadavky.

tinushka13
3. mar 2015

Ručná brzda= ak športujete a máte na to určený kočík tak áno. Iste oceníte jej prítomnosť.
Klasická brzda= nevyhnutnosť.. inak by ste asilen ťažko odparkovala kočík. Avšak na bežné využitie asi "ručnú" brzdu netreba.. tie "nešportové" kočíky ju ani nemajú.

sednaja
3. mar 2015

To čo je toto za luxus 😀 Ja som doteraz ani nevedela, že niečo také ako ručná brzda na kočíku existuje.......... ja mám najjednoduchší kočík aký je na trhu, dokonca už mi ani brzda nefunguje a som tu 😀 .......samozrejme, úplne bez brzdy to nejde (ja mám teraz ten môj kočík už len na balkóne, prípadne sme kolieska vonku podkladali polienkami, ale to len preto, že už to s ním chcem dobojovať a nekupovať kvôli tomu ďalší)...... podľa mňa zbytočne vyhodené prachy, ale ako je známe, je to od náročnosti mamičky. Mne stačí kočík za 200€, niekomu nestačí ani za 1000€, ale čo sa funkčnosti týka a účinku, tak ručná brzda je už len taký výplod výrobcov, lebo nevedia už čím konkurovať (ako aj svetlá na kočíku)

salsa82
3. mar 2015

Prvy hlboky kocik sme mali bez rucnej brzdy. Bol to tazsi velky kocik, idealny na spinkanie, vozenie po rovine. Boli sme s nim napr.na Poprackom plese, Ziarskej chate.... a cestou dole sa manzel celkom zapotil 🙂. Pre istotu ho mal este priisteny, aby mu neusiel. Potom sme na turistiku kupili dalsi s rucnou brzdou a bolo to uplne o niecom inom.
Ak budete chodit do terenu, nielen na prechadzky do prirody po viacmenej rovine, ja brzdu ucite odporucam 😉 .

ajana1
3. mar 2015

a to su aj kociky ktore brzdu nemaju? Som si myslela ze je to povinne kvoli bezpecnosti. Ved staci trosku silnejsi vietor a katastrofa moze byt na svete

katarinka289
3. mar 2015

Ja som mala rucnu na Jane muum a bola to supsr zmena po predoslom kociky,ktory mal brzdu medzi kolesami.Nemusela som sa k brzde zohynat,kedze to islo nohou dost tazko.No ci uz rucna,alebo dole,brzdu urcite treba.Ja brzdim aj na rovine,ked sa idem vzdialit od kocika

belllinka
3. mar 2015

Niektoré ste fakt úplne mimo. Ona podľa mňa nemyslí, že ten kočík nemá vôbec brzdu, ale rieši ručnú brzdu, kvôli turistike, keď ideš s kočárom dole kopcom dlhšie, tak potrebuješ ručnú brzdu. A takisto nemusí byť iba na prednom kolese, my máme napr. na zadných.

katy1979
3. mar 2015

my sme vyuzivali aj rucnu. aj na turistike a hoci aj v mhd.

hrivushka
3. mar 2015

Ja chodím v podstate len do terénu, nie som mestský typ, plus mám aj 2 veľkých psov takže bežne som kocikovala v lese kade tade a v pohode aj bez ručnej brzdy. ..dá sa to.
Teraz druhý kočík mám s ručnou uvidím či to je až taky rozdiel. Ale prežila som aj bez toho.