Bugaboo Donkey Twin

veronika2194
1. apr 2022

Ahojte dievčatá ,

Mame na plane sa ísť obzrieť po kočíku bugaboo donkey 5 ,keďže čakáme dvojičky príde nám to najlepšia voľba ale chcela som sa spýtať predsa na vaše skúsenosti s bugaboo donkey či už verzia 2 alebo 3 , či ste boli spokojne ? Na verziu 5 sa ani pýtať nebudem ,keďže je to novinka tohto roku ale v podstate je to skoro všetko rovnaké. Mame na plane ho využívať aj v športovej verzii ,keď budú deti väčšie ,tak za každu skúsenosť budem vďačná , keďže ten kočiar nieje najlacnejší 😊 dakujem .

klaralascikova
1. apr 2022

@veronika2194 ja ho mám síce len ako súrodenecký ale za mňa je to skvelá investícia! Je síce pravda, že konštrukcia je ťažšia, aj je pracnejšie ho poskladať do auta, ale keďže ide o súrodenecký, neprekáža mi to. Obrovská výhoda je, že s ním prejdem takmer cez všetky normálne dvere- iba cez užšie sa nedá, ale tie sú málokde.
Určite odporúčam, skvelá voľba pre dvojičky.

tosomja
1. apr 2022

Mám a najlepšia investícia. Dá sa zložiť na Mono, taška na boku je super, mala 10 m keď spí, tak jej odopnem spodok pod zadkom a neleží v korytku ale skoro narovno.
Jediné čo mi vadí, že tie bezpečnostné pásy sú riešené tak, že keď dieťa sedí, tak to úplne tlačí medzi nohami. A šmýka sa zo sedu.
Preto nedávam úplne sadnúť, ale tak pololežmo.
Zmestí sa tam aj 2r syn, v zime aj s fusakom.

veronika2194
autor
1. apr 2022

@klaralascikova
@tosomja

Ďakujem 😊 a deti majú dosť miesta ? Počula som už aj o tom ,že niekto vymenil ten kočík za iný pri športovej verzii kvôli tomu , že deti mali malo miesta v tých športových verziách ,keď boli väčšie 🤷🏻‍♀️

kikulienka94
1. apr 2022

aj keď bugaboo je celkom populárna značka, a ja sama som zvažovala kočík tejto značky, nakoniec som ho nebrala pretože športová časť má korýtkové sedenie, ktoré je z fyzi hladiska absolútne nevhodné. Skús si ešte kuknúť kočíky s nekorýtkovým sedením 🙂

veronika2194
autor
1. apr 2022

@kikulienka94 prečo je podľa teba to nekorytkove sedenie nevhodne v športovej časti ?

veronika2194
autor
1. apr 2022

@kikulienka94 Aby som to upresnila som prvorodička a v kočíkoch sa ešte až tak nevyznám , takze neviem presne aký je rozdiel

travelllerka
1. apr 2022

@tosomja moje baby netlačí medzi nohami, teraz som vozila 2r a 4r. Je síce pravda, že 4r je menšia a chudšia. Toto som ale ešte nepostrehla.

tosomja
1. apr 2022

@travelllerka oni tiež nepovedia, ale veľmi je tak naklonená sedačka, že sa sklżu dole a tým pádom ten popruh medzi nohami je natesno.

travelllerka
1. apr 2022

@tosomja no moja povie, lebo ona sa sťažuje na všetko, aj na listok na tričku, na šev na pokožke, super citlivka 🙂

tosomja
1. apr 2022

@travelllerka 😃 mojím jedno všetko

travelllerka
1. apr 2022

@tosomja ale vidíš, môže sa stať, že deti sa skĺznu a tlačilo by ich to, ale proste sa zrejme napraví a sadne si poriadne. Len uvažujem.

tosomja
1. apr 2022

@travelllerka niekedy odfotim ako to myslím.

veronika2194
autor
1. apr 2022

Tak dievčatá teda ešte jedna otázka 😁 tie ,ktoré máte bugaboo donkey z vlastných skúsenosti ste spokojne s korytkovou verziou na športovej časti ? 😊

travelllerka
1. apr 2022

@veronika2194 ja vyslovene chcem korytko, mne zas príde byť oveľa ergonomickejsie, lebo lepšie drží dieťa, je akoby stále v pravých uhloch, nie je nikdy v takej blbej pozícii ako pri klasickom sportaku, kde by ležalo ako na lehátku, myslím, že to je oveľa pasivnejsia forma sedenia, teda z môjho pozorovania, mám 2 deti a mala som aj korytko, aj klasicke športové sedenie.

travelllerka
1. apr 2022

@tosomja inak akurát pozerám na fotky s mojimi babami v kočíku a oni už dociahnu na tú spodnú hranu, kde majú nožičky položené, takže nebývajú asi vďaka tomu sklznute.

klaralascikova
1. apr 2022

@kikulienka94
@kikulienka94 Ja som zasa naopak čítala že to je vhodnejšie ergo sedenie ako obyčajné športové 🙂 ale nehádam sa, nemám v tomto jasno- neviem kde hľadať fakty.

klaralascikova
1. apr 2022

@veronika2194 ja mám na porovnanie 3 kociky v ktorých korýtkové sedenie nebolo a toto sedenie sa mi pozdáva najviac.
Dcéru som dala do tohto korýtkového už ako 4 mesačnú, do poloľahu. Vyhovuje jej že má nožičky na brušku a je tak spokojnejšia.
Neviem však čo je z pohľadu fyzio vhodnejšie 🤷🏼‍♀️

klaralascikova
1. apr 2022

@veronika2194 nám zatiaľ stačí. Syn má 2 roky a 4 mesiace, dcéra má 5m.
Keď už budem vedieť že sa syn nebude voziť vôbec kúpim si iný športiak kvôli váhe a skladaniu.
Ale syn tam aj spáva, nie je tam extra veľa miesta pre 2 ročného ale až tak často tam ani nie je 🙂 ja som spokojná.
Na tej druhej fotke spia obaja spolu.

veronika2194
autor
1. apr 2022

Takze vám vyhovuje to korytkove sedenie ? Mne sa to podľa videí tiež pozdáva ale pôjdem to pozrieť aj osobne 😊

kikulienka94
1. apr 2022
klaralascikova
2. apr 2022

@kikulienka94 ja tak 80% času zo dňa nosím v nosiči takže sa nebojím o jej vývoj 😀