Existuje kočík s preklápacou rúčkou, ktorý sa dá skladať do placky?

mamahanka
7. jún 2012

Už dlhšiu dobu si neviem vybrať žiaden športový kočík pre polročné dieťatko (jasné, že by sme ho chceli využívať asi aj do troch rokov), pretože stále nedokážem nájsť taký, ktorý by spĺňal všetky moje podmienky.
Chcela som hlavne jednoduché skladanie a rozkladanie, veľké gumové alebo nafukovacie kolesá (neviem, či je to to isté alebo je v tom nejaký rozdiel a čo je vlastne praktickejšie) a možnosť preklápania rúčky alebo otočnej sedačky (tiež neviem presne čo je lepšie, pretože s tým nemám osobnú skúsenosť).
Zistila som ale, že takéto kočíky sa nedajú skladať v jednom kuse ale sedačka sa vždy musí vybrať a to by som nechcela.
Takže moja dilema pokračuje - mám oželieť možnosť otáčania deťatka v kočíku (spočiatku kvôli vzájomnému vizuálnemu kontaktu a neskôr hlavne kvôli počasiu) a zaobstarať si kočík jednoduchého skladania alebo si vybrať možnosť dieťa otáčať a skladanie bude náročnejšie.
Naozaj neexistuje taký kočík, ktorý by splňal obidve podmienky zároveň?
Už dopredu vám ďakujem za akúkoľvek radu

xlucia
7. jún 2012

@mamahanka no mas v tom chaos.ak preklopis rucku, uz nemusis preklapat sedacku.ja som taky videla, vola sa PURE .... ale neviem si spomenut cely nazov

mamahanka
autor
7. jún 2012

Viem, že keď preklopím rúčku, tak už nemusím prehadzovať sedačku. Ale neviem, čo je praktickejšie.

vulka
7. jún 2012

No napríklad sportova verzia od TAKA( akýsi starý model ) ma preklapaciu rúčku a nič nemusíš demontovaťkeď chceš kočík zložiť. Ale aj Chipolino je také.

zuzzuli
7. jún 2012

myslim ze sa to dalo pri jednom kociku Teutonia - co bol vyhlaseny za kocik roku 2011, ale model presne neviem 😒

kiwi82
7. jún 2012

podľa mňa tá preklápacia rúčka nie je až taká výhra, lebo potom zakopávaš o tie kolieska, ktoré by boli akože predné - otočné , teda ti ostanú vzadu a jednak sa s tým zle manipuluje a jednak zakopávaš o ne. alebo ich zaaretuješ. ja som mala taký hauck. ale nebol veľmi praktický. čo sa týka otočných sedačiek tak sú podľa mna pre menšie detičky, lebo je to na úkor dlžky lôžka, predsa tie pevné lôzka sú dlhšie ako tie čo sa otáčajú. vyskúšala som viacero kočíkov a najviac sa mi pozdáva jané nomad a jané slalom. sú dostatčne veľké aj pre trojročné dieťa. moja dvojročná sa tam vpohde vyspiká a má tam aj dosť pohodlia. poskúšaj v predajniach a až potom kúp, hoci aj použitý, potom môžeš zasa vymeniť 😉

marcellka32
7. jún 2012

Odporúčam chipolino,mali sme ho a spokojnost.Je s preklapacou ruckou,má veľké gumové kolesá,zlozis ho s jednou rukou,časť na sedenie velmi priestranna,velky nákupný kosik,taška...

eldzina
7. jún 2012

preklapacia rucka napr. peg perego Uno, otocna sedacka Quinny Buzz - tam su aj nafukovacie kolesa....

lenka.s
7. jún 2012

mutsy slider, teutonia be you, graco symbio

begibn
7. jún 2012

ahoj, ja som mala len kočíky s preklápacou rúčkou a určite by som nemenila za iné. Veľmi veľká výhoda je v tom, že dieťatko si môžeš otočiť "za jazdy" po vonku, a nemusíš ho odtiaľ vyberať a prehadzovať sedačku. A čo sa týka veľkosti lôžka, tak sú rôzne to je najlepšie vybrať si, aký tebe vyhovuje. Ja som bola spokojná s Rally Quatro. Veľkosťou lôžka mi vyhovoval mal viac ako 90 cm a syn sa tam pohodlne vyspal aj ako dvojročný. A tiež sa skladal jednou rukou. Držím palce aby si si vybrala ten svoj správny 😉

mamahanka
autor
7. jún 2012

Veľmi pekne vám ďakujem za všetky rady, skúsim popozerať tie kočíky, ktoré ste uviedli. Tiež som chcela naživo niečo popozerať, ale v predajniach majú toho žalostne málo, väčšinou je všetko na objednávku cez katalóg.

selena263
21. feb 2013

@mamahanka ahoj, riesim prave podobny problem, tak by som sa chcela spytat pre aky kocik si sa nakoniec rozhodla a ako si s nim spokojna?

mamahanka
autor
21. feb 2013

@selena263 tak nakoniec som si vybrala baby jogger city elite, aj keď nemá preklápaciu rúčku, ale inak sa najviac približoval tomu čo som si želala.
avšak v čase keď som ho potrebovala sa v celej európe nedal zohnať, takže som sa rozhodla čakať niekoľko mesiacov. zatiaľ sme sa nosili v manduce. a nakoniec sme si na manducu tak zvykli, že kočík nepotrebujeme doteraz.
máme už rok aj dva mesiace a kočík nám nechýba, ak však pocítim potrebu kočík kúpiť, asi siahnem po bj city elite.

selena263
24. feb 2013

to mas super s tou manducou, bohuzial nasa je naucena spavat v kociku - babkina zasluha 😉 takze hladam dalej. nech sa dari a nech ste zdravi 🙂

aliza
24. feb 2013

@mamahanka
@selena263 ja mam kocik mamas and papas SOLA a myslim, ze splna vacsinu poziadaviek. Sedacka otocna a sklada sa vcelku, aj so sedackou na placku. A je aj pre velke deti. Ja som ju synovi kupila, ked mal asi rok a pol, mali ju v akcii a bol to moj vysnivany kocik, tak som zariskovala. Maly v nej dodnes spi a to uz ma skoro 2 a pol. Krasne sa zmesti na sirku aj s fusakom, dokonca aj na dlzku, nohy mu este netrcia. Ja som s nim velmi spokojna. Skusili sme tuto zimu aj sneh a lad a nebol ziaden problem. Ja neviem docenit tu otocnu sedacku, moj maly stale sedi tvarou ku mne. A este, sklada su velmi jednoducho a lahko a hlavne kocik ni eje tazky.

miska58
24. feb 2013

Svet kocikov.sk ja mam Nestor Rambler xx colection ten by mal vyhovovat tvojim poziadvkam.Ja som s nim maximalne spokojna a aj cena bola super kukni uvidis.

cathy23
24. jan 2014

@selena263 my riesime momentalne tiez problem spania len vonku, a tiez sme chceli kocik s preklapacou ruckou a velkyyyyyym lozkom....no ani jeden nesplna vsetko, co by som chcela...pre aky ste sa rozhodli vy? dakujem za odpoved.

janazba
24. jan 2014

@mamahanka Ja som mala Graco Symbio...preklapacia rucka aj sedacka....dol. pre mna bola otocna sedanka...super prakticke aj s malym v sedanke som to vedele nakliknut podla potreby ak zacalo fukat alebo nieco papal tak som ho len pretocila...ta preklapavia rucka neviem aky ma vyznam pri kcikoch ktore maju predne kolieska uzsie- teda blizsie k sebe ako zadne...s tym sa neda soferovat...ja som to potrebovala, lebo sme mali megamaly vytah a ja som sa tam zmestila iba ak som si trocha sklopila tu rucku-to je tak vsetko.

zan33
24. jan 2014

Skus si checknut Bugaboo Cameleon3. Ja by som ho nevymenila za iny 🙂 Ak hladas skladny, prakticky, lahky a stylovy kociar, tak si ho pozri 🙂

var001
24. jan 2014

@cathy23 Coletto Mateo, ale to je trojkombinacia, ma uzasne otacanie okolo 360 stupnov, ovela jednoduchsie ako preklapanie rucky, fakt super prakticke,mam v bazari v ponuke takyto kociar.

cathy23
24. jan 2014

@var001 trojka by nevadila, ale hladam lozko najlepsie cez 100 cm, lebo spavame iba vonku a mame uz 16 mes. Vdaka.

kolinia
24. jan 2014

ja som mala peg-perego uno, ale s nim sa tazko chodilo, ten sa dal do placky zlozit, no teraz mam preklapacie graco symbio, nevyhodou je to, ze sa neda zlozit do placky, ale inak je super, lahky, kolesa super na zimny teren..... doteraz ho pouzivame, aj ked vlastne uz kocik prilis nepouzivame, mala ma dva aj stvrt roka

selena263
26. jan 2014

@cathy23 ahoj, kupila som tu na mk chipolino, akurat dnes som ho umyvala, idem ho fotit na predaj. Mala v nom spavala rada. Lozko ma dostatocne velke aj siroke, vojde sa tam aj fusakaj deka aj naobliekane dieta 😉 a v pohode sa v nom obcas vozi aj kamoskina 3,5 rocna dcerka. Len ta moja v nom uz neobsedi, a nemam ho kde skladovat, tak ho chcem posunut dalej. Co sme malo vyuzivali, bola ta preklapacia rucka, doteraz som si na tu opacnu jazdu nezvykla, fakt len ked jej velmi fucalo som ho pretacala proti smeru vetra. Niektore mamicky tvrdia, ze sa da zvyknut, u mna to neplati 😒 . A tiez je dost velky ked sa zlozi, do mesta som ho nebravala, lebo potom mi uz do kufra ine nevoslo(mam fiat punto). Ak este budem niekedy kupovat sportak pre druhe dieta, tak so sedackou naklikavacou v oboch smeroch jazdy, maly a skladny. ale to uz je skor o osobnych preferenciach, na dvor na spanie nam tento super vyhovoval, aj na kratku prechadzku po dedine, na vylety a do mesta som si musela zohnat mensi golfac.

moonglow
26. jan 2014

baby jogger city versa ... sklada sa do placky jednym tahom bez ohladu na to, ktorym smerom je otocena sedacka...

cathy23
26. jan 2014

ahoj, velmi pekne dakujem za recenziu a za dalsi typ kocicka.....popozeram nieco ohladom neho na nete, ale mohla by som poprosit este tu celkovu dlzku lozka? VELMI PEKNE DAKUJEM.

cathy23
26. jan 2014

@selena263 ahoj, velmi pekne dakujem za recenziu a za dalsi typ kocicka.....popozeram nieco ohladom neho na nete, ale mohla by som poprosit este tu celkovu dlzku lozka? VELMI PEKNE DAKUJEM.

nufficek
26. jan 2014

@cathy23 pozri teutonia be you... pre nas najlepsi 🙂

cathy23
26. jan 2014

@nufficek ahoj vdaka za typ, bola som ju uz obzriet, no dlzka lozka je velmi mala, hladam nieco cez 100 cm...nejde mi o to skladanie, ale hlavne o tu dlzku lozka, no preklapacia rucka je tiez fajn, ak nezavadzaju kolieska 🙂

michaelamilan
26. jan 2014

Ahoj, ja mám X-lander move, nemá preklápaciu rúčku, ale športová časť sa dá dať do smeru aj proti smeru jazdy a a raz dva sa zloží celý.

oli1lila
26. jan 2014

Ja mam od GB Hardy a som spokojna,predtym som mala Concord a nikdy viac....