Dvojkočík

luculik86
31. aug 2016

Ahojte budúce mamičky 🙂

včera som sa dozvedela radostnú spravičku v 3 mesiaci, že čakame 2 babätká, nie len jedno.
Nie su jendovaječne, dokazali sme ich splodiť tak par dni po sebe.
Ale co ma viacej zaujima, je kočík. Sú typy, ktoré su vedla seba ze pekne vidite na svoje zlaticka, ale potom su take ktore su tak ze ich mate vlastne v jednom rade a su za sebou, co sa mne moc nepaci, pride mi to ze s tym druhym babätkom nemate ziaden kontakt, zato mi zasa pridu praktickejsie skrz velkost.
Preto ma zaujima vas nazor ak niekto ma dvojicky, ktory kocar je lepsi. Byvame v panelaku, takze ho musim dat aj do vytahu. Auto neni problem, kufor mam velky.

Ďakujem vam za hociake rady 🙂

pampeliskaaaa
31. aug 2016

Pridaj sa do skupiny dvojčatá a viacercata...tam ti dievčatá poradia 🙂 potom aj v iných veciach ak budeš potrebovať

pampeliskaaaa
31. aug 2016

A inak gratulujem 🙂

bubinko1506
31. aug 2016

Ahoj, a gratulujem. Premeraj si hlavne teda vytah, aku mate sirku dveri a hlbku kabiny - to moze dost zasadne ovplyvnit vyber kocika. My sme chceli povodne kocik vedla seba - viac sa nam pacil taky typ, ale po premerani vytahu sme sa museli preorientovat na kocik za sebou. Do vytahu by sa nam nezmestil na sirku ziaden kocik vedla seba.
Takze budeme mat kocik za sebou a koncom jari ho vymenime za sportovy kocik vedla seba.

babatkoo
31. aug 2016

My sme mali kocik icandy pear - anglicka znacka. Zmestil sa do maleho vytahu uplne v pohode. V sedeni bol variabilny - jednym smerom, oproti sebe, deti smerom na seba...smerom k mame. Skus pozriet na nete.

01tatianka
31. aug 2016

My mame kočiarik z tych väčšich vedľa seba a do vyťahu sa nevojde. Budeme to riešiť tak, že kočiar bude stale v pivnici a detičky si vynesieme vo vaničkach alebo vajičkach 🙂

luculik86
autor
31. aug 2016

@babatkoo dakujem, skusim pozriet co to je za typ. vieme to len od vcera ze budu dve. doteraz sme pozerali len pre jedno 🙂 toto bolo dako ukryte. chudak doktor sa mi ospravedlnoval, ze toto sa mu veru este nestalo. 🙂

luculik86
autor
31. aug 2016

@pampeliskaaaa dakujeme 🙂 tesime sa velmi

karolinka2010
31. aug 2016

@luculik86 v prvom rade gratulujeeeem 🙂. My sme mali kocik za sebou,co sa mne tiez najprv nepacilo,ale teraz nan nedam dopustit,peg perego duette,variabilny,otocis deti ako chces,ma lahke riadenie-volant,pre mna top. Ale zas bolo to pred 6rokmi,teraz je ovela viac druhov na vyber.

mirka17
31. aug 2016

ja ti tu môžem odprezentovať svoj názor na dvojkočík, samozrejme z môjho pohľadu, každej mamine vyhovuje niečo iné. Na začiatok ti poviem asi tolko že neexistuje dvojkočík ktorý by ťa na sto percent uspokojil. Takmer každá mamina dvojičiek ma minimálne 2 kočiariky. Ja mám za sebou aj vedla seba. Ked som sa dozvedela že čakám dvojičky tiež som si povedala že chcem kočiarik vedľa seba, aby som na svoje zlatíčka videla a aby žiadne nebolo akože "ukrátené", teraz sa tomuto len smejem. už som mala vybrané aj nejaké kočiariky vedľa seba ale bohužial po prečítaní rozmerov, hlavne šírky, som musela upustiť od tohto typu kočiara, pretože sú strašne široké a neprešli by ani cez vchodové dvere, nehovorím o tom že môj muž pracuje do večera, takže som musela myslieť aj nato, že musím chodiť aj do obchodu, do banky, na úrady, a tam bohužial šírka dverí, výtahov a podobne nie je prispôsobená na takýto typ kočiarov, teda aspon tu nie. Takže na začiatok som mala kočiarik za sebou a veru že neľutujem, jeho výhody sú hlavne to, že v pohode som sa s ním všade zmestila, má oveľa lahšiu manévrovateľnosť ako kočiarik vedľa seba, nezaberám celý chodník a hlavne som s ním prešla aj cez také chodníky na ktorých boli zaparkované autá, a nemusela som chodiť po tráve alebo ceste, teda ak vieš o čom hovorím, dalej ja napriklad s mužom si zájdeme aj do lesa, a neviem si predstaviť tlačiť kočiarik vedľa seba po uzkej lesnej cestičke, ale samozrejme nie každá mamina chodí do lesa. na deti som videla uplne rovnako, to nebol žiaden problém, im to bolo jedno hlavne že spali, žiadne sa necítilo ukrátene skôr výhoda vaničiek za sebou je tá, že ked sa jedna zobudila a vrieskala alebo rozhadzovala ručičkami tak mi nezobudilá druhú dcérku, tá v pohode spala ďalej. ked baby podrástli a vedeli samostatne sedieť, tak som kúpila malý športiačik vedľa seba, baby začínali byť zvedavé a každá chcela niečo vidieť, takže to je výhoda kočiarika vedla seba, bol to malý športiačik, veľmi skladný, vhodný na cestovanie, avšak tým že jeho šírka bola vlastne najmenšia aká mohla byť, teda ako klasické dvere, tak napr. už do neho v zime nenatrepem baby vo fusakoch, vtedy využívam kočiarik za sebou, kde je veľká športová časť, v pohode sa zmestia ešte aj teraz vo fusakoch. momntálne ma nič viac nenapadá. hoci si myslím že tu budú viac mamičky ktoré budú obhajovať kočiarik vedľa seba.

mirka17
31. aug 2016

@01tatianka vieš pekná predstava vyniesť detičky vo vaničkách alebo vajičkach, treba si ale uvedomiť že muž nebude stále s tebou a vyniesť sama dve deti nie je sranda, ja som ocenila aj to, že kolkokrát som prišla z kočíkovania domov, deti ešte spali, tak som ich šupla ešte na balkon, či leto či zima, kde mi ešte v pohode spali dalšiu pol hodinu a ja som sa v klude najedla, lebo treba si uvedomiť, že ked sa ti drobnce zobudia, a oni sa budia takmer vždy naraz, tak to bude iné rodeo.

blankakorf
31. aug 2016
01tatianka
31. aug 2016

@mirka17 myslim si že nie je problem vyniesť detičky vyťahom, možno že tak peši na 4 poschodie by to bola makačka

renkita
31. aug 2016

Ja som mala aj vedla seba, vyhody pekne na deticky vidis, ale nevyhody su jeho sirka, do vytahu a cez dvere ledva vosiel a ked som isla do obchodu alebo k doktorke, alebo nejaky urad, tak bol vzdy problem s dverami, malokde boli take siroke a malokde sa dalo otvotit druhe kridlo dvery. Potom som mala kocik za sebou, potrebujes nakladny vytah, mi sme sa akurat stahovali, tak sme vyberali byt podla vytahu, lebo si neviem predstavit ako s detmi vi vajickach a

mirka17
31. aug 2016

detičky sú veľmi citlivé, mne stačilo že som neopatrne zavrela vchodové dvere, trochu streskli a deti boli hore, ty tie deti musíš odpojiť z kočiarika, trochu to s nimi trhne a sú hore, deti cítia iný rytmus, je niečo iné kočiar a niečo iné ked ich odpojíš, viem o čom hovorím. ale samozrejme to nieje nič strašne, ttak budú hore, ale ver mi, ked budú deti na svete budeš taka unavená, že za každú minutu ktorú budú spať navyše by si vraždila. Ja viem o čom hovorím, mne ked sa podarilo prepašovať deti výtahom bez toho aby sa zobudili a šupnúť ich na balkon, (bolo mi jedno že mam blato v kuchyni), tak to bola pre mna výhra, rýchlo som sa prezliekla, najedla a modlila 🙂, teraz na to už len s úsmevom spomínam. @01tatianka

renkita
31. aug 2016

vo vajickach idem do pivnice a prelozit do kocika, nezabudaj, za nabudu stale najlahsie a dve deti s vajickmi je poriadne tazke, takze urcite premerat vytah a podla toho vyberat, aby si mohla ist s kocikom az k bytu a urcite deticky nebudu ukratene, vsak oni ti dlho lezkat nebudu a potom budu uz len obzarat svet, mala som kocik peg perego duette a bol super, tie sedacky si mozes menit, otacat ako chces.

miricka77
31. aug 2016

Ja som mala tiez za sebou,ked mali cca 9 mesiacov,vymenila som za kocik vedla seba -easy walker a mam aj buginu-tu pouzivam na cestovanie,lebo do mojho C4 mi ten eastwalker vojde len horko tazko.pravda je,ze uplne idealny nieje ziadny.s tym vedla seba nevojdem na nasom sidlisku do ziadnych potravin a problem je aj v niektorych supermarketoch prejst cez pokladnu.v Lidli prejdem len cez jednu.kedze byvam v bytovke bez vytahu,navlacila som sa vajicok az az a teda je to makacka.niekedy,ked uz mali baby pol roka,tak som sla aj na trikrat.vyniest kazdu do bytu a potom tretikrat nakup.takze odporucam kocik vyberat tak,aby sluzil matke a detom,bielen aby bol krasny.

miricka77
31. aug 2016

Este k tomu obrazku kocika bugaboo.sice je krasny,ale nenormalne drahy.mne sa osvedcili bazarove kociky,lebo som ich aj tak menila.ale to je samozrejme kazdeho osobna vec.

luculik86
autor
31. aug 2016

babulky, ste zlate. dakujem za rady. niektory ma ani nenapadli ako obchody, urady atd 🙂 ak mate este napady, rady, skusenosti, hocico, piste 🙂 kazda rada sa zide 😉

veronikonv
31. aug 2016

My sme mali Easywalker,vedla seba,a pre mňa je to naj kočík,iny sme nepotrebovali. Využili sme ho do 3 rokov denne,lahucko sa ovládal a bol super do terénu. Aj keď sa nám narodilo tretie bábo,kupili sme mono kočík tej istej značky.

babatkoo
31. aug 2016

@luculik86 🙂 gratulujem a velmi drzim palce aby sa vam dobre a bez problemov tehulkovalo

babatkoo
31. aug 2016

@blankakorf krasny

blankakorf
31. aug 2016

@babatkoo neskor sa da vyuzit aj pre tretie ako jednokocik 🙂

redhairgirl
31. aug 2016

@karolinka2010 ja na PP Duette nedám dopustiť ani ako na súrodenecký 😊
@luculik86 neni to úplné retro, výborne sa ovláda volantom a má fakt velký košík na podvozku, super na nákup

luculik86
autor
1. sep 2016

@babatkoo dakujem, dufam ze sa bude dobre tehulkovat. Teraz sme zrovna kupili byt a prerabame. Takze trosku pomaham. I ked nie moc. Kedze nemozem. Povodny plan bol kupit byt a potom plodit deti, bohuzial to vyslo naopak. Ale nevadi. Tesime sa tak ci tak.
Hlavne nech su drobci zdravi 🙂

ljzozv
1. sep 2016

@01tatianka dobre deti .. a ostatné veci, prípadne nákup.. deti budú spať... aké keď budú obidve plakať.. hm...
Inak je možné mať kočík dole v pivnici, ale potom by som o riešila ešte jedným aj z druhej ruky na prevoz výťahom a spanie doma...

01tatianka
3. sep 2016

@ljzozv keď to zvládla nejedná mamička, tak to zvládnem aj ja aj každá ina

ljzozv
3. sep 2016

@01tatianka to bola moja mantra 😀😀😀 ja to zvladnem.. Ja to zvladnem.. Ked som zvladla lezat dva mesiace v nemocnici.. Tak zvysok musim tiez dať...
Je to len a len na tebe.. Ci si vyberies prekonavat prekážky alebo to vzdas.. Ja sa nezvyknem vzdávať... A kocikove obdobie bolo úžasné.. Kolkokrat som si vypocula ze s kocikom nejde lebo sa tam nedostane.. A ja s mojim bud širokým alebo dlhým som sa dostala všade.. Do obchodov... Mali pracovný výťah.. Len raz mi to prezradili a uz som to vyuzivala pravidelne... 😀 do vlakov.. Do podchodov mi pomahali vypravcovia..policajti... Posunovaci.. Kto bol nablízku..mal smolu.. Xixi...
Hlavne sa nebat spýtať sa ... Ja som sa nikdy nebála spýtať niekoho o pomoc.. Co sa dalo som zvládla ale sama.. Ale zdvihnúť a preniesť dvojkocik.. To fakt nedám..

ljzozv
3. sep 2016

@01tatianka inak ked som to po sebe čítala.. Tak neviem ci sa to dobre pochopilo.. Myslela som to tak...ze ked nechas kocik v kocikarni a budes vynasat deti ze to bude náročné.. Môžu plakať.. Pôjdeš z nakupu... No je toho dosť.. Ja som určitý cas mala jeden kočík a nosič.. A tak na prechádzky..