Ahojte. Potrebujem poradiť s nákupom nového kočíka. Doteraz sme mali Nurse Dakar trojkolku a bola som s ním viac menej spokojná. Až kým sme zo športovej časti nevybrali fusak. Malá je chudučká a v tom kočíku doslova pláva. Je tak široký a pásy sú jej tak voľné že v ňom nesedí ale napol leží. Nechcem aby sa jej pokrivil chrbátik. Pripadá mi aj tak veľmi veľký a ťažký. Keď prídeme k rodičom do bytovky tak mám problém ho vtrepať do výťahu a v autobuse je to tiež problém. Výhoda na ňom ale je že má nafukovacie kolesá s ktorými sa dostanem kdekoľvek. Bývame na dedine ktorá nemá veľmi rovný terén a od mestských chodníkov má ďaleko. Preto sa snažím skĺbiť moje požiadavky do jedného kočíka. To je: žiaden obrovský koráb, skladný, ľahký, aby v ňom malá neplávala. Ale na druhú stranu mohla si v ňom aj pospať a aby zvládol aj nerovný terén aj sneh a bol na každodenné využitie pretože nemienim mať doma 2 kočíky. Vyhliadla som si golfáč Chicco Multiway ktorý má sedaciu časť užšiu skoro o 10cm. Spĺňa moje požiadavky? Ďakujem za odpovede a rady.
ak je malá drobná, kúp si chicco liteway...ja na neho nedám dopustiť...malý, skladný, ľahký, menší než multiway, dá sa polohovať do ľahu, vojde sa tam dieťa aj vo fusaku v pohode a mne ho v obchode odporučili pred Multiwayom lebo má vpredu len po jednom kolese...prebrázdila som s ním dve zimy a budem ho mať aj teraz pri mladšej...
Tak vám teda poviem, včera som bola riadne vytočená...Rozhodli sme sa ísť pozrieť Chicco Multiway do predajne Maderna v Košiciach. Chcela som kočík vidieť naživo predtým než sa definitívne rozhodnem pre objednávku z internetu. Mali tam Multiway EVO. Kočík sa nám páčil ale ten prístup predavačky...Prišli sme do predajne a začali sme si prezerať kočík, skúsili sme aj malú do neho posadiť a pekne jej sedí. No potom prišla predavačka či nám môže poradiť, najprv sladká ako med. Začala som sa jej vypytovať na kočík. Ked skončila s popisom tak na mňa vybafkla či sa mi páči a či ho beriem a akú farbu. Naznačila som jej že si to musím ešte premyslieť. Potom odišla a asi pochopila že nemám v pláne kupovať u nich. Potom som ju ešte poprosila nech mi ukáže ako sa kočík skladá. Veľmi neochotne začala ukazovať ale s poznámkou z ktorej som pochopila že ak nechcem kupovať u nich tak tam nemám čo robiť a ona ma obsluhovať nebude. Mala som 100 chutí jej vynadať a povedať jej že už som u nich nákúpila v minulosti za dosť EUR na to aby mi mohla predviesť ako sa skladá nejaký kočík. Myslím že toto bola moja posledná návšteva v predajni a na ich e-shop tiež nezavítam. Takýto prístup nech si nechajú, no ja ho nemusím.
@syrik
@lavazzake
Ahote dievcata. Mam na vas este jednu otazocku. V akom stave mate konstrukciu na kocikoch. Zaujima ma hlavne ten klb na boku ako sa kocik sklada..tam ako je logo Chicco. Kupila som multiway od jednej zeny ktora ho pouzivala 2 roky a ten klb bol uplne rozflakany. Ked som do neho malu posadila tak sa cely kocik ohol akoby vazila 100 kil a bol uplne neovladatelny. Nakoniec som ten kocik isla vratit predavajucej a ta mi tvrdila ze kazdy golfac skonci takto po pol roku. Rozhodla som sa kupit ho novy lebo uz nemam chut sa s niekym tak natahovat ako s tou zenskou (bola riadne neprijemna ked sme ho vracali). Ale mam strach ci v tom opotrebovani nemala pravdu..aj ked sa mi to nechce verit a skor mam pocit ze tomu kociku dala riadne zabrat. Dakujem za odpovede.
@syrik praveze ani nie. 70 eur za taky stav je dost. Necakala som ze bude ako novy ked je z druhej ruky ale tie rucky lietali hore dole aspon o 5 cm. A ked som malu v nom kocikovala, rucky sa ohli dopredu tak ze som musela mat ruky uplne vystrete pred seba aby som pri chodzi nestupala na kolieska. Mala som pocit ze sa posklada sam aj s dcerou. Povedala by som ze aj tie kolieska mali uz loziska znicene.
@syrik no ja potrebujem kocik ktory nam posluzi este 2 roky a taky rozhegany by som nechcela ani zadarmo aj ked by som hladala kocik iba na presun. Divila by som sa ze by sa jej ho vobec podarilo predat. Myslim ze ho tolko skladala hore dole do auta a chodila s nim po takych terenoch ze ta konstrukcia to uz nevydrzala. Este ma aj tazke dieta ako sama priznala. Na prvy pohlad vyzeral dobre ale ked som tam posadila malu...div ze sa pod nou nerozpadol. Pritom dcera ma sotva 9 kg.
golface nie su na zimu..bacha..tie 2 radove kolieska su otras ..a okrem toho, nenatrepes ju tam s fusakom... ☹
@veriiii Chicco Multiway nieje tak uplne golfovy kocik. Mne pripada skor ako nieco medzi sportiakom a golfovym. Ma velke kolieska a siroky je dost aj na fusak. Sirka sedenia je 33cm. Priemer koliesok je 18cm.
my mame chicco ct.04 - je to ako starsia verzia Multiway a som s nim maximalne spokojna ... vozili sa v nom uz 4 deti a kludne zvladne aj to piate ... byvame tiez na dedine, takze zvladne aj nerovny teren, luku, ba aj les ... a v zime je super do snehu aj s fusakom ... jednoducho univerzalny kociar 🙂
Tak kocik Multiway Evo mame uz skoro mesiac a musim povedat ze som s nim spokojna. Ma niekolko vyhod oproti velkemu sportaku ktory sme mali. Dcerka v nom pekne sedi a ma super vyhlad takze myslim ze je spokojna aj ona. Zaroven ma ale aj dost priestoru vedla seba takze s fusakom v zime by nemal byt problem. Velmi sa mi paci ze sa da strieska preklopit dopredu a na malu slnko nesvieti aj ked ideme proti slnku. Nepotrebujeme ani slnecnik. Ku kosu pod kocikom je dobry pristup co pri starom kociku bol vecny boj. Sice ked sa operadlo sklopi je to horsie ale nasa uz v kociku nespava..iba vynimocne. Je lahky a ovela mensi ako sportak. Uplne lahko dokazem kocik aj s malou dvyhnut a preniest po schodoch co bolo predtym nemyslitelne. Je lahko ovladatelny. Samozrejme treba pocitat s tym ze su to golfky a nie sportak takze po kamenoch sa s nim chodit neda. No po trave vobec nemame problem. Ma velke kolieska takze zvladne vela. Uvidime v zime..Tak dufam ze moje postrehy pomozu dalsim mamam pri vybere kocika 🙂
Po deviatich mesiacoch pouzivania Multiway Evo mam nove skusenosti a postrehy o tomto kociku o ktore by som sa rada s vami podelila.
1. Mame za sebou zimu ktora bola celkom bohata na sneh a musim povedat ze kocik nieje vhodny na zimu. Bohuzial..Ked napadol prvy sneh tak sa sice islo s kocikom trosku horsie ale dalo sa to zvladnut. Hosie bolo ked napadol mokry sneh alebo ked sa zacal sneh topit. V tej clapkanici sa s nim naozaj ist nedalo. Zle to bolo aj ked bolo viac vrstiev snehu. Jedna prechadzka do obchodu a domov a bola som zmordovana ako po dvoch hodinach cvicenia. Sneh sa na kolesa lepil a kocik bol velmi tazko ovladatelny.
2. Kocik ma velmi neprakticky umiestnenu opierku na nozicky. Teraz ked mala podrastla tak uz na nu dosiahne ale je tak zle umiestnena ze je to pre nu nepohodlne a radsej si nohy nechava volne vysiet. Coskoro s nozickami dosiahne na zem.
3. Dalsia velmi vazna vec je ta ze sa do systemu klapiek na prednych kolieskach, ktorymi sa prepina aretacia koliesok, dostavaju necistoty a male kamienky. Tym sa klapky zasekavaju a aretacia nefunguje ako by mala. Co je dost neprijemne napriklad pri prechode cez cestu. Zhorsilo sa to najme v zime ked je vsade plno strku.
4. Brzdy na zadnych kolieskach su umiestnene tak nestastne ze prekazaju pri tahani kocika hore schodami. Celkovo je mechanizmus brzd trochu zle rieseny a vzdy musim kontrolovat na 3x ci je kocik naozaj zabrzdeny.
5. Taktiez musim skonstatovat ze stacilo jedno leto (a to vsetci vieme ze minule leto viac prsalo ako svietilo slnko) a farba na kociku uz zdaleka nieje povodna cierna ale pripomina akysi odtien hnedej.
Jedno + ma Multiway Evo za to ze sa nesplnila predpoved zeny, ktora mi tvrdila ze po pol roku sa nam klb na kociku rozflaka. Nestalo sa tak a konstrukcia drzi dobre.
Nadalej ale suhlasim aj s tym co som pisala v predchadzajucom mojom prispevku. Multiway Evo je dobry kocik na leto....ale nie na zimu. No moje ocakavania nesplnil pretoze som ho chcela ako celorocny kocik. Druhy krat by som ho uz nekupila. Pretoze keby som chcela kocik na leto tak kupim obycajne lacne golfove palice na nutne presuny a vylety a necham si sportovy kocik. Takze Multiaway Evo je draha varianta golfovych palic. No je to len moj nazor. Pri druhom dietati uz budem vediet co od kocika pozadovat. Asi si tym musi prejst kazda mama. Kazda zisti az v praxi co by chcela inak.
Ahojte, musim suhlasit s #lusyke ..tie brzdy su hrozne,zakazdym ked ideme hore schodami nadavam..a to ze clovek musi skontrolovat brzdy ked kocik zaisti,tiez..uz sa mi stalo v mestskej,ze sa odistil..ale zas ho musim pochvalit,na travnatom terene ,alebo po luke ide skvele!!!ked porovnam jazdu po žilinských chodnikoch a luku tak luka vyhra 🙂, predna aretacia-s tou problem nemame vobec
Ja som s nim teda vobec neni spokojna... Prechadzali sme z concordu fusion do tohto... najprv som sa pri ovladani pozerala ci nemam zaaretovane kolieska tak sa otrasne tazko ovlada... Este stastie ze som zan dala len 1€ lebo dat zan plnu sumu tak si asi pekne nadavam (bola akcia ku trojkombinacii akykolvek golfac za 1€). Uz by som ho nekupila a ani ho neodporucam... v zime musi byt neovladatelny...a odtrhla sa nam ta guma na ktoru si ma dieta polozit nohy a to na nu nikdy neskakal ani sa na nej nestaval... Cize za mna tento kocik urcite nie.
@lusyke Ja ho mám a som nadmieru spokojná a to som náročná na kočík. Nikdy som nechcela golfac, a už tobôž nie so zdvojenymi kolesami a tento má všetky zdvojené a nedám na neho dopustiť. Ale V zime som ho nezažila ešte, ale mám už dvojročnú a slúži na nevyhnutné presuny. Je to len golfac, tak zázrak by som nečakala. Neviem, ako máš staré dieťa, ale ako náhradu za sportak by som ho nebrala.