Dieťa 3+ v kočíku

14. jún 2023

Ahojte. Mám dilemu. Mám dve deti. Jedno bude mať v júly 2r a staršie vo februári malo 3r.
Mám súrodenecký kočík, málokedy je využívaný pre dve deti.
Už ani jedno v kočíku nespáva (ale v aute spia radi) Chystáme sa na dovolenku, rozmýšľam, že by som kúpila len nejaký golfový kočík, malý spratný, keď pôjdeme na celý deň či do zoo, prechádzku.
A teraz, nebude unavená aj staršia? Vydržia vám 3r deti bez poobedneho spánku keď ste celý deň vonku na nohách? Čo s ňou potom?

alenah31
14. jún 2023

pokiaľ ti bežne poobede spí - nevydrží. Ono síce poobede spať nemusí, ale večer bude unavené, umrnčané, nesvoje. Pokiaľ idete niekam kde je aj večer dosť teplo - nemusí ti v noci dobre spať. Jeden golfáč ti stačí - určite by som brala, ja som brala do lietadla aj pre 4 ročné nech si hovorí kto chce čo chce - ja idem na dovolenku, nemienila som sa tam trápiť a trápiť aj decko. Dosť sme pochodili každú destináciu, nesedeli sme len pri bazéne-mori. A určite by sme bez kočíka toľko nepochodili. Dosť často slúžil ako vozík - dieťa šlo pešo a v kočíku boli nahádzané všetky veci na pláž či výlet a mala som aspoň voľné ruky.

autor
14. jún 2023

@alenah31 a keď mám dve deti?

alenah31
14. jún 2023

tak ich prestriedaš - aj ja som mala dve a rozdiel medzi nimi presne 11 mesiacov + 7 ročné k tomu.

andreatytler
14. jún 2023

Nevedeli by sa striedat? Ze jeden sa voziz druhy ode peso a poto sa vystriedaju, Tak si obaja odychnu na nejaky cas. Len ci nebudu sa bit o to kto bude v kociku. Porozpravaj sa s demi, ci budu ochotni sa striedat v kociku, alebo ci mas radsej zobat surodenecky.
Ja na kocik nedam dopustit. Syn ma 3.5 a stale ho casto beriem. Ved to je take pohodlne, odvezie aj veci aj nakup a nema stresy z umrncaneho dietata ktoremu sa nechce ist.

kp7333
14. jún 2023

Mali sme Valco Snap a odviezol aj starsiu 4-rocnu, ked nevladala. Alebo skus vozik namiesto kocika. Je priestrannejsi, odveziete v nom aj veci a deti si mozu v nom pospat.

cookie29
14. jún 2023

Tak zákon schválnosti funguje. Keď dáš jedno do kočíka bude chcieť aj druhé. Takze buď budeš voziť prázdny kocik alebo budú chcieť ísť obe.

autor
14. jún 2023

@kp7333 vozík kvôli dovolenke kupovať nebudem. A golfový by som aspoň využila.

autor
14. jún 2023

@cookie29 veď to. Že zákon schvalnosti. Tak ja si teda nechám ten súrodenecký.

gajdosovci
14. jún 2023

Nechaj súrodenecký. Moja sestra mala 2 deti po sebe a tiež myslela, že starší už v kočíku nebude a nakoniec vozidla oboch naraz. 🙈 Starší vzadu, mladšia vpredu. 😄

marianarem
14. jún 2023

Este je otazka, kam idete, kde budete byvat. Mozes sa pripadne informovat v hoteli, ci nemaju kocit na pozicanie. Ak idete do rezortu, kde casto chodia deti, tak mozno aj mat budu.

syslik81
14. jún 2023

a nejdes na dovolenku aj s muzom? nech vezme aj on jeden kocik a jedno dieta - ved je aj jeho .. ty druhe a hotovo ..pripadne chodit na vylety pred a po spanku

autor
14. jún 2023

@syslik81 idem. Ale keď mám súrodenecký, tak nebudem kupovať dva kočíky zase. Aby jedno tlačil muž 😉 veď môže tlačiť obe naraz. Obe sú jeho 😃

peter0123
14. jún 2023

Pochodili sme s 3r a 2r zoo Bojnice aj Košice bez takejto výpomoci. Celou cestou domov potom spali v aute. Vo viacerých zoo hlavne v zahraničí sme sa stretli s možnosťou zapožičanie vozíkov, kočíkov pre malé deti.

autor
14. jún 2023

@peter0123 tak tie drevené vozíky veľmi na spanie nie sú. Ide mi len o spánok. Že či vydržia bez obedneho spánku. Niekedy sa stane, že nespia cez deň, ale nechodíme nonstop. V tom prípade budeme napríklad v zoo a neplánujem tam sedieť na lavičke tri hodiny a oddychovať.

bubinko1506
14. jún 2023

A golfovy dvojickovsky si neskusala pozriet? Je skladny, lahky a v pripade potreby si mozu obe deti pospat.

dzejsik
14. jún 2023

my sme to spravili tak, ze kym jedno spalo v kociku druhe bolo hore a potom naopak a stalo sa nam to len raz v zoo Praha, lebo ta je na cely den, inak vzdy nejak v aute pospal starsi

kp7333
14. jún 2023

ale tie voziky nie su drevene. plus da sa to vystlat niecim makkym, napr. dekou.
https://www.brendon.sk/hauck-eco-light-green-ru...

autor
14. jún 2023

@kp7333 také určite nezapožiciavajú v zoo. A kupovať kvôli jednému výletu také čudo určite nebudem