Existuje kočík, v ktorom bude dieťa rásť?

28. máj 2020

Ahojte zienky, vobec sa v kocikoch nevyznam a prisla som si po radu, existuje taky kocik, ktory ked kupim od zaciatku pre babatko bude s nim "rast"? Tym myslim to, ze sa kocik pre uplne male babatko bude dat prerobit na kocik pre pol rocne, neskor rocne dieta atd? Poradite mi, po com sa obzerat? Dakujem 🙂

terryt
28. máj 2020

Značka Kinderkraft má možnost prerobit korbičku na športák. Ale když jsem si na to šáhla v obchodě tak mě to odradilo. Doporučuji trojkombinaci Brio/Britax. Já sehnala starý Brio Go za parádní cenu a je to parádní kočár.

autor
28. máj 2020

@terryt dakujem, takze sa mam zamerat na kombinovane kociky - trojkombinacie?

lusinda1989
28. máj 2020

Ak môžem poradiť keďže som mala asi 7 kočíkov a musíš si najprv ujasniť kritéria ktoré od kočíka očakávaš ako často ho budeš skladať do kufra alebo trepať do kocikarne, výťahu... ak budeš často skladať do auta a cestovať s ním neodporúčam trojkombináciu keďže tie sú veľmi mohutne a ťažké. Záleží aj aký terén chceš s kočíkom jazdiť.

autor
28. máj 2020

@lusinda1989 byvame v rodinnom dome na dedine, takze ziadne vytahy, kocikarne... Do auta nemame problem dat, ale casto predpokladam nebudeme behat hore dole autom a s kocikom normalne na prechadzky po chodniku, ziadny zlozity teren, maximalne sem tam autom do mesta na prechadzku... Ta trojkombinacia ma teda aj autosedacku, ktora sa upevnuje do auta ze? Ak by sme obcas isli niekam na navstevu, tak to by nebol problem raz za cas ho zlozit ci ano?

terezia323
28. máj 2020

Najlepšie si je vybrat športový kočík, ku ktorému ju aj vanička. Športový kočík využiješ aj do 3 rokov. Napr britax ma takéto typy, alebo joie mytrax, myslím že aj oyster nejaký. Tie trojkombinácie klasicke majú síce pekne veľké vaničky, ale tu využiješ tak na pól roka a tie športové verzie sú hrozné.

autor
28. máj 2020

@terezia323 a co je to teda ta vanicka, to je to vajicko, autosedacka alebo co? Preco ju vyuzijem tak na pol roka a potom uz nie, vies mi to prosim vysvetliť?

majka176
28. máj 2020

Vanička je časť hlbokeho kočíka, v ktorom je dieťa od narodenia a v nej iba leží. Preto sa využíva iba krátky čas, kým dieťa len leží a ešte nesedí. Keď začne sedieť, vymaní sa vanička za športovú časť, ktorá sa dá polohovať.
Vajíčko je vlastne autosedačka pre najmenšie bábo, ktorá sa tiež dá nakliknut na podvozok kočíka a aj týmto spôsobom sa môže dieťa kocikovat, akurát že vo vajíčku nie je v úplnom ľahu ale v polosede.
Za mňa odporúčam kočíky Britax, mám tiež, a používala dom od narodenia, pretože sa dajú dať do úplného ľahu a sú vhodné od narodenia aj bez vaničky. My sme hlbokú vaničku nemali. Používali sme športovú verziu od narodenia do roka, potom sme ho vymenili za ľahký golfovy.
Je na tebe akú verziu si zvolis a čo je pre teba pohodlnejšie.

lusinda1989
28. máj 2020

A záleží aj aký veľký máte kufor tie klasické trojkombinácie sú veľmi veľké pozrela. By som sa na tvojom mieste buď po britaxe ale peg perego book ten som mala ja ale nakoniec som aj tak v roku menila za Vlaco snap 4 pre mna najlepsi športový aký môže byt ale dá sa používať až keď vie dieťatko sediet.

autor
28. máj 2020

@majka176 dakujem za vysvetlenie 🙂

autor
28. máj 2020

@lusinda1989 dakujem, urcite popozeram 🙂

kiki68
28. máj 2020

My mame moznost emmaljunga nxt90 prerobit na sportak neskor a este potom surodenecky. Ze aj vanicka aj sportak pomocou adaptera. Tiez s adapterom vajicko nahodit. Myslim ze tychto kocarov je vela, co mozes prehadzovat. My sme vybrali tento skrz all terrain vlastnosti, velky priestor dole pod kocikom a zmestil sa do kufra.

autor
28. máj 2020

@kiki68 a co znamena prosim ten adapter, to je len nejaky zacvak na tie veci alebo je tam aj elektronika nejaka, mechanizmus?

majka176
28. máj 2020

Adaptér slúži len na nacvaknutie, nie je tam žiadna elektronika.

eliska13
28. máj 2020

Väčšinou aj tak ženy vyskusaju a kupia viac kočíkov.Ja som mala hlboký a športový z jednej značky vaničku na pol roka a v športovom bol dlho aj do 3 r, keď sme išli ďaleko či na nákup cupital pri mne, ale hračky, nákup a, keď už nevládal som ho viezla.Ale aj tak som v roku aj pol dokupila ešte jeden ľahký skladny kočík pre mňa bolo dôležité, aby išiel až úplne do ľahu veľa spal vonku, veľký nákupný košík...
Autosedačku som kúpila zvlášť
Sama si musíš popozerať čo sa oplatí aké chces kolieska či malé, velke, nafukovacie teraz je krásny výber kočíkov😊

eliska13
28. máj 2020

Hlavne daj pozor ako sa kočík skladá a či sa Vám dobre zmestí do kufra

terezia323
28. máj 2020

Podľa mna najlepšie urobíš keď sa pôjdeš pozrieť do predajne, tam ti všetko vysvetlia, ukážu.

autor
28. máj 2020

@eliska13
@terezia323 dakujem vam pekne, uz sa v tom zacinam trosku orientovat 🙂

kiki68
28. máj 2020

Adapter je taky kvazi zacvak, teda aby to islo do seba tie casti ako spojka

autor
28. máj 2020

@kiki68 uz rozumiem, u mna pri slove adapter si hned predstavim nieco do zastrcky, preto som sa pre istotu pytala, ci tam nie je nejaka elektronika 🙂

majamat
29. máj 2020

baby ti tu popisali znacky, zadaj si to do google a najdi si videa. tam presne uvidis, ako to funguje. dokonca aj tu na MK je to niekde a asi su tam aj videa, ale neviem kde presne je to ulozene.
to len aby si mala info, ako to funguje s 3-kombinaciou, adaptery a pod.
potom uz si musis ujasnit dalsie kriteria, velkost, vaha, velkost strechy, cena, vybava apod.

autor
29. máj 2020

@majamat dakujem 🙂

autor
30. máj 2020

Baby a co poviete na tento kocik? Viem ze je trosku starsi ale myslim tie parametre ci su ok
https://m.heureka.sk/kociky/baby-active-shell-e...

meluela
30. máj 2020

ja som dva razy sportak takmer nevyuzila ... hned ako sa dalo tak som dieta dala do golfoveho kocika. skoda ze sa nepredavaju zvlast kociky len s vanickou .. teda predavaju ale vyber nie je postacujuci a cena privysoka ze z to je pomaly aj ta dvojkombinacia

majamat
30. máj 2020

zalezi od teba co chces. ja osobne tento typ kocikov nemam rada, ale neikomu sa paci, no co je pre mna prioritou, tak hmotnost ( teda ja uz kocik nepotrebujem, ale akoze keby... )

tento kocik co si dala link je z roku 2015 a cim novsi kocik, tym vyssia pravdepodobnost, ze bude lahsi ( samozrejme ot neplati pre vsetky kociky )- nasla som kocik z 2018 a ten ma hmotnost aportovy cez 12kg a s vanickou cez 15kg. ten link co si dala tam ma sice nizsiu hmotnost, ale zamerne som hladala inde, lebo niekedy sa hmpotnost uvadza bez kolies, inokedy s kolesamia potom sa v tom vyznaj. a teda toto je starsi polsky kocik a navyse s nafukovacimi kolesami, ktore su najtazsie zo vsetkych kolies. pozri tu a aj video je tam
https://www.mravcek.eu/kategoria/kociky/kombino...

majamat
30. máj 2020

ozaj a pre man tiez dolezita vec, ako sa sklada. velmi mi pomohlo aj to, ak kocik nebol moc siroky. niekedy som ho pouzivala aj v obchdoocoh, kde maju malo miesta medzi regalmi. skladanie dobre posluzi pri nakladani kocika do auta, pripadne aj keby bolo treba zlozit do autobusu, idealne je, ak sa da zlozit 1. rukov,a le takyhc kocikov je malu, dieta, ked uz beha a potrebujes ho vybrat s kocika na nohy, potom zlozit kocik a dieta moze zatial ujst niekam. akoze musime si vediet poradit aj tak, ale je to vyhoda. zial takxch kocikov je fakt este malo. ja mam taky sporatk, ale to nie ej trojkombinacia.
co sa tyka hmotnosti, hoci sme jazdili autom ale stale hore dole s kocikom. tiez u nasej pediny nebol kedysi vytah, pripadne do iektorych obchodoch sa dostanes len po schodoch a ak je cih trosku viac, nizka vaha kocika je vyhodou. ja mam ten sportovy a vazi 7,5kg ( no v 3-kombinacii su vacsinou tazsie kociky,a le 12,4kg je uz dost ). a teda ked si k tomu priratas tak 10kg, pripadne aj viac kg dieta, ktore este moc nebeha, priapdne spi a nechces budit, k tomu napln kosika, pripadne aj tvoja kabelka, alebo aspon ciastnocny obsah z nej v kosiku, tiez tam mozes mat nahrsdne veci, ci plienky, ci mlieko pre dieta + nakup. tak sa ti ko´mplwetna vaha vysplha aj cez 20kg.

autor
31. máj 2020

@majamat dakujem za vysvetlenie..a prosim ta, v com je rozdiel medzi sportovym a golfovym kocikom?

halci
31. máj 2020

GB Hardy, sportova cast sa zmesti aj 3,5r dieta

berika
31. máj 2020

Ja mam kvalutni 3 kombinaciu, Cam dynamico, od narodenia, dcerka ma 3 a pol roka, ešte si v ňom občas pospí. Iné kočiky som nemala, necítila som žiadnu potrebu meniť.

majamat
31. máj 2020

golfovy kocik moze mat inu rukovat. take 2 palice ( to volaju golfove palice), ale existuju aj take, co maju len klasicku rukovat. a teda sportovy ma len klasicku, ktora je lepsia, lebo sa lepsie ovlada jednou rukou.
golfovy kocik je obycajne lahsi a lahko sa sklada, ale pri sportovom kociku je to individualne, lebo su aj lahsie, aj tazsie, aj take co sa vyborne skladaju,a j take co sa horsie skladaju, tu je fakt velky vyber.
vseobecne ma golfovy kocik vacsibou aj mensiu sedacku a nizsiu nosnost, ale myslim, ze to tak nemusi byt u kazdeho golfaca.
toto vsetko by este nebolo take zle, ale obrovskou nevyhodou na bezne celorocne pouzivanie su hlavne kolesa. su mensie, vacsinou gumene a casto zdvojejne.

male koleso ti prejde dobre fakt len v rovnom terene, neprejde po snehu a pod. zdvojene a zaroven male koleso po snehu uz vobec nie. do tej medzery sa nabera sneh, pripadne aj blato sa moze, ked je mokro.

takze koli svojej hmotnosti, praktickosti, vahe a lahkemu skladaniu sa golfovy kocik pouziva len ako kocik do nakupnyhc centier, na dovolenku a hlavne v letnom obdobi. proste nevhodny na zimu.

tu je typicky golfovy kocik - golfove palice

majamat
31. máj 2020

vsak sa mi neda pridat obrazok.
tu je ten golfac
https://www.mall.sk/kociky-golfky/bomimi-bayo-g...