Dobrý večer mamky. Mám otázku ohľadom športového kočiara. Vyhliadla som si 4 tak či náhodou nemá niektorá osobné skúsenosti. Moje podmienky sú aby nebol veľmi ťažký a hlavne aby mal dobré pruženie a kolesá,pretože ho potrebujem najmä do terénu (poľné cesty,les,štrk a pod.) Sú to tieto:
BRITAX B-MOTION 3 aj 4kol.
BABY ACTOVE sport Q
JOIE LITETRAX 4
JOIE CROSSTER
Za každú vašu skúsenosť budem vďačná ☺☺
....my máme Joie Litetrax4 air...u nás spokojnosť...zvládol zatiaľ aj sneh a nebola to ani taká fuška po čerstvom snehu tlačiť...až na nánožník-kúpila som originál joie fusako-nánožník, ktorý by som už nechcela😒ale celkovo sa veľa presúvame autom,takže často skladám-nakladám do auta a rozkladám a fajn nemôžem sa sťažovať🙂
Skus pozriet na peg perego book cross completo, nemam ho teda osobne, ale kamoska ma a podla mna to splnuje..
@stanka257 Litetrax air má kolieska gumové-zadné nafukovacie a Litetrax má kolieska tuším také plastové...aj sme si za ne priplácali tuším cca 25eur...hmotnosť by mala byť 10,72kg...nánožník je ušitý podľa môjho názoru z hroznej látky, nakoľko sa veľmi zachytáva...na zimu si ho ešte nechám nakoľko mám v ňom ešte fusak pinkie ale na jar už kupim univerzálny nánožník tiež asi od pinkie...ale inak ušitý je pekne, všetko super, iba tá látka čo použili mne osobne nesedí😉
Mame britax motion 4 plus ..... je relatívne ťažký (11kg) ale úplne fasa do terénu 👌 taký tank prejde všetko aj potok sme prebrodili 🤪 a je aj pre väčšie vyššie ťažšie detičky ..... ale teda do obchodov lekárom a nak centier mám v aute P perego shopper ľahký skladny .... nepohodlný ale tu chvíľku to vydrží v ňom ( mala sa nechce vodiť za ruku... nikam by sme bez kočíka nedošli 😢)
No mam skusenost s dvoma. Britax b motion testovala som pred kupou- zamna tazke hebedo, obrovske, pruzenie len vzadu, zle ovladatelny na moj vkus oproti inym. V ulicke v drogiske som sa s nim neotocila na supu ale asi na 2x. Nekupila som ho.
Joie Litetrax - mala som ho asi rok, pruzenie aj v predu aj v zadu, cez to vsetko do ozaj terenu nic moc, na polne cesty pohoda. Jazdila som s nim cez vinohrad. Oproti Mutsy Evo to bola ale jazda ako po masle. Vyborna strieska. Otravovalo ma polohovanie do len troch co styroch poloh. Polohovanie noziciek do dvoch poloh mi prislo malo. Skladanie jednou rukou smerom von. V zime som mala od koliesok stale spinavy fusak.inak kocik lahky. Co ma este stvalo bol ten kosik, nieco tak zle pristupne som este nevidela, ale zase bol fakt objemny.
Teraz mam Valco Snap 4 Sport sice nieje odpruzeny ale predci oba kociky co som mala (Mutsy aj Joie) je chlp vacsi nez joie aj vacsi ako mutsy (myslim sedadlo pre dietatko). Strieska je akurat, otvaratelne madlo, sikovna brzda (konecne nemam odubane topanky od brzdy). Jazdim s nim aj po lese. Je makksi jazdou ako joie v terene. Ma lepsie pristupny kosik. Sklada sa dnu, lahucko sa rozklada.
Ak chces ale daky fakt odpruzeny kociar kukni dake riadne tanky ako Cam alebo Xlander... Tie prejdu vsetko
@stanka257 air ma zadne kolesa nafukovacie
ahoj! ak nesmie byť kočík veľmi ťažký, musíš vylúčiť joie crosster, ktorý ťažký je. avšak ako jediný z nich má aj dobré pruženie a je vhodný aj do takého terénu, ktorý potrebuješ. zvládol by to asi aj b-motion (skôr trojka), ale ťažšie. ani ten však nie je ľahký a ťažisko pri dvíhaní na obrubník a pod. nie je nič moc. ono je to tak - ak potrebuješ tereňák a nemá byť extra drahý, musíš upustiť z váhy. a naopak ak potrebuješ ľahký kočík, nebude to tereňák.