Ja viem, trochu divná otázka, keď zima končí, ale chcem si spraviť prehľad a hlavne, našetriť do jesene.... 😉 Ale k veci. Momentálne mám trojkombináciu, ktorá mi maximálne vyhovuje - hlavne športová časť, ale v lete ju posúvam ďalej. Mám aj ľahučké golfky, ktoré sú ideál na leto. Len som si uvedomila, že malá bude mať na jeseň "iba" dva roky a ešte nejaký ten kočík by zniesla. No a moja otázka, existuje nejaký golfáč, alebo šporťák, ktorý je ľahký, skladný aj do menšieho auta, dosť veľký na malú žirafku a dostatočne vysoký aj pre dlháňov rodičov... 😎 Mal by zvládnuť dedinu aj cestovanie vlakom/busom, nejaký ten sneh a nezruinoval by rodinný rozpočet.... 😉 Je mi jedno, či to budú golfky, šporťák, či budú kolieska tri, či štyri. Len nech je funkčný.... Poznáte taký????
@zuzikkaa golfáč mám, ale ten nie je vhodný na zimu. 😒 Po snehu ho teda ani omylom nepretlačím... 😖 No a keďže nie vždy mám k dispozícii auto, chcela by som niečo aj na zimné cestovanie vlakom. No a okrem toho, často chodíme na zimné výlety, síce sa kus odvezieme autom, ale prechádzame sa s kočíkom (popri jazere, kúsok do lesa,...) No a preto hľadám niečo aj do auta, aj do vlaku.... 😒 Našťastie mám ešte koooopec času na hľadanie, snáď nájdem "ideál".... 😉 Ale vďaka 🙂
tak golface nie su prave do snehu ani do lesa, to skor sportak s poriadnejsimi kolesami
@pondelnicka popozeraj nejake 3kolky-su vhodne aj do terenu a lahucko ovladatelne a vcelku skladne 😉
nejaky ten jané,,quinny,,hauck
vzdy sa jedno vylucuje druhym- bud je kocik lahky a skladny alebo vacsi ale zato ma dobre jazdne vlastnosti 😒
Veru do zimy je teutonia, hartan, quinny speedy, jane slalom a taketo zalezitosti, nemozes mat jedno aj druhe... bud alebo... zavejom prejde len "tank" a nie nejaka lahucka verzia s mini kolieskami...
Ja viem, že hľadám asi neexistujúci kočík.... ☹ Skúsim omrknúť tie, čo hodila @anjelicek26 a @zuzikkaa Takže aj trojkolky prejdú trochou snehu? Len potrebujem taký, ktorý sa ľahko skladá a nie podvozok zvlášť a korba zvlášť... Ujo "gúgl" sa dnes ešte zapotí.... 😀
@pondelnicka trojkolky prejdu aj kopou snehu 😅 ,,hladaj kociky co nemaju otocne sedenie-to uz pre 2rocnu nepotrebujes
pozri- jane slalom,,quinny speedy,, hauck viper-ten ani nieje drahy ,,graco trekko ,,atd
na tvojom mieste by som hladala v bazaroch,lebo sa ti na tu chvilu neoplati vrazat do noveho kocika a mozno ti mala uz bude behat a ani nebude chciet sedet v kociku 😉
@pondelnicka podla mna 3-kolky nie su lahko skladne. kvoli lepsej stabilite su dlhsie ako 4-kolky a tym padom aj po zlozeni viac "rohate".
tie tvoje poziadavky sa navzajom vylucuju 😀
@pondelnicka a bude ti treba este na zimu novy kocik? ved mala ti mozno v nom ani nebude chciet byt, moja ma za chvilu 2r a chodime kocikom uz fakt len vynimocne
@cicimon no tak to netuším, momentálne fičíme systémom 5 krokov vedľa kočíka vpred, 10 krokov vedľa kočíka späť, veľký rev a zbytok cesty v kočíku.... 😒 Však ho nechcem hneď kúpiť, len robím prieskum, keby náhodou... Ja viem, že za pol roka sa toho ešte veľa zmení, ale nech som pripravená... No a finančná rezerva, čo začnem šetriť na kočík už teraz sa predsa zíde za každých okolností... 😀 😎
@pondelnicka no mas este cas, nakoniec zistis ze tie kociky co ti teraz radia uz nebudu "in" alebo ti ho nebude treba, asi lepsie zacat hladat koncom leta
@cicimon asi máš pravdu, skôr som to brala ako info, keďže nie som veľmi zbehlá v kočíkoch a písať do každej témy, v ktorej sa rozoberá ten - ktorý kočík sa mi nezdalo práve najefektívnejšie... No a samozrejme to beriem aj tak, že táto téma možno pomôže aj nejakej inej mamine a že nezapadne hneď prachom.... Aj keď teraz už skoro na jar je to viac ako možné.... 😒 A v neposlednom rade, ani som netušila, že baby poradia tak promptne.... 😵
moj ma prave 2 roky a golfky odpocivaju v pokoji v aute pre velmi vynimocne situacie. premysli si, ci naozaj budes v zime a snehu podnikat s dietatom dlhe trasy, alebo ju radsej nechas vybehat okolo domu v snehu a na "vylety" k doktorke alebo za nakupmi nepojdete skor autom alebo inou dopravou 😉
@pondelnicka a môžem sa opýtať ake značky máš kočík?? lebo ja teraz idem kupovať kočík a vôbec neviem aký mám kúpiť.. 😒
@zuzikkaa @cicimon ja vôbec neriešim, či je in, alebo nie, po prvé, nemám zbytočné euráče na značkové kočíky a potom, fakt ide o účel...
@ikke no, ja naozaj netuším, či na jeseň bude len behať, alebo bude pohoďáčka v kočíku... Jasné, že nechcem zbytočne vyhadzovať peniaze za niečo, čo nevyužijem. Ale bývame na dedine, a keďže auto nie je vždy k dispozícii, potrebujem kočík aj na nákupy, aj na cestovanie. Okrem toho, lekárka aj obchody sú na opačnej strane ako bývame, čiže už teraz mi je jasné, že ani o pol roka to malá sama nezvládne... 😒
@1ivanka1 nemám žiadny "kúlový" kočík, ale účel splňa na 100%, hlavne zvláda dedinu v každom počasí. Je to Riko aveo, trojkombinácia. Fakt maximálna spokojnosť... 😉
@pondelnicka no ved preto som ti napisala ze pozeraj v bazari,,nema zmysel kupovat novy kocik ked ho vyuzijes minimalne
@pondelnicka ono je hlavné,že ti spĺňa všetko na 100%...lebo si jedna z mála ktoré toto povedali.väčšinou poučjem nejaké sťažnosti..tak idem si ho vyhladať na nete..ešte som o ňom nepočula 😉
@zuzikkaa jasné, však aj golfky mám z bazárika, len mi išlo o info, aký typ kočíka vlastne hľadať... z obrázkov toho veľa nezistím.... Začína sa mi pozdávať práve ten hauck viper, nielen kvôli cene, ale aj že je z tých všetkých najľahší a poťah sa dá oprať... Mám nad čím dumať....
@1ivanka1 fakt mu nemám čo vytknúť, veľká hlboká časť na zimné dieťa, šporťák tiež pohodový, údržba minimálna... Rúčka nastavovacia aj na dvojmetrového manžela, kolesá veľké aj do snehu... Na to, že je polský, fakt super, nič neodpadlo, nič nezlomilo...
@pondelnicka no s tou veľkou vaňou ja mám dilemu, lebo všetko to robia malinkééé.a ja keďže budem rodiť v júni, tak v decembri by som ju tam chccela dať..ale s tymi mini vaňami sa obávam, že spolu s fusakom budem mať čo robiť.. a dá sa ti vaničku dať na tú kostru?
@1ivanka1 podvozok je jeden, naklikáva sa autosedačka, hlboká časť, šporťák... ak chceš, mrkni sem, tam sú aj rozmery https://www.modrykonik.sk/forum/na-kocikovanie/kocik-riko-alpina-alebo-aveo-a-vase-skusenosti-s-nimi/
@pondelnicka ďakujem..pozriem si to.. 🙂
Baby, trochu neskoro, ale našla som toto https://www.modrykonik.sk/forum/na-kocikovanie/sportovy-kocik-na-zimu/
Tak neviem, či túto tému admin nezamkne.... Kým ju nezamkne, myslíte, že je lepšie pri trojkolkách predné koleso jedno, alebo zdvojené? Kvôli snehu sa pýtam....
@pondelnicka ja mam taketo nieco pri malej som mala iny kocik, ale potrebovala som nieco lahke skladne lahko narvatelne do mini kufru auta a v podstate uz od narodenia maleho ani iny nepouzivam 😉 a je dost rozmerovo velky v pohode odveziem v nom aj 15 kg dcerku 😀 ale zalezi aj po akych cestach s nim budes chodit, ja s nim po chodnikoch tu v meste v pohode prejdem, ale asi po nejakych zasnezenych kopcoch si to velmi neviem predstavit
@monique02 hmmm, parádny kočík, aj keď trochu mimo môj rozpočet... 😒 Chcem sa ťa ale opýtať, či ho máš odskúšaný aj na snehu. Kolieska sa mi totiž zdajú malé, aby prešli snehom... Som si ho omrkla na nete, teda, že váha 6,95kg, tuším mám nového favorita... 😀 😀 😀 No a tie farby, tuším nebudem spať... 😀 ☹ Ešte ma napadlo, je to golfáč, dá sa ovládať aj jednou rukou?
@pondelnicka ja mam quinny speedy a bebe confort hight trek - trojkolky a obe su super do zimy a pri skladani nemusis davat dole sportovu cast., oba maju madlo. Quinny je obrovsky, cize sa ti tam zmesti aj 3r dieta, lahko obladatelny, priestranny. Len je iba v smere jazdy. Bebe confort - tiez sa super ovlada, a ten je aj v smere jazdy aj vproti smere.
Kolko chces investovat do kocika?
@simmi80 quinny sa mi zdá taký fakt mohutný, potrebovala by som niečo menšie... Ale nevidela som ho naživo, tak možno to mám skreslené... Bebe vyzerá tiež dobre, ako sa oba zmestia do auta? Investícia, to je otázka, keďže fakt netuším, či to vlastne využijem, preto nechcem zbytočne vyhadzovať peniaze. Rátam tak max. 150 - 200,- Eur, s tým, že ak kúpim z bazára lacnejší, nebudem proti... Ale v prvom rade si chcem spraviť prehľad, nech viem, ako veľmi mi treba šetriť... 😀
@pondelnicka oba nenosim v aute 🙂 quinny. no na 6m babo je to velky kocik, ale kto ma vacsie dieta alebo ho chce vyuzit do 3r. tak je super. a ak mas golfac, tak ja by som isla do vacsieho na tvojom mieste. Teda aspon ja tak chcem urobit. Jeden golfac na nakupy, vylety atd., kt. bude v aute, a jeden velky na prechadzky, atd.
@pondelnicka ako pises golfac mas,,cize ked potrebujes natrepes do auta ten,,no a na tu zimu by som este kupila nejaky sportak s velkymi kolesami trebars aj z bazaru,,hm?? 😉 kupis aj do 150e schopny kocik