Jané Epic Crosswalk Formula Koos verzus Concord Wanderer travel set air sleeper

liiienka
11. feb 2015

Prosim o rady 🙂 zacala som sa venovat vyberu kocarika, ale myslela som si ze to bude jednoduchsie. Tak mamicky ktore maju skusenosti nech radia. Najradsej by som chcela len cestovnu vanicku a sportovy kocik, ale to sa VRAJ neda 🙂 Ktorý z týchto dvoch je lepsí? Co sa vám na nom paci a o je jeho nevýhoda? dakujem 🙂 L

kikada
11. feb 2015

@liiienka Tak ja by som sa určite rozhodla pre Jané, z viacerých dôvodov. Mala som Pri prvom Concord Fusion a bola som nesmierne nadšená, ked vyšli s Wandererom už len z dôvodu reverzného sedenia. Avšak so sklamaním musím konštatovať, že Wanderer je podľa mňa od Concordu riadny prešľap a nepodarok. Možno mi budú niektoré protirečiť, ale nedostatky nesmierne prevyšujú jeho pozitíva ☹
Je to s prepáčením ťažké obrie hebedo, čo som nebola u concordu zvyknutá, matroš je v podstate jedna "handra" zavesená na ráme ☹ a nie jedna mamina ho reklamovala pre vibrujúce predné kolesá, na kt. večne strácajú aretačné kolíčky a nedajbože už som videla aj pár zlomených! konštrukcií v kĺbe, takisto nehovoriac o krátkych popruhoch na športovej časti. Možno má fajn materiál kolies, ale na druhej strane ich má Crosswalk ešte lepšie! Jané je jednoducho o tri triedy niekde inde oproti Wandereru.
Ako som spomínala, výborné kolesá do terénu, nezávislé odpruženie zadných kolies ti umožní zvládnuť aj schody (no problem) nikdy nedostaneš defekt. Čo sa týka športovej časti, tam vidím hlavné pozitívum, že akokoľvek náročné dietko budeš mať, môžeš využiť to, že bude spať na rovnom ľahu alebo v tzv. Korýtku. Jané toto jediné umožňuje! A že sa "vraj" cestovná vanička a športiak nedá je riadna blbosť! Pri kombinácii Crosswalk+Matrix je vlastne vanička a autosedačka v jednom, takže vajíčko vôbec nepotrebuješ!
Veľa predajcov to aj takto ponúka
tu je video ako matrixka funguje

https://www.youtube.com/watch?v=3mjZodWahf4
liiienka
autor
11. feb 2015

@kikada ..... tak presne pre taketo nieco som napisala sem...dakujem velmi pekne .... normalne sa tu tesime obaja...takze este raz palec hore za radu, vazim si to....L 🙂 🙂 🙂 🙂

andromeda_ja
11. feb 2015

@liiienka Co by sa nedalo 🙂 Inglesina Magnum. Nedaj sa nahovorit, ze vo vanicke budes prevazat babatko! Najbezpecnejsie je vajicko. Co si vsimat na kociari? Musi mat makke pruzenie. Deticky ho maju radi a nepaci sa im, ked ich v kociari trasie na kazdom kamienku. Velky kosik ocenis, ked budes tahat nakupy a nic v ruke, lebo vsetko ponesie kociar. Otacacie kolieska? Radsej nie. Na kazdej nerovnosti treba kociar usmernovat a pri prekazkach je to vydaj energie navyse. Trojkolku uz ani tolko - pri prechode cez obrubniky je to katastrofa. Strieska je dobre, ked sa dokaze sklopit dostatocne nizko. Vyskum aj ja potvrdzujem, ze najlepsie je, ak aj v sportovej casti je dietatko otocene smerom k Vam. Ergonomicka rucka, aby Vas nebolelo zapastie je velke plus. Brzdovy system tiez netreba zanedbat. Musia sa kolieska bezpecne zaistit. Aj polohovanie sportovej casti je dolezite. Dve polohy su malo. Uplny lah vyborne. Dalsou vecou su rozmery kociara v rozlozenom stave a aj to ako sa sklada. U kolies plati, ze cim vacsie tym lepsie. Ja osobne mam Inglesinu Magnum a nedam na nu dopustit. Vanicka sa len jednoducho presklada a je z nej sportovy kociar. Nemate doma zvlast jednu cast kociara, ktora vam zavadzia. Vanicka sa da polohovat, co je vyhoda pri dietatku s refluxom. Hojdaci mechanizmus je makkucky, pohodlny. Velky nakupny kosik. Ergonomicka rukovat. Je uzky, takze sa pohodlne vojde aj do malych panelakovych vytahov. Vsetky potahy sa daju oprat... Zniem mozno ako reklama na tento kociar, ale mamicky, ktore tento kociar maju nan nedaju dopustit a kamaratky, ktore maju ine kociare, tak bez hanby priznaju, ze by si druhykrat kupili takyto kociar. Skus sa nan pozriet...
http://www.kocikovo.sk/product/inglesina-magnum...

kikada
11. feb 2015

@andromeda_ja @liiienka
Ako sory andromeda ale fakt znies ako reklama na inglesinu 🙂
Nič V zlom, ale liiienka podľa výberu z dvoch podobných kočíkov chce radu ktorý vybrať a ty jej tu núkas ďalší a to dokonca úplne "mimo mísu". Myslím, že podľa výberu Jané - Concord hľadá úplne niečo iné ako archivnu inglesinu. Isto je to kvalitný koč ale s prepáčením športová časť je ohavna.
Neviem odkiaľ máš že neotocne predné kolesá sú super. Môj prvý kočík bol taký. Do zákrut je ho potrebné mierne nadvihnut, akokoľvek jemne som sa to snažila urobiť syna to vždy vyrusilo zo spania a rozhodil ruky. Crosswalk manevrujes jednou rukou aj na mieste otočis na "päť korunaku", je reverzny ide do úplného ľahu, odpruzeny , samotný materiál poťahu je nepremokavy a neprefukne ho. Ja neviem ale tu inglesinu by som osobne nechcela ani keby mi ju niekto daroval. Možno ako hlboký na balkón.

andromeda_ja
12. feb 2015

@kikada Uplne mimo misu nie je. Z prispevku vidim, ze este je stale v procese vyberania kociara. Napisala som jej na co ma davat pozor pri kociaroch a inglesinu som len odporucila... Inglesina nie je archivna... Ked mas makke pruzenie nie je vobec problem so zatacanim a otocis aj s jednou rukou. Neviem co za kociar si mala, ale vela zavisi od toho ako je vyriesene tazisko. Nepremokava je aj inglesina a tiez ho neprefukne... Je to Tvoj nazor, ale vidim, ze si ten kociar nikdy nemala v ruke. Ak ide len o to, ze vybrat jeden z tych dvoch, tak @liiienka odporucam Jane.

beka12
15. feb 2015

keby bol zaujem mam na predaj jane crosswalk ako novy, nema znamky pouzivania,je to skvely kocik nejake nevyhody som nenasla snad u nas iba jednu ze prisiel kocik na trh az teraz ked uz nase dieta podrastlo a vyvazat sa nechce. takze ak by bol zaujem piste 😉

liiienka
autor
20. mar 2015

@beka12 mozes prosim poslat foto? alebo aspon presny typ a farbu? a za kolko? dakujem 🙂

beka12
29. mar 2015

@liiienka lutujem uz sa predal 😒

axixi
2. apr 2015

@liiienka Ahojte, čo sa týka nahradenia vajíčka autovaničkou: Ja mám podobnú kombináciu od Concordu, väčšinou som jazdila autom s malou sama a mám tú skúsenosť, že sa mi dcérka vydržala voziť v autovaničke len keď celú cestu a už pred upevnením do auta spala. Keď sa v nej zobudila, príšerne revala, napriek tomu, že nemala zjavný dôvod, proste len nechcela ležať. Nepomáhalo ani keď ju niekto zabával. Vo vajíčku som tento problém nemala. Myslím, že to bolo tou polohou - tým, že videla naokolo a nie len strop auta. Nekupovať vajíčko preto ja odporúčam len vtedy, ked budete mať od cca 2-mes. veku aj klasickú autosedačku 0+. Ale tú zase nemôžete nakliknúť na podvozok ☹.

liiienka
autor
3. apr 2015

@axixi dakujem za info. Rozhodli sme sa pre Jane matrix, co je autovanicka a vajicko v jednom, tak na kratsiu cestu urobime vajko a ked pojdeme viac ako dve hodky a bude mat spat, tak nech ma rovny chrbatik. Ved sa naucime a prisposobime sa 😉 pekny vecer

mimikas
12. jan 2016

@liiienka ahoj, mozem sa opytat nakoniec si kupila jane Craswalk epic a si s nim spokojna? Mna sa velmi paci a presne som rozmyslala medzi Wandererom a Jane Croswalk ale po recenziach na wanderera to jane vyhral. Nasla si na nom neake negativa? Dakujem

liiienka
autor
12. jan 2016

Ahoj @mimikas, kupila som nakoniec Jane Crosswalk s vanickou Matrix light 👍🏻 pisala som uz o nom jednej babe idem to najst a poslem ti to. 😉

mimikas
12. jan 2016

@liiienka Dakujem krasne, budem cakat 😉

katkakam
14. jan 2016

@liiienka aj ja pozeram ten kocik..cakam teda na tvoju skusenost.ja sa ale trosku obavam mensej velkosti vanicky matrix.

liiienka
autor
14. jan 2016

@katkakam... Idem skopirovat co som napisala babam do spravy a dam to sem do komentov 😉

liiienka
autor
14. jan 2016

Ahoj mame tuto kombinaciu Jane Crosswalk s vanickou Matrix Light 2. Vanicka nam vyhovovala hlavne preto ze je to autovanicka a mala spala vododorovne na cestach a v postate do dnes tak cestujeme aj na kratke vzdialenosti. Jedine v com ja vidim minus. Je ze je vanicka uzka. A mala v nej uz skoro od 4 mesiaca nechcela byt, stale plakala, tak sme vymenili na spprtovu cast. Aj hlavne teraz v zime ked ju dam aj do vanicky v aute... Tak vidim ze v zimnej bunde je tam uplne natlacena a to ma 7 kg a 69 cm, takze je v celku drobna. Tak vanicku si treba fakt dobre pozriet a pomerat. A asi zalezi aj kedy sa vam narodi mimco. Sportova cast je ok. Dobre sa to v celosti sklada do auta, co ocenujem. Ma dve polohy. Ocenujem ze vie byt otocena k tebe a aj od teba. Este by som sa vratila k vanicke, uplne naj bolo ze sme malu nemuseli z auta prekladat do kocika, len sme vypli vanicku z pasov a nacvakli na konstrukciu a isli. Toje fakt super pomoc. Ale je ta vanicka na konstrukcii taka nie uplne na pevno, co nevadi ze sa trosku pohybuje hore dole, ale prekvapilo ma to. Hoci su tam take podopierky... Ale nooo co ja viem nic moc. Ale drzi to. Sportak je uz bez podopierok a pride mi tiez trosku taky hegavy na konstrukcii, ale kedze neviem ci to maju aj ine kociky, tak to nechcem davat ako minus, lebo v podstate to nie je nejake citelne. Co sa tyka konstrukcie, tak super, lahko sa sklada a rozklada. Koliecka super, neriesime ziadne defekty a pod. Ja by som si tuto kombinaciu kupila opat.

katkakam
16. jan 2016

ďakujem...presne som sa obávala menších rozmerov pri tej autovani...babatko sa nám narodí v júli a cez zimu by som rada ešte využívala hlbokú vaničku najmä kvoli vetru a chladnejšiemu počasiu a pri matrixe už asi nebudeme môcť. Tak asi pôjdeme do klasickej trojkombinacie od nich. a s materiálom si spokojná, nezatrháva sa?

tina776
21. jan 2016

Ahojte, tiez uvazujeme o Jane Crosswalk Matrix Light 2 kvoli autovanicke. Babo budeme mat v maji, takze by mu mala v lete stacit velkost autovanicky, ak by nestacila, planujeme dokupit velku skladaciu vanicku Micro: http://www.janecz.cz/?product=jane-korba-micro. Takze aj tak sa da. Dakujeme za recenziu! Inak predavaju k nemu aj isofixovu otacaciu zakladnu, je sice dost draha, ale ovela bezpecnejsia ako upinanie len na pasoch, a ako jedina na trhu sa otaca o 90° pre polohu Matrix Light 2 v lahu: http://www.jane.sk/jane/autovanicky/matrix/plat...

https://www.youtube.com/watch?v=_wau0T1183Q
liiienka
autor
22. jan 2016

@katkakam material je fajn ... Tam som nic take nezbadala co by mi vadilo, alebo by nebolo ok.
😉 no ja by som este vyuzila tiez vanicku, ale mala zvedavaaaaaaaaa musi uz vsetko vidiet 👍🏻
@tina776 ... Ja som uz nic nechcela dokupovat, aj tak cely kocik sam o sebe je dost drahy a ata autovanicka splna vsetky bezpecnostne predpisy, takze jej plne doverujem 😉

dianka33
20. apr 2016

Ahojte, v juli sme kupili Jane epic crosswalk - cappucino farba a je uzasny baby. Vanicka v zime skvela, malej vobec nefukalo. Sportiak sme vyuzivali 2mesiace, lebo sme dostali darom dalsi a kedze cakame druhe babatko, zohanam uz surodenecky kocik a tento asi predam, aj ked som ho vyuzivala pol roka, kedze mala sa narodila v septembri. Ale Jane epic crosswalk by som nemenila ;) dokupila som este tu na mk dalsiu vanicku Jane, ktora je aj autovanicka, kedze ta "crosswalkova" nie je do auta.

susaanka
11. máj 2016

@dianka33 ahoj, budes tento Jane Epic crosswalk predavat? 🙂

dianka33
11. máj 2016

@susaanka ahoj ano mam ho na predaj tu na MK.

miroslavmirec
12. aug 2016

@liiienka ahoj takze si spokojna s kombinaciou crosswalk + matrix light2 dietatko sa nam ma narodit koncom septembra a cestovat urcite budeme a urcite budeme brat crowswalk ale este nevieme ci trojkombinaciu alebo len tu dvoj skus na m poradit dakujem

liiienka
autor
13. aug 2016

@miroslavmirec ahoj a vo zahrna trojkombinaciu? Ja mam len vanicku ( z nej sa da urobit vajicko) a potom sportovu cast. Takze mam
2 kombinaciu a nam uplne, ale ze uplne stacila. Ale prosim mi napis mi co zahrna ta 3 kombinacia. 😉

miroslavmirec
13. aug 2016

Sportova cast, vanicka a vajicko
@liiienka ale na zimu mi to pride zbytocne to samostatne vajicko ked sa bude cestovat a potom dieta prekladat z javicka do vanicky

liiienka
autor
13. aug 2016

@miroslavmirec no je zbytocne kupovat 3 kombinaciu, lebo z vanicky Matrix light 2 sa da urobit vajicko a ma to presne tu vyhodu ze vanicku odopnete z kocika a supnete do auta ( a aj opacne 😉) a babatko vobec nevyberate... Napriklad ja som mala konstrukciu kocika v kocikarni domu a vanicku som si nosila domov a malu vybrala a nalozila doma... Je to velka vyhoda.. Takze za mna - volila by som 2 kombinaciu

miroslavmirec
14. aug 2016

@liiienka malu si mala do ktoreho mesiaca v matrix vanicke alebo respektive ake velke dieta v nej moze este byt hlavne ratam zimne obdobie

liiienka
autor
14. aug 2016

@miroslavmirec nasa je majovka, ake narodila sa malicka a v postate je oproti detom jej veku mala stale. Ale zimu by vo vanicke dala v pohode, alw u nas bol problem ze plakala od 4 mesiacov, ked sa zobudila, lebo nic nevidela, takze z tohto dobodu sme museli prejst na sportak v ktorom bola sice uplne stratena, ale zase na druhej strane bol klud.

tina776
14. aug 2016

Ahojte, neda mi nezapojit sa do diskusie. My sme tiez kupili Matrix z dovodu dlhsich ciest autom a tiez neprekladania z vajicka do vanicky, ale zial sme sa sekli s vyberom, nie kazdemu totiz Matrix vyhovuje. Tak aby ste vedeli aj nevyhody, ked sa budete rozhodovat. Je to ozaj mala vanicka, nevhodna pre vacsie deti v zimnom obdobi. My sme aprilovi, odporucaju ju na “letne” deti. U nas je Matrix pouzitelny iba v polohe v lahu, v polohe v sede mi v nej drobec place, je mu neprijemna a nezaspi v nej ani omylom. V tejto polohe je tiez nepouzitelna v malych autach na prednom sedadle - mam Corsu a nevidim si do praveho spataku, nech ju nastavujem akokolvek. A este je hrozne tazka a neda sa hojdat ako vajicko, ked chcete ukludnit dieta pri vkladani do vanicky a podvozok mate v kufri auta alebo v kocikarni.. My sme museli dokupovat vajicko. Keby som sa teda mala rozhodovat znova, urcite kupim trojkombinaciu. Ta ma vacsiu vanicku, tiez pouzitelnu v aute a mate tam aj vajicko pouzitelne na kratsie cesty po meste, ktore mozte polozit na predne sedadlo.

liiienka
autor
14. aug 2016

@miroslavmirec nasa je majovka, ake narodila sa malicka a v postate je oproti detom jej veku mala stale. Ale zimu by vo vanicke dala v pohode, alw u nas bol problem ze plakala od 4 mesiacov, ked sa zobudila, lebo nic nevidela, takze z tohto dobodu sme museli prejst na sportak v ktorom bola sice uplne stratena, ale zase na druhej strane bol klud.