Ahojte, ideme na dovolenku autom celá 4 členná rodina na 3 týždne mimo republiku a budeme si robiť rôzne výlety, po plážach a detských parkoch. Pre 4 mesačnú dcéru potrebujem kúpiť menší kočík kompaktibilný s maxi cosi cabriofix škrupinkou ako travel systém a zároveň skladný ako golfáče. Mám BGB cameleon, ale zaberá príliš veľa priestoru a ten je vzácny pre batožinu pre nás všetkých. Vo vyhliadke mám Cybex Callisto a Quinny Senzz...oba sa mi páčia výhodou callista je možnosť nakliknutia škrupinky bez odstraňovania poťahu kočíka a neskôr madlo a výborná dlhá strieška. No človek sa nevie dostať do košíky, keď je v dieťa v ležatej polohe. V tomto vedie senzz, no pre nasadenie škrupinky, treba odňať sedačku aj striešku, no zaujímavo sa skladá a zaberá málo miesta. Je pevnejší a kompaktnejší, páči sa mi pršiplášť na zips.
Skúste mi poradiť....pretože sa neviem rozhodnúť a rozhýbať.
presne ako pise eimiky,este skoro do takychto kociarikov,no napr bugaboo bee plus🙂 by mohol byt ok
ahojky bebel,
ja poznam osobne len senzz, chceli sme ho kupit teraz asi pred mesiacom. podla mna je to kocik pre vacsiie dieta a nie dieta ani 4 mesacne ani polrocne. neviem, c si ho videla nazivo alebo nejake dieta v nom, ale kukni tuto v nom je chlapcek, ktory mal na fotke cez dva roky. tak si neviem predstavit take male babo v nom
a ozaj, este mi napadlo, ze senzz - tam sa nedaju polohovat nozicky, takze si neviem predstavit take male babo v nom spat. je ine ked v nom spi 1,5 rocne. aj to vynimocne
mozno na obrazku to vyzera ze sa da polohovat - ta opierka na nozky, ale neda, je to take volne
Tiež som chvíľku zvažovala Cybex Callisto ale so Swiftom od Gessleinu a Callisto mi príde ťažký (vraj 9kg na golfky dosť), zaberá dosť miesta po zložení, ale dajú sa polohovať nožičky, pásy sa zaťahujú jednou rukou (košík ma veľmi nezaujímal).
Ale zrejme to znovu vyhrá gesslein - ľahší, s adaptérmy pre Maxi cosi, netreba sťahovať poťah, polohovanie chrba takmer do ľahu, ľahký prístup do košíka, ale nemá poholovateľnú opierku nôh, zato po zložení je úplne maličký.
Senzz sa mi nepáči ani trochu.
Alebo mi ešte napadá Bebe Confort Mila.. ľahučké mestské golfky (6kg), adaptéry na Maxi Cosi, nastaviteľná opierka nôh, neide do ľahu ale na pohodlné spanie stačí.
Ahojte,
Eimiky:
Cybex vôbec nie otvorený so sklopenou opierkou...ja potrebujem poriešiť len akútne tých 20 dní, ktoré budeme na cestách.
40% času cez deň bude v škrupinke v aute alebo ak bude spať, ak bude hore a pôjdeme niekam do reštiky alebo parku, chcem kočík kvázi na ležato. (Biba má masívny reflux, tak aj BGB polohujem do uhla)!Beriem aj šatku a klokanku.
Anezena: presne v tejto predajni som bola a hovorila som s maminou tohto chlapčeka.Opierky nôh moc neriešim...do oboch kočíkov som ju reálne položila a nechala si ich aj zložiť, aby som mala predstavu o priestore, ktorý zaberú. BGB cameleon si plánujem nechať až dovtedy, kým krpatá nezačne behať (čo bude január 2011). Vtedy mi príde tá športová verzia už nepraktická, lebo sa blbo odníma madlo a na figu sa dieťaťu samému nastupuje a vylieza. Potom začneme reálne využívať tento kočík, ktorý chcem kúpiť už teraz.Senzz by bol perspektívnejší aj na neskôr, lebo má skvele priestrannú sedačku v pohode aj pre môjho staršieho syna..
Duplicka: bee plus sa mi nepáči 😔
Bihan: dík za tip pôjdem si ešte odskúšať swift na Dunajskú. 🙂
Mila má krátku striešku a hneď sú golfáče rozhegané 😒
bebel - kup si ten senzz ...aspon ho potom u teba okukam aky je 😀 😀 tiez nad nim budem na buduci rok uvazovat 😉 🙂
bebel - tak to potom ano, ked vyuzijes aj pre maleho a este ked berete aj vajicko a mala bude viac v nom a este aj v satke.
senzz je super, my sme ho straaasne chceli, moooc sa mi paci, boli sme u kesslerovcoch, vyskusali aj nazivo. ale potom sme kupili zappa, vcera predali a v pondelok ideme kupit swifta a uvidime, mozno sa k senzzu este vratime - ale je dooost drahy 😒 😒
Do kelu, tak mne sa ten Senzz nakoniec začína páčiť 😀 Teda hlavne polohovanie do ľahu...reklamné fotky vyzerajú horšie ako reálne 😅
tak nič.. beriem späť.. ide do "ľahu" ako všetky ostatné golfáče.
Senzz je krasny videla som ho tiez nazivo ale mne sa aj tak zdal prisli mohutny na leto aj po zlozeni...ale ma pekny design...my sme na dovcu a na leto kupili maclaren, ten sa moze podla vyrobcu pouzivat uz od narodenia ked tam je ta vlzoka..
Maclareny quest a XLR som bola pozrieť minulý týždeň, ale nenadchli ma nakoniec. XLR mi prišli príliš masívne a veľké aj po zložení. A Quest má malé kolieska a príliš jednoduché polstrovanie, krátku striešku a strašne debilný systém polohovania.
Senzz sa mi zacal tiez pacit,aj ked najprv vobec...Ale najnovsie splna vsetky moje poziadavky jediny kociar Boogaboo bee plus, ten najnovsi.Skus si ho pozriet,aj ked neviem,ci sa da uz zohnat na SVK 😉
aha, no my sme kupili xt, ten quest aj mne prisiel prilis jednoduchy, ale tento je o nieco vacsi a mas super striesku, ktora sa da aj rozlozit, tazke na drobca slnko vobec nesvieti...
Evuliki: bee + je super riešený s tými zväčšovacími vychytávkami , ale príde mi dosť veľký po zložení, ak ho chcem narvať do superba s batožinou pre 4 člennú rodinu na 3 týždne. 😅
Asi zbehnem do Babyone pozrieť si ho naživo a poskladať....možno je to len môj subjektívny dojem. 😉
Rozhodla som sa pre Bee+.
Bebel,bola si ho omrknut live?Aky velky je po zlozeni?Mne sa tiez velmi paci,pre druhe ho tiez chcem 😎
Evuliki nebola, pretože nikde nie je k dispo live, len na objednávku...v ČR 6-8 týždňov a v Babyone SCS 3 týždne, pričom kamoške objednávali kolesá do snehu na cameleona skoro štvrť roka namiesto sľúbených 3.
Tak som to nakoniec objednala a zaplatila cez Babycare.nl.
Dúfam, že začiatkom mája ho už budem mať doma.
Rozdiely som si pozrela na videu a presvedčila ma tá nová výškovo nastaviteľná strieška a ľahko odnímeteľné sedadlo.
+ k tomu som doobjednala novú breeze canopy striešku/sieťku v 1 a držiak na fľašu.
Dovoz cez UPS, tak dúfam, že to nebolo chybné rozhodnutie a všetko pôjde hladko a budem spokojná.
ahoj bebel..neboj sa,je bombový,ja už jazdím týždeň a nemám žiadne výhrady...mala som osem kočíkov,
ale s týmto sa nedá porovnať ani jeden.
Ahoj bebel,
ja som nemala ani jeden tento kočík, cybex ano ale trošku iný typ.Ale na tvojom mieste, by som 4 mesačné dieťa nedala ani do jedného.Obidva sú veľmi otvorené a myslím,, že ani jeden sa neodporúča používať skôr ako od 6 mesiacov, aj to sa mi zdá skoro, ja som dala syna do niečoho podobného v 7.mesiacoch aj to sa mi zdalo priskoro.Radšej by som brala tvoj bugaboo 😉