Easywalker Harvey5 verzus Joolz Day5

janka_g18
30. máj 2024

Ahojte,

konecne sme boli poobzerat a vyskusat kociky. Dopracovali sme sa k tymto 2: Easywalker Harvey5 alebo Joolz Day5.
Chcela som napisat do kocikovej poradne ale ta nefunguje. Tak snad ma niekto z vas skusenosti a poradi nam. 🙂

Oba nam pridu lahko manipulovatelne, skladne. Vyhodu vidim u Easywalker pri kolieskach - okrem klasickych ma aj nafukovacie, ktore boli 100x lepsie pri hrbolatom terene co na dnesnych chodnikoch clovek oceni. Naopak nevyhoda je, ze na sportovej casti je leziaca cast v tvare korytka a tiez farby na vyber fakt nie su pekne, resp. prakticke. Jedina pouzitelna farba nam vychadza bezova a ta sa bude spinit 😏 .
joolz Day5 zas ma tie kolieska tvrdsie tym padom viac citit otrasy. Ale sportiak je pri sklopeni rovny ked dietatko spi. Farby vyzeraju tiez praktickejsie co sa nejakeho spinenia/cistenia tyka.
Dolezite je pre nas este aby sa strieska dala co najviac stiahnut dopredu kvoli slnku, vetru, dazdu atd. a to vyzera byt OK pri oboch.

Mate niekto prosim skusenosti s tymyto 2 kocikmi? Ktory ste vybrali a preco? Boli sme pozerat vo Feedo a kociky.sk v Bratislave. Pripadne mate niekto odporucanie kde jeden z tychto kocikov kupit v dobrej cene? Dakujem 😊

mischumischu
30. máj 2024

@janka_g18 my mame easywalker harvey5 premium a je uzasne lahky,manevrovatelny,sportovu cast sme este nevyuzili, sme spokojni

blondinka95
30. máj 2024

@janka_g18 ahoj, ja som pozerala ten jolz nedávno a mne sa zdá vanička mala ak sa bude používať v zime. Len taky dotaz

janka_g18
autor
31. máj 2024

@blondinka95 ja mam termin 4.10 ale mam kratky krcok (a navyse po operacii), takze lekari to odhaduju skor na september. Navyse vsetci v rodine sme mali vyssie porodne vahy takze predpokladam, ze aj maly bude mat vyse 4kg. Preto sme sa v obchodoch vyslovene pytali na dlhsie vanicky aby sa tam s vacsim dietatom zmestil aj fusak.
Myslim, ze ten Joolz day 5 mal nieco malo cez 80cm, Easywalker Harvey 5 ma 79cm. A z tych vacsich nam este ukazovali Bugaboo fox cube a Bugaboo fox 5 a Venicci tinum upline (81cm). Vsetky tieto kociky su vnutorna dlzka okolo 80cm🙂 Nejake dlhsie sme ani nevideli. Vy ste nakoniec prosim vybrali/nasli nieco vacsie?? 🙂 lebo v tejto kategorii cena/kvalita to vyzera,ze tieto maju tu vanicku najdlhsiu. 🤔

blondinka95
31. máj 2024

@janka_g18 tak potom je možné že si to mýlim s novším modelom joolzu, ale pôsobili tak uzucko. Rozmery som nepozerala.
Nám včera prišiel Camino Jasmine, vanička 35×78 a zdá sa mi veľká🙂 rodiť budem v podobnom case ako ty. Držím palce s vyberom

janka_g18
autor
31. máj 2024

@blondinka95 dakujem. Na sirku sme to az tak neskumali uprimne, skor na dlzku 😀 Tak mozno mas pravdu 😁ze bol sice dlhy ale uzsi, netusim... lebo ten Joolz Day5 je najnovsi model.
Ale uzky mi prisiel akurat Anex (krasny😍) ale ten sme vylucili kedze bol navyse kratky.
Tu vasu znacku som este ani nevidela v obchodoch v BA kde sme boli. Preskumam aspon na nete, dakujem za tip 😁

rebeka12388
4. aug 2024

@janka_g18 Ahoj môžem povedať vlastnú skúsenosť mali sme Easywalker Harvey 3 bol úžasný jedniné mínus bolo v športovej časti bola korýtko. Našej dcérke to však neprekážalo a spala v tom bez problémov. No keď bola väčšia tak som začala uvažovať či je to ozaj pre chrbticu ok. Pre malé bábo vyzerá byť korýtko ok no pre dieťa cez rok už asi nie. Inak easywalker je dobrá kvalitná značka myslím že by zvládol povoziť aj 5 detí aj viac. Teraz čakáme druhé v Novembri a tiež zvažujem joolz day 5 kvôli tomu že je to korýtko a ide do roviny. Deťom sa v korýtku sedí skvele . Ale keď spinkajú je lepšie byť v ľahu.

janka_g18
autor
5. aug 2024

@rebeka12388 my sme nakoniec objednali Venicci Tinum upline se powder - po porade so sesternicou, ktora je lekarka a povedala mi presne to, co pisete, ze pre tu chrbticu (hlavne uz neskor) to korytko nie je velmi dobre.

rebeka12388
16. aug 2024

@janka_g18 pozor na venici je to polsky kocik nepoznam ho blizsie len som stretla pani ktorej tam nevoslo dievcatko ktore nemalo este ani rok bola velmi nespokojna aj sa jej cely rozvrzgal hovorila ze ho bude urcite reklamovat. No aj Venicci ma viac podznacirk tk neviem ktory konkretnw to bol. Kedze sa nam ma narodit 2. Babätko som mudrejsia nez predtym teraz som na kocikoch obzerala hlavne sportove casti lebo vo vanicke je babätko tak 6 mesiacov a potom ide do sportovej.

janka_g18
autor
16. aug 2024

@rebeka12388 pozor Venicci je britska znacka, nedavno vsak myslim kupili Bebetto. Velmi dlho som studovala kociky a tiez viac tie sportove casti, kedze mate pravdu babatko tam bude dlhsie. A kedze dieta sa narodi na jesen, pozerali sme aj dlzku vanicky a sportiaku (ten sa da este aj predlzit) aby tam vosiel bez problemov aj fusak.
Ten starsi model bol kazovejsi ALE znamy je dealer pre obchody s kocikmi a najviac reklamacii mali na Cybex Priam 3, takze znacka nie je nikdy zaruka. Na Venicci tych reklamacii vela nebolo, napriek tomu sa ale snazili vylepsit v tej novej rade veci, ktore boli predtym problemove. Novy Venicci Tinum Upline maju 2 kočky v susedstve a su velmi spokojne. Tam kde sme kocik kupili maju navyse v pripade reklamacie nahradny kocik zadarmo ale snad to nebudeme potrebovat.