Je lepšie kúpiť kočík v 2- alebo 3- kombinácii?

janulienka1103
17. dec 2019

Ahojte,
Chcem sa spýtať na vaše skúsenosti. Budeme mať prvé bábätko a teda neviem sa v tom orientovať. Je lepšie kúpiť kočík ako dvoj alebo trojkombináciu?
Ďakujem za vaše rady a skúsenosti. 🙂

evkamotka
17. dec 2019

Najsikovnejsie ani jedno. Kup dobry sportovy kocik (tzn lahky, skladny, kvalitny, pekny, funkcny, fobry podvozok atd) a k nemu dokup vanicku (to mavaju bezne v ponuke k sportovym) lebo ju vyuzijes len 4-6m. A vajicko tiez dokup, tym padom mozes sama rozhodnut nakolko bude bezpecne, napr maxicosi. Na všetko maju vyrobcovia adaptery nech to sedi 🙂.

pupavka89
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
3petka
17. dec 2019

Ja by som už kupovala na začiatok len vaničku s vajíčkom. A potom by som si zariadila nejaký ľahký skladný športový kočík. Vaničku použiješ max. 5 mesiacov. My sme veľa behali na aute a skladať a rozkladať tie 3 kombinácie už aj ako športový kočík bol horor.

majamat
17. dec 2019

bud 3-komb, alebo vanicka s vajickom. pre mna bolo vyhodne, ak sa dalo vajicko nakliknut na konstrukciu, co nejde, ak si nekups 3-komb, pripadne konstrukciu a vajicko, ktore su pomocov adapterov kompatibilne. ked mi dcera zaspala - konecne, prehadzovanim do vaicky sa zobudila., preto sa mi zda toto vyhodne.
ak si kupis vanicku s vajickom, je mozne, ze to tazsie predas.
ak si kupis 3komb, sporatk mozno vyuzijes, mozno nie. tu treba urcite vyberat podla toho, aky je sportak, pripadne co mas s nim dalej v plane. ak budes chciet iny sportak, tak sa tym moc zaoberat nemusis, ale cim lepsi kocik, tym bude po nom asi aj lepsi dopyt. no samozrejme kociky idu dost pod cenu v bazari. ak budes mat dobry kocik, mozno sporatk vyuzijes. my sme mali najskor k 3-komb, este golfovy a ten je v zime nevyuzitelny, tak sme sportovy vyuzili jednu zimu., viac nie, lebo golfac bol smejd a rychlo sa pokazil, tak sme hladali iny kocik a uz sme kupili taky univerzalny aj na leto, aj na zimu. tak sme 3-komb, predali.

babyfrog
17. dec 2019

Ja idem kupovať 2-kombinaciu + zvlášť vajco.... Mám vybratý taký že sa jednoducho skladá a rozkladá takže žiadne tazskosti pri prevoze v aute...

siska53
17. dec 2019

@janulienka1103 kazdy ti napise inak. Mne vyhovovala.3kombinacia a k tomu neskor starsia bugina, ked uz boli tak okolo 1,5r.na cesty do mesta.
Kazdy ma.ine potreby. Ja som.potrebovala kocik aj s veľkým kosikom a prakticky. A to mne poskytla prave 3kombinacia.

evkamotka
17. dec 2019

Ja som mala napr cielene len hlboky z bazaru, lebo som vedela ze je to vec 5 mesiacov. Potom som si kupila radsej dobry sportovy, ten pouzivam od 5m a syn uz ma 2 aj stvrt a stale pouzivam

janulienka1103
autor
17. dec 2019

Ďakujem vám baby za rady, viem, že kočiar si musím vybrať taký aký bude vyhovovať mne, ale keďže sa v tom neviem orientovať, tak mi určite tieto rady pomôžu.

fishie
17. dec 2019

@janulienka1103 z vlastnej skúsenosti (2 deti) radim kupit, max 2 kombináciu, vajíčko kvalitné (maxi cosi, Cybex, besafe, izi, apod.) Cca v roku, max roku a pol už budeš pokukovat po sportaku/buggyne podľa toho čo ti bude treba. Ja som mala x kočíkov, lebo k nim viem prísť v dobrej cene a teda každý mal niečo, čo nevyhovovalo...teraz keby mám mať mimi, tak jednoznačne idem do kočíka 2v1 a pak neskor už podľa potreby ... Ak kúpiš 3 kombi, potom musis skladovať vaničku a vajíčko v prípade, že športový chces pouzivat

zuzka102
17. dec 2019

Nam vyhovovala 3-kombinacia. Mali sme zn. Peg Perego. Vajicko sa prakticky nakliklo na taku tu základňu. Hlboky kocik sme vyuzivali do cca 6 mes., potom sme presli na sportovu cast a tu sme vyuzivali do 2 a stvrt roka.

siska53
17. dec 2019

@fishie prave kvoli tomu som si ja napr.vybrala onoho casu Inglesinu magnum.. tam som neskladovala nic. Len neskor vajicko. Lebo hlboky bol zaroven aj sportovy.. preto u mna vyhral. Bol skvely, iny by som si nevybrala ani teraz.. uz som ho predala, ale kebyze motyka vystreli, asi ho zhanam.tu na bazari. Mojim potrebam vyhovival na 120%.

fishie
17. dec 2019

@siska53 len to si nemala 3kombinaciu, ale kočík 2 v jednom plus vajíčko... ja som teraz kamoškam presne z tohto dôvodu objednavala Maclaren Daytripper, je to kočík, kde zo športovej časti urobíš plnohodnotnú vaničku. Keby ten kočík bol v 2015, alebo 2018-tom, tak ho isto beriem 😁Cybex, maxi cosi, recaro aj besafe majú rovnakú koncovku na adaptéry, takže k tomu kočíku sa dá nakliknut kvalitné vajíčko podľa vyberu. Ja keď vidím tie vajicka napr. pri poľských kočíkoch, tak mi je ľúto deti, ktoré sa v nich musia krcit-slabo polstrovane, hrozna ergonómia, nechápem ako toto môžu vôbec predávať 🤦