Britax verzus Cybex

dlugynka
10. apr 2023

Dobrý deň, ktorý kočík by ste si skôr vybrali a prečo?

Britax romer smile III alebo Cybex Talos s Lux 2023?

Je tu niekto kto reálne tieto kočíky má? Lebo tu som našla v popisoch, že Talos ma lôžnú plochu 99cm ale vo videách, čo to merali nemal ani zďaleka 99cm ale niečo okolo max 90cm. Je starší model dlhší ako tento novší?

Ďakujem 🙂

dzejsik
11. apr 2023

@dlugynka mozes pozriet videjko od Trendy baby, pekne uvedene rozdiely medzi novsim a starsim Talosom, napr vacsia vanicka, lepsia strieska, novsie vacsie odpruzenie, je tam aj premerany

https://www.youtube.com/watch?v=9ckk2c8136I
lilienkah
11. apr 2023

Talos určite, nový model 2023 nemá uz slnečné clony a je proste bez chýb predtým tu mamičky písali že im vadili tie otvory na strieške 😊 ja som ho veľmi zavlažovala dávnejšie len som ho nekúpila kvôli tým otvorom

dlugynka
autor
11. apr 2023

@lilienkah tie otvory sa nepáčili ani mne 😅🙈. Hlavne babu muselo veľa svietiť slnko, jedine čoho sa obávam aby nebol malý 😁. Ďakujem

dlugynka
autor
11. apr 2023

@dzejsik super, idem pozrieť. Ďakujem veľmi pekne 🙂

tana43396
11. apr 2023

@dlugynka mám Britax smile III a využívali sme ho naozaj každý deň. Prejde úžasne každý terén lebo ma nafukovacie kolesa. Na vaničke je dobre odvetrávanie v lete. A na športovej časti je veľká strieška ktorá prekryje cele babo v nepriaznivom počasí. Kľudne ak máš dáke otázky tak mi nápis do správy.

dlugynka
autor
11. apr 2023

@tana43396 mne sa dost paci a vidím na ňom veľa plusov ale tie nafukovacie kolesa beriem skôr ako mínus pre pripadny defekt a aj pasy. Na talose len zatiahnete ako na autosedackach a na Britaxe sú nastavovatelne (teraz také mame a vadí mi to) 😅🙈. Inak všetko super by bolo

dlugynka
autor
11. apr 2023

@dzejsik práve tam hovorí 88cm a tu na MK je 99 cm a potom som videla ešte jedno video a tam vraveli 91 cm, tak už fakt neviem 🤣

cookie29
11. apr 2023

Zalezi aj na co potrebujes a na aky sposob, ak sa nemylim, ten koci vazi cca 15kg sam o sebe, mna by to odradilo

dzejsik
11. apr 2023

@dlugynka 99cm určite nemal ani ten starší ročník, to bude skôr preklep

inak, ak nechceš chodiť do lesa každý deň, nebude ti praktickejší ten nový Balios? rovnaký systém odpruženia, ale ľahší a na podnožke nemá ten spodný vytŕčajúci okraj ale pekne rovnú opierku, že aj na dlhšie nožičky ... len strieška na šporťáku je iná (zase ak chceš pozri video na Trendy baby z min týždňa a myslím že majú spravený aj Smile III) , vaničky majú rovnaké

dlugynka
autor
11. apr 2023

@dzejsik balios uricte uz nie, mam ten starší a tie kolesa sú strašne, po 2 mesiacoch vyzeraju ako keby mal kočík 100 rokov, niečo strašne 🙈 hanbím sa s ním chodiť 😅🙈 a ešte je dosť mala ta chrbtova opierka a strieska nízko, mala rýchlo rastie a je dosť "velka" za chvíľku si tam bude hlavu búchať.

dlugynka
autor
11. apr 2023

@cookie29 mam 8.5 kilovy kočík a ten vozím v aute, tento by bol len tu u nás po vonku a na kopec a tak 🙂. Bojím sa trosku ten váhy, keďže som zvyknuta na ten ľahký kočík ale zas dúfam, že bude stabilnejši a lepšie sa s ním bude v zime chodiť. Potrebujem niečo na zimu aby sa s tým dobre chodilo a mala mala dosť miesta

tana43396
11. apr 2023

No ja som sa tiež na začiatku bála že to niekde prepichnem ale vydrží to naozaj veľa niekedy ma to vážne až prekvapilo. Ja môj práve predávam ak by ste mali záujem alebo chceli niečo pomerat a pofotiť nemám problém 🙂

simonad7
11. apr 2023

@dlugynka mala som Britax smile 3, iba 3m, vrzgal ak stara … 😂 namastili sme ho, aj tak vrzgal tak som ho predala preč. Z týchto čo píšeš, skúsila by som sa pozrieť ešte na cybex balios, tie 2023 sú fakt pekne! 🙂

dzejsik
11. apr 2023

@dlugynka hej, tie starsie bez toho odpruzenia by som moc nechcela, tento by mal mat kolesa z tvrdenej gumy ako na talose len tensie
a hladas teda dvojkombi alebo len sportak?

cookie29
11. apr 2023

@dlugynka nuz terenaky maju vsetky vyssiu vahu, ale pises na kopec, do snehu a podobne... neviem ake velke mas dieta, ale si predstav, ze 13-15 kg kocik k tomu tak 9kg dieta a uz tlacis dobre cez 20kg...

dlugynka
autor
11. apr 2023

@simonad7 tohto sa bojím toho vrzgania😅🙈 uz som to citala v jednej recenzii. Ja zatiaľ všetko len cybex ale ak budem za 2 mesiace vymýšľať ďalší kočík, tak ma uz chlap zabije 😅🙈

dlugynka
autor
11. apr 2023

@tana43396 ďakujem vám veľmi pekne 🙂. Viac sa asi naklanam k tomu Talosu 😁

dlugynka
autor
11. apr 2023

@dzejsik len sportiak 🙂

simonad7
11. apr 2023

@dlugynka ja som po smile 3 kúpila cybex priam… akože pekný všetko, ale za tie peniaze mi prišiel … ja neviem, taký tvrdý… keď budeme mat druhé pôjdem asi do Bugaboo fox. Majú super odpruženia, veľa priestoru. Držím palce pri výbere

simonad7
11. apr 2023

@dlugynka ak len športiak, nevím ako máš staré dieťa, my sme po priame kúpili eezy s plus 2 a super spratny kočík, dokonca mi prišiel viac odpružený ako priam 😀😀 a neni to taká velka opacha, aj do kufra super. Jediná nevýhoda je z buď do úplného sedu, ale to som vyriešila pasikom a už je z neho úplný sed. Ak by si chcela niečo viac vedieť kľudne nápis

dlugynka
autor
11. apr 2023

@cookie29 mala ma teraz len 5 mesiacov a uz vyse 8 kíl 😅🙈. A je aj dlhá, tak preto sa bojím aby kočík nebol malý.

dlugynka
autor
11. apr 2023

@simonad7 mala ma 5 mesiacov, my mame eezy s twist 2+ ako cestovny a fakt je lahucky a ten klasicky eezy je priestranejsi, som si aj vravela, ze škoda, že som nezobrala hneď ten ale tie kolesa nie sú žiadna slava. Strašne sa opotrebuvaju, preto chcem uz s poriadnymi kolesami.

cookie29
11. apr 2023

@dlugynka no rast sa kusok zastavi, uz to nepojde rovnakym tempom, ale rozumiem, nevyzera na drobceka. Moja sa narodila velka ale 8kg mala len nedavno a bude mat skoro 2 roky 🙂 ale viem, ze ked tlacim lahsi kocik hore do kopca, tak je problem. Takze na kusok to ide, ale na dlhsie prechadzky :( mozno by som do snehu a podobne zvazovala skor trojkolku (mountain buggy a podobne) tiez nie su najlahsie ale velke kolesa lahsie prejdu

dlugynka
autor
11. apr 2023

@simonad7 pozriem 🙂 ďakujem veľmi pekne

dzejsik
11. apr 2023

@dlugynka pri starsom sme ako cestovny mali aj my Cybex Eezy S+2 a bol ozaj super, jedine minus, ze sa muz potkynal nonstop o tu spojovaciu tyc …teraz mame doma Petite Mars Royal (od ktoreho som vela necakala a prekvapil) a Easywalker Jackey, do Royalu aj ked mi sadol 4 rocny s vyskou 106cm, tak uplne fajn si posedi a kolesa ma mega odolne, do Jackey sa zmesti tiez aj 4rocne dieta, ale kolesa ma nanic oproti Eezy, no na druhu stranu pouzivame ho len na cestovanie a to je ozaj velmi spratny a kedze nema vzadu tu spojovaciu tyc, tak sa ani manzel uz nepotkyna

dlugynka
autor
11. apr 2023

@cookie29 ratam s tym, ze to už nepôjde až takýmto rýchlym tempom ako doteraz 🙂 a uz bude rásť o čosi pomalsie 😁🙂. Fiiiha v 2 rokoch, tak to musí byť utlucka 😊. To mate asi pravdu, ze tlačiť to do kopca 🙈 a my ešte aj bývame v kopci 😅🙈. No musím to poriadne premyslieť

dlugynka
autor
11. apr 2023

@dzejsik o tej tycke mi ani nehovorte 😅🙈 všetci sme sa naučili robiť menšie kroky 😅🙈 preto som pokukovala aj po tom Britaxe a aj sa mi vizuálne paci ale bojím sa toho hrkania, ako niektoré spomínajú. Royal som pozerala tiež kvôli tej velkosti 😊. Pri každom kočíku mam nejaké plusy a aj mínusy ale to bude asi každý jeden tak 🙈. Najlepšie asi keď si spravím nejaký užší výber a pôjdeme s malou vyskúšať do obchodu. Ďakujem vám 😊

dzejsik
11. apr 2023

@dlugynka ano, ideal bez jedineho minusu sa neda najst 😃

dlugynka
autor
11. apr 2023

@dzejsik to som si žiaľ všimla 😅🙈🙈. Je to škoda