Ahojte! Poradte mamicky. Je lepsie kupit najprv hlboky a potom sportovy kocik alebo kupit kombinovany (2 alebo 3 kombinaciu)? Dnes idem pozerat kociky, ale uz sa z toho asi zblaznim, vobec neviem co je dolezite, co je smejd, ktore znacky su dobre (nemyslim luxusne alebo drahe) ale aby vydrzli, co si vsimat viac, co menej a to vsetko v ramci nejakych normalych cien. Co odporucate? Alebo ktoru znacku, model ste mali a boli ste s nim spokojna? Moje babätko sa má narodit vo februari.
@barrilla záleží od toho aky druh matky budes. Či musíš jazdiť autom, či žiješ v meste alebo mimo kvoli kolieskam a na čom ti záleží. Ja som chcela aby hlboká vajíčka bola aj autosedačkou a športový kočík sa dal otočiť ku mne. Autosedačka sa musí dať nakliknúť na podvozok lebo veľa jazdím autom za povinnostami keďže mám ďalšie 2 deti. Takže u mňa vyhrala značka Bebe Confort.
Ked som bola prvorodicka tak som chcela nadherny kocik so vsym vsudy - cize kupila som trojkombinaciu a bola som povinne nadsena cele dva roky com som ju pouzivala ked sa mala narodit druha tak som mala par veci uz jasnych a prve 4m som pouzivala hlboky kocik a potom som kupila kocik- golfac do ktoreho mohlo ist dieta od 4-5m a dieta som vozila v tom golfaci este v maji tohto roku (dcera mala 4r v juli) asi tolko ku vyberu 🙂
Malo tam byť - hlboká vanička ..... 😀
@barrilla naozaj zalezi od toho,co od kocika ocakavas.myslim,ze vacsina prvorodiciek siaha po 3-kombinacii,ale nemusi to byt pravidlo. Ja som mala brio 3kombi a sluzilo vyborne. Hlavne z pohladu,ze vsetky casti sa jednoducho naklikli na konstrukciu,boli lahke,spratne,zvladol kazde pocasie aj stredny teren. Vyhovovalo mi,ze po pol roku som nemusela riiesit a zhanat sportak. A pri denno-dennom pouzivani nestratil takmer nic zo svojho lesku a funkcnosti. Takze tu sa mi horibilna investici oplatila. Ale daju sa kupit v skvelom stave aj z druhej ruky. Tiez su kociky,ktore su prioritne sportak,ale ide uplne do lahu a da sa upravit kvazi na vanicku - bud s vloznou taskou alebo s nanoznikom (pegperego napr). To je lacnejsia alternativa 2-kombi vlastne v jednom. Ak chces ale radsej skusat a menit znacky,kupuj jednotlivo a z druhej ruky. 😵
@barrilla ahojcek, ja som najskor kupovala len 2 kombinaciu - vanicka a vajicko, ktore bolo aj autosedacka, aj sa dalo nakliknut na nakupny vozik v obchode. Kedze syn sa narodil na Vianoce a potrebovala som ho napratat do fusaku, na kazdej 3 kombinacii, na ktoru som natrafila sa mi zdala mala vanicka (vedela som, ze nas malicky nebude ziadny drobcek). Sportovy kocik som kupovala zvlast, ked mal syn 8 mesiacov.
@barrilla ja som si kupila jane slalom pro 2009. Bola teda som stale stym kocikom spokojna. Mozno ta vanicka by mohla byt sirsia, ale bola v pohode. Od 5.mesiaca sme museli pouzivat uz sportovu cast, lebo maly nenchcel byt v hlbokom ani za boha. So sportovou castou som velmi velmi spokojna. My sme napr. asi len 2x vyuzili naklikavanie vajicka na konstrukciu, lebo neznasal vajicko. Do buducna planujem zainvestovat do cisto hlbokeho kocika, mozno - mozno z bazaru ale to by musel byt vo velmi dobrom stave. Takze ja odporucam urcite kombinaciu. Ak mas moznost 🙂
@barrilla ahoj, my sme kupili 2kombinaciu -hlboky a sportovy a ktomu nam v obchode dopasovali aj autosedacku vajicko v rovnakej farbe. teraz sa nam sportova cast polamala jedna taka mala plastova blbost a kvoli tomu musime kupovat druhy sportovy kocik (zaruka nam neplati pretoze manzel niekde zapotrosil zarucny list aj s blockom ked sme sa stahovali). ja odporucam tiez kupovat tak aby ste mohli zakliknut vajicko do podvozku od kocika. ked sa budes rozhodovat, pozri si ake su kolieska - aby sa predne kolieska dali otacat o 36Ostupnov, aby sa to otacanie dalo zablokovat, tiez dolezita vec je aby sa kocik dal co najlepsie vycistit teda aspon sportova cast. kym je babo male v hlbokom kociku nezaspini ho tak ako ked je uz vacsie. idealne by bolo keby sa dal potah cely dat dole a vyprat, je len niekolko kocikov u ktorych sa to da. niektore kociky maju aj preklapaciu rukovat, teda mozes babo kocikovat otocene k sebe alebo od seba. alebo ine typy to maju tak, ze vrchnu cast kocika /sportovy alebo hlboky/ mozes otocit k sebe alebo od seba. my sme mali zn. adamex mars - nieje to nejaka super znacka ale cena je velmi dobra. teraz sportovy som objednala caretero monaco ktoreho potah sa da prat v pracke. inac uz ku vacsine kocikov je v cene aj plastenka, sietka proti hmyzu, taska a k sportovym zatepleny nanoznik.