Mile mamicky, rada by som sa opytala na Vase skusenosti pri druhom dietatku a to ohladne 1./kocika a 2./postielky. Cakame druhe dietako, narodi sa ked bude mat syncek 2,5 roka. Pouzivali ste este v tomto veku kocik? Neviem, ci bude lepsie kupit surodenecky kocik, ktory bude pre obe deticky, alebo bude stacit len hlboky pre babatko. Teraz ma syn 2 roky a este chodime von aj kocikom. A este k tej postielke, ked ste mali druhe babatko, ako ste riesili spanie? Kupou "velkej" postielky a spanim vo svojej izbicke, alebo ste spali vsetci spolu? Dakujem za Vase nazory a rady.
Mne sa druhy syn narodil, ked prvy mal 2 roky 3 mesiace. Kocik som riesila kupenim skejtu, ktory sme pridali ku hlbokemu kociku, ale clovek mieni a .... mladsi kocik neznasal, takze nakoniec sa kupila satka a Manduca a starsi pri nas cupital pri nas, teraz sme vytiahli sportak, mladsi stale ani za svet, ale hned sa nan chytil starsi, mladsi sa stale iba nosi. Co sa tyka postielky, starsi ma spustenu bocnicu a postielka je prirazena k nasej, mladsi spi pri mne, takze spim s oboma detmi spolu.
My mame rozdiel medzi detmi 19 mesiacov.....Surodenecky kocik sme nekupovali, kupili sme skejtik a vozime sa tak 😉 Ale ked ideme na dlhsie vylety /ZOO atd/, tak ma Dominika golfky a tlacime kociky obidvaja 😀 😀 😀 ja sama nikam nechodim, takze by som ani surodenecky nevyuzila a ked fakt potrebujem, tak skejtik 😉
A co sa tyka spania...no my mame dve postielky, kazdy sme si vzali jednu pri svoju stranu postele a starame sa kazdy o toho svojho ked nieco 😀 😀 😀
Maminky, dakujem za prispevky, kocik vyriesime asi tym skejtikom, syn je dobry chodec 🙂 len si na kocik uz zvykol... a postielku kupime pre velkaca, ale dame ju ako lienockaa k posteli do spalne a budeme tam spat vsetci spolu. Dufam, ze to bude vsetkym vyhovovat 😉
Surodenecky kocik ti treba, ak mas rozdiel pod dva roky. Ten zvysok staci na skejtiku ci dietatko bude bezkat. A postielku velkacsku ma nasa odkedy je bez plienok, teda od 20 mesiacov, na zaciatku este sem-tam v noci isla cikat, to bolo blbe pre nu ak nevedela vyliezt z postielky.
Ahoj, zalezi od toho ako Vam bude vyhovovat. My mame rozdiel 1,5 roka. Ked sa narodila mladsia dcerka, stahovali sme sa. Vlastne rovno z nemocnice sme isli do noveho. Od zaciatku sme dali deti spolu do detskej. Najskor spali tak, ze jedna v cestovnej postielke a druha v normalnej malej. Potom sme zdedili velku postel, tak starsia spavala na nej. Cca pred polrokom sme kupili obom rovnake detske postele (160x70). Uz obe spinkavaju na nich. Mame zatial aj malu postielku, ked mladsia vymysla a uteka z normalnej, tak ju supsnem do malej.
No a kocik. Ja som si myslela, ze nam netreba surodenecky, no starsia zacala strajkovat a ked som s nimi chcela chodit aj dalej, tak som sa rozhodla kupit surodenecky. Aktivne sme ho vyuzivali pol roka. Dokonca sme ho zobrali teraz na dovolenku. Mne ten kocik velmi vyhovoval. No kamoska, ta ma rozdiel 2r a nekupovali nic, nemaju ani skejtik. Len oni chodia iba okolo domu, inak sa vsade vozia.
@mirullka No najstarší mal 1,5 roka, keď sa nám narodili dvojky 😉 Do veku 6 mesiacov dvojičiek sme mali 2 detské postieľky (dvojky spali v jednej a Luky v druhej). Keď začal Luky postieľky preliezať, musel do veľkej postele. Myslím, že 2,5 ročný by už mohol spať vo veľkej posteli 😉 A čo sa týka kočíka, tak asi záleží, kde bývaš. My sme na dedine a moc sme do mesta nechodili aj z dôvodu rôznych spánkov. Vtedy sme ani dvojičkovský kočík nevyužili 😔 Ale keď som bola doma (v meste), tak sme veru vyťahovali aj dvojičkovský aj druhý kočík, ale vtedy sme boli na deti dve (maminka aj ja 😉 )
moja noemka mala 3 roky a nieco ked sa narodila leuska,surodenecky kocik je super vynalez! 1 rocniksme chodili do skolky s kociarom,je idealne aj na nakupy-neviem si vynachvalit.... a k tej postielke-vacsia dcerka ked mala 3 roky dostala vacsiu detsku postielku 140x70 ktora je jej este stale dobra,,a jej postielku klasicku dostala leuska...spime vsetci v jednej izbe.
ahojte, chcem obnovit tuto debatu, my cakame druhe bejby v auguste, maly bude mat vtedy 2roky aj 8mesiacov, rozmyslam nad kocikom Phil and Teds alebo nad dakou trojkolkou so skejtikom, co radite?
zatial chodievame s golfkami vsade, takze sme dost kocikovy, ale mozno to bude na jar a v lete lepsie
Ahojte!
Ja budem mať dieťatko 18mesačné keď sa druhé narodí,má tu niekto ešte okrem Katren taký malý rozdiel medzi dvoma deťmi?A ako ste to skočíkmi riešieli?A skejtík sa dá dať aj na kočík ktorý je do 15kg?A toho staršieho väčšieho tapu?Kombinovaný kočík máme adbor?A kam sa dáva skejtík?Díky za odpovede🙂
@stvura Ozaj a do koľkých kg máš nosnosť kočíka?Ja len do 15kg a malý mi má už 11kg.A druhé bude mať zrejme do 4kg.A vzime do vaničky ho nebudem môcť posádzať,moja mama to so mnou tiež tak riešila,že ma dala do vaničky sedieť ja som len o 17m staršia od brata.Nuž ja som z celého hotová,ale asi súrodenecký by u mňa vyriešil všetko, a ten skejtík nuž neviem malý mi neobsedí,a máme aj odrážadlo motorku neviem ako bude nanej vedieť chodiť,ale v zime sa nebude dať,hoc s novorodencom aj tak nebudem môcť veľmi ešte chodiť von v januári,tak na jar uvidím.A možno do Vianoc bude aj behať tento rok😀
@stvura Ahoj!
Aj ja mámklokanku,nuž malý i vnej nechcel byť a neviem druhé ako bude chcieť v nej byť a v akom stave ju dostaneme späť od kamošky,lebo jej dcére sa vňom páči.Nuž ja sa len zimy bojím ,lebo také veľké budy nemám,kam by som mohla mať pod ňov drobca.A tak veľa von nechodíme,len na ihrisko z malým a úspávala som ho kým nemal pol roka v kočíku,už na prechádzky nerád chodí,len sa hrať na ihrisko a na dvor.To je tak ako si písala,veľa závisí od pováh detí.A tú jea ešte neviem aké bude druhé,ale toto je neposedné 😝
@mirullka Nas maly uz od 2,5 roka vobec nepouzival kocik a to bol taky rozmaznanucky, velmi rad sa vozil. Takze podla mna by bola uplne zbytocna kupa, ale ty vies co je pre neho lepsie. Ak by este chcel a nevladal chodit, tak sa daju kupit take stupienky, ktore sa daju pripevnit na hlboky kocik a mas pokoj. On bude vpredu a postoji a ty budes tlacit. Alebo mu kup nejake odrazadlo... U nas mamicky v okoli takto riesili a nemaju problem, ale iba do urcitej vzdialenosti.
A k postielke, my sice pouzivame postielku a planujeme kupit postel. Ja viem, ze je to dost neskoro ale nas je stale drobcek a stale sme nemali doriesene nejake veci. Mnohe mamicky z nasej temy pisali, ze ich detcky spavaju od 2 r. vo velkej posteli, dokonca aj mladsie.
@zora256 ja budem mat rozdiel 22mesiacov a vyriesila som to tak ze maleho budem mat v satke a starsi v kociku alebo pesi...on je velmi dobry chodec a uz dlho fungujeme bez kocika takze mozno ho ani nebudeme potrebovat nad surodeneckym ani nerozmyslam neviem si predstavit s nim chodit po obchodoch a maly tiez uz v kociku moc neposedi 😉
@stvura Ahoj!
Tak to hej😀Nezávidím Ti,najmä keď každú chvíľku môžeš rodiť a tí dvaja Ti dajú zabrať ako budeš riešiť čas s detimi kým budeš v pôrodnici?Ja mienim nechať malého s mužom alebo kým budev práci s mojou mamou robí na konci ulici,že by zatiaľ skočila k malému,kým bude muž v práci,len dúfam,že dostanú dovolenku na ten čas 😔 .A ja som začala chodiť ako 1 a pol ročná,tak dúfam,že malý bude šikovný po tatovi.😀Lebo už teraz by utekal kaby vedel sám,za ruky chodí a v chodúľke lieta😀Leto som si aj ja s malým užívala na prechádzkach,nuž zimu nemám rada☹.Byť len v nútri vonku nebudeme vedieť čo s týmto starším robiť sánkovať sa nedá pri drobčekovi:-/.Nejako snáď budeme🙂Prajem bezproblémový pôrod🙂A rýchli čo najmenej bolestivý vám prajem 😵 A čo bude bábo?Máte aj mená?
@monuska342 Nuž hej,náš bude mať vtedy etš len 1,5 roka,tak neviem uvidím dovtedy ešte mám 8 mesiacov a asi aj týždeň,je to moc ďaleko a zatiaľ možno aj náš bude už behať😀
@zora256 ved uvidis moj maly beha uz od 15 mesiacov po vonku bez kocika 🙂 a myslim ze nahanat skoro dvojrocne batola s kocikom sa mi zda nemozne 🙂
@zora256 ja mám ešte menší rozdiel, len 13 mesiacov medzi deťmi, a využívam súrodenecký kočík ešte stále ( dcérka bude mať 2 roky) . Na kratšie vzdialenosti už chodím len so športovým a ona pešo, ale do obchodu a na dlhšie prechádzky sedí v súrodeneckom kočíku a ja si ho neviem vynachváliť!
@mirullka -my mame rozdiel 2 roky a 7 mesiacov, surodenecky kocik je podla mna uz pri takom rozdiele zbytocny a ani sme ho nemali..maleho som sa snazila co najviac bravat von peso, iba na nakupy sme ho brali do sportaku, aby nam neodbiehal..on bol inak velmi dobry chodec, takze prechadzky s kocikom sme zrusili co najviac ako sa dalo, ked sa mala narodila on uz vobec kocik nepotreboval..postel sme mu ale kupili, lebo jeho malu postielku potrebovalo babatko, no mame dost velku spalnu, takze sme sa vmestili vsetci, aj synova velka postel a je v spalni s nami..len sme museli trosku prestavat nabytok..😉s odstupom casu to hodnotim ako spravne, maly dost na sestricku ziarlil, tak este keby ho odstahujem prec do inej izby, tak by sa citil odstrceny, to som nechcela..