zdravicko,ako cerstvy nastavjucji ocino mam za bojovu ulohu kupit vhodny kocik pre nase miminko :D a ako som preliezol rozne recenzie vysli mi vhodne znacky
gesslein niektore Fko
concord fusion 2013
hartan racer gt 2013
rozpocet cca 1000 euro
ako som zistoval,tak vcelku sa mi pozdava kocik kde sa daju vpredu vymenit kolieska vacsie vs mensie, nasledne takisto sa mi velmi pozdava kde nie je vanicka ale skor ten velky bagel/fusakla mi to nejaka pripada hned do ruky prenosne
otazka: ked sa prenasa mimino,pouziva sa zvacsa vajicko v aute? ta fusakla sa prepokladam neda upnut do auta....
primarne nech je ten kocik kombinovatelny vanicka/fusakla/na sedanku...nepoznam tie vase vyrazy specialne..tak pardon ak nieco zle pisem..
termin malej fazulky je prelom november/december
dakujem za rady a postrehy
len ked som pozeral tie ceny...tak cca do tej tisicky sa vhupnem kebyze aj co robim,ked ratam kocik+vajicko+fusakla... pozeral som DE stranku a na niektorych -shipping na SVK nie je :(
@h0sher - skus napisat aj do temy novembrovky 2012... oni uz si tym presli a maju kociky vhodne na zimu a urcite ti povedia, ako v tychto zavejoch s nimi bojovali... zima bola totiz riadna...
A k otazke fusakotasky - nie tu upnut do auta nemozes, pouziva sa na vynasanie babatka z kocika, ak zaspi. Ale concord ma certifikovanu vanicku, tu naopak do auta pripnut mozes miesto vajicka. Urcite poskusat v obchode, skusti vlozit do auta, zlozit to sam, niektore kociky sa tak blbo skladaju a su nespratne, ze dovi dopo.. a pozri este mutsy evo, tiez dobra volba ;)
@h0sher v Pre deti obchode su concordy a dost velky vyber .......
super anjelicek: pridem z posilky,tak ceknem vsetko!!! thx
@h0sher - amazon.de a o-baby.de urcite posielaju co viem... a aj ine... len treba hladat trocha...maxi cosi mura 4kolku si tiez skus dat na zoznam, cena je prijatelna a vanicka velka, kolesami prejdes vsetko...
@h0sher tak vanicka je uplne super. mala som aj vanickovy kocar a potom aj ten druhy a to bolo priserne nechutne. ked uz dieta je trolinku starsie a vie liezt, tak mi z otho "vyliezal" von. klasicka vanicka a velka vanicka je pre mna pri kocari najdolezitejsie a druha dolezita vec je aby mal velke kolesa. aby sa dalo kocar hojdat, co mnohe nemaju. kolesa su super, ked sa daju nafukovat. tie mini kolieska su napr do znehu maximalne otrasne, lebo sa s tym neda jazdit.
@h0sher ja by som tiez taku sumu za kocik nedala......mna vysiel 650€ surodenecky novy! , takze tisicka je dost podla mna za jednokocik.....
ta "fusakla" 😀 sa neda pripnut v aute, do auta patri vajicko jednoznacne....
ked chces vanicku, co sa da pripnut do auta, tak pozeraj Concord, Casualplay, Jane, PegPerego ... /to su prve, co ma napadli/ ale jednoznacne je vajicko ovela bezpecnejsie ako vanicka.....a osobne by som uz trojkombinaciu kocika nekupila /vajicko, vanicka a sportak/.... 😉
@h0sher kedze som bola majitelkou hartana a teda velmi spokojnou, isla by som opat do hartana 😉 nemusis kupovat klasicku vanicku, ale fusakotasku a do auta jednoznacne vajicko .... a kedze hartan ma squad system, cize moznost si zakupit velke kolieska na zimu pripadne do terenu, nie je o com 😉
@h0sher ja mam gesslein f6 a som maximalne spokojna... drobec sa narodil v decembri a napriek pocasiu sme nemali a nemame problem.... c-lift taska (fusakotaska) je velmi dobra vec, funguje namiesto vanicky, je dost velka, tepla... na gessleine mi vyhovuje, ze sa strieska da sklopit skoro az nad dietatko (nefuka do kocika), ... je dost pevny, pohodlny, idealny aj do terenu, vyhodou je aj moznost vymeny prednych kolies...gesslein by som nemenila, jedina nevyhoda, ze je dost tazky pri nastupovani napr. do elekticky, ... (potrebujem vzdy pomoc pri nastupovani)..., co sa tyka auta, su baby, ktorym sa zda neskladny... my mame forda c-max a nemame problem.... sklada sa lahko... chod sa pripadne pozriet na dunajsku, tam predavaju gessleiny, treba si ich pozriet, vyskusat... no a do auta jednoznacne treba vajicko.. (aj gesslein sa da kupit spolu s vajickom, ale tie su dost male, tam by som odporucala inu znacku... na kocik sa da v pohode upnut aj ine vajicko, ale nevidim v tom velky vyznam... nie je najlepsie na chrbatik babatka pri dlhsom vozeni.... )..
cize ak dobre tomu chapem.
1. fusakla: nevyhoda,ze dietatko z toho bude vyliezat?
2. ked vajicko do auta, odporucte ake,z tohoto som fakt totalne mimo mamicky :D
3. cize kupit kocik, kde dam bud vanicku alebo fusaklu?
4.daju sa na gessleinovi F4ke vymenit predne kolieska?
5. ked zlozim kocik,nebude sa roztvarat,ktore sa daju zlozit bez samovolneho otvorenia?
auto mame velke,tam neriesim problem,takisto manzelka sa nebude nikde vyberat busom,elektrickou,a takisto u nas bolo tento rok snehu velmi malo,takze sa nebude nikde brodit v snehu :D
thx much women
Ja mam skusenost s objednavkami z Nemecka taku, ze ked sa spytam, ci mozu poslat na SK, napr cez DHL alebo DPD, 95% predavajucich s tym nema problem, iba zistia cenu a spytaju sa, ci taku zaplatim. Pohladala by som aj na ebay.de, predavaju tam aj firmy, maju aj akcie. Popozeraj, nemecke kociky (concord, gesslein, hartan) velakrat vyjdu aj s postovnym na SK lacnejsie ako u nas.
Ja by som zvolila concord neo s vanickou aj autosedackou ion alebo air, mozno zozenies aj vanicku proton, je vacsia ako nova vanicka sleeper, ale sleeper ma zasa lepsi trojbodovy pas na prevoz v aute. Na SK sa zatial predava len concord neo alebo fusion, ale uz je aj avenue a wanderer, u ktorych skombinovali vyhody neo a fusion, dokonca wanderer ma aj softtragetasche - fusaklu, vsetko u concordu pasuje do kazdeho typu podvozku. Ja si myslim, ze fusaklu netreba, lebo kazda vanicka sa da prenasat v ruke a okrem toho aj upnut v aute, niektore fusakle mozes pouzit aj ako fusak, ked vyberies vystuze, ale skusenost je, aj tak kupis aj fusak 🙂
Mas to tazke, ale mas vela casu na rozhodovanie a nakoniec kupu....
@h0sher - dieta do 6m ti z fusakotasky urcite vyliezat nebude 🙂 Vajicko sluzi ako autosedacka, dobre su maxi cosi a romer. Niektore kociky maju aj adaptery vdaka ktorym na kocik toto vajicko uchytis - super vec ak ti dieta v aute vo vajicku zaspi a ty s nim musis ist napr. do obchodu (nemusis ho prekladat do vanicky, alebo fusakotasky). Ked kocik zlozis, myslim, ze ziaden sa ti neotvori sam od seba, vzdy treba na otvorenie nieco potlacit, potiahnut a pod.
@h0sher 1. z fusakotasky ti nebude dieta vyliezat... to by muselo byt starsie a vtedy uz budes pouzivat sportak... 🙂 ja som najskor chcela vanicku,ale nakoniec sme skoncili pri c-lift taske (fusakotaska) a som spokojna... do vanicky musis davat fusak cez zimu, do tasky nemusis - sluzi ako fusak, je tepla...
2. ja mam vajicko peg perego a nie som spokojna... na dlhsie cesty ma podla mna nevhovujuci sklon pre chrbticu babatka.... urcite by som kupovala ine, keby si mam vybrat... pocula som dobre recenzie na maxi cosi, ale nemam osobnu skusenost
3.gesslein je robeny tak, ze je sportak, ktory ma c-lift tasku (fusakotasku) - tu pouzivas namiesto vanicky..., ale vies ju aj vymenit za normalnu vanicku.... cize fusakotasku mas akokeby vlozenu v sportaku, vanicku davas tak, ze sportak odobnes a pripnes vanicku... no a mozes priamo kupit aj vajicko do auta, neskusala som gesslein vajicko, ale vraj je male...
4. myslim, ze sa daju... ale neviem to na 100%... (tusim to maju tak, ze na rade f sa daju a na rade m sa nedaju)
5. mne sa kocik po zlozeni neotvara... ale asi zalezi do akej polohy ho davas...
ja som za hartan, ale pevnu vanicku urcite. my sme teraz objednali racer sportovy, uz sa na neho moooc tesim 🙂
ja som za hartan, ale pevnu vanicku urcite. my sme teraz objednali racer sportovy, uz sa na neho moooc tesim 🙂
https://www.modrykonik.sk/bazar/kociky/rjx3/ges... ja mám gesslein F1 a som bola veľmi spokojná. mala som len tento a iný som nepotrebovala. vymeniteľné klieska sú super vec. je s taškou, po vybratí pevnej časti je z nej fusak/ nánožník, adaptéry na maxi cosi vajíčko, vetrateľná strecha, dá sa hlboko zatiahnuť, takže nefúka. malá sa narodila v zime, takže tašku som využila do leta, neskôr ako nánožník. dobrá vec bola aj vložka do kočíka - z jednej strany je flísová, takže dieťa sedí na teplom, má otvory na pásy, všetko farebné sa dá vymeniť za iné (dokúpiť). do vajíčka som mala hrubý fusak flísový, presúvala som sa autom po staršiu dcéru, naklikla som na podvozok, a potom do auta. ani som ho neskladala, kedže jazdievam na VW touran, ale zložený držal super, vôbec sa neroztvára, veľké kolieska idú ľahko zložiť ke d treba, takže nakoniec je celkom spratný.
ešte sa mi páčilo, že šporťák je možný nakliknúť aj tvárou k sebe, mne sa totiž veľmi nepozdáva, ked polročné dieťa hľadí od matky pred seba. prvý kočík som mala s preklápacou rúčkou, ale to som ani nevyužila. takže ani teraz to nebola pre mna podmienka. v prípade potreby som sedačku obrátila. Inak rozpočet super 🙂 a za zvyšné evry si kúpte šatku, alebo dobrý ergonosič, pretože to využijete najviac 😀 😀 😀 😀
@h0sher ja som celkovo za concordy , su velmi dobre , len ja by som nedala taku sumu za kocik - to je moj nazor 😉