Ahojte.......potrebujem radu. Vela mamiciek zdiela skúsenosti s konkretnym typom kociarikov od Bogaboo az po Per perego 😉 .... avsak nikde som nesasla naco si ma davat buduca mamicka pozor pri kupe kociariku pre svoje prvorodene dieta nehladiac na znacku. Su lepsie male alebo velke kolieska? Gumene alebo nafukovacie? .....Prosim poradte mi naco by som sa mala zamerat pri vybere dobreho kociara a naco by som si mala davat pozor. Za kazdy prispevok dakujem 🙂
Musi vyhovovat tebe, suhlasim s macamac. Ja ale napriek tomu, ze som z mesta, som hladala klasicky kocik s pneumatikovymi kolieskami, lebo obcas aj tu vie pekne nasnezit, hladala som slusne velku vanicku, perujuci, aby babatko nerusili narazy z nerovnosti na chodnikoch., chcela som trojkombinaciu, velky kosik na nakupy.. A za rozumnu cenu. Nechcela som ziadne cinske kociky..
Podla mna su lepsie velke kolieska, do horsieho terenu, ked je viac snehu, ja som s atak netrapila, akomoje kamosky s malymi kolieskami a aj v tejto zime, ked nasnezilo, som bola schopna absolvovat prechadzku. Nebolo to uz idealne, ale mohla som, ine trcali niekolko dni doma.
Ale to boli moje kriteria.
My sice mame i golfac( malo pouzivany, maly skoro chodil, necchel v nom uz sediet a ked som otehotnela, tak mi ten golfac bol na tlacenie tazky, ja som pouzivala, ked to bolo nutne, radsej buginu), ale to len preto, lebo sme mali starsiu buginu a mm bolel chrbat, ked ju tlacil a tento nas kocik je zas tazsi ( pre nas jedina nevyhoda), tak kvoli cestovaniu... Teraz sa neviem mojho kocika vzdat, ale viem, ze ho uz za golfac musime vymenit, kedze pojdeme na dovcu a dva kociky sa nam do bytu nezmestia... A uz ma aj mm tlaci do toho. Ale bude mi to luto..
@veronika218 macamac to fakt krasne zhrnula.
Ja som napr uprednostnila trojkombinaciu golfac, potrebovala som nieco fakt lahke,kedze byvame na 3. Poschodi bez vytahu. V zime som mala so snehom trosku problem,ale na druhej strane, suseda mala velky tazky kociar s velkymi kolieskami a musim povedat,ze ked sa jej podarilo zapadnut do snehu,tak sme kocik museli vytahovat dve, taky bol tazky 🙂 ked sa ti narodi babo do zimy,tak si straz,aby bola vanicka hlbsia,aby babo neofuklo.
🙂 dakujem vam......uz budem vediet asi co chcem a co budem potrebovat......
@veronika218 mal by spĺňať to, čo od neho očakávaš TY a nik iný 😉
kolesá:
- kde bývaš - terén, resp. kadiaľ sa s ním budeš pohybovať (len mestské chodníky, alebo aj lesné cestičky 😉 )
váha:
- či budeš cestovať autom s kočíkom, potom treba ľahší, ľahko poskladateľný, nič robustné a aby sa vmestil do kufra
či sa dieťa narodí na leto alebo na zimu :
- podľa toho pozeraj vaničku kočíka
kombinácie:
- ja mám skúsenosť s kúpou 3 - kombinácií, ale vždy som dokupovala šporťák, golfky, lebo väčšinou pri 3-komb. je tá šport. časť ťažšia- záleží od značky 😉
koľko chceš investovať:
- nie vždy najdrahšie a in kočíky sú aj najpraktickejšie 🙂
atď. 😉