Britax-Romer B- smart 4. Vaše skúsenosti

mmacko
15. mar 2010

Ahojte, dnes som sa zalubila do kocika B smart 4 od Britaxu. Viem, ze je to novinka roku 2010, ale budem rada, ak sem hodite postupne Vase skusenosti, ak ho mate. Druhe dieta planujem tak o rok a pol, tak snad o nom dostanem za tento cas nejake referencie.

kratena
15. mar 2010

Konečně!! Taky mě to zajímá. Snažíme se o druhé a buď se vrátím ke casualplay, nebo zvítězí Britax smart ( já bych teda volila 3kolku). Zatím by splňoval všechny požadavky, ale nikde jsem nenašla vnitřní rozměry sedačky. Také budu ráda za jakékoliv reference.

maktor
15. mar 2010

Ahoj, já už mám trojkolku jané slalom, ale objednala jsem si letošní novinku britax b mobile. Taky se mi B smart líbí, ale tak velký kočárek už máme. Máme autosedačku romer baby safe a jde na ten b mobile nasadit, takže super.

kratena
15. mar 2010

Maktor, hmm, ten vypadá taky dobře. A ty už ho máš, nebo Ti teprve přijde? Že bych si pro další mimčo objednala B-smart a k tomu B-mobile jako golfky? Zajímalo by mě, zda má polohování nožiček a zda váží opravdu jen těch 6,5kg a jak se s ním jezdí.
Jinak B-smart asi ještě nikdo nemá, co?

maktor
16. mar 2010

Kratena, ne ještě nedorazil, psali mi z e shopu, že do týdne. Jinak jsem se už na něj byla podívat v prodejně. Je opravdu lehký a stabilnější něž předchozí model verve. Bohužel v krámě měli jen neprodejný vzorek, mají je nachystaný na veletrh For kids, který je tento týden.
Polohování asi má ( nezkoušela jsem to ), ale píšou, že se může užívat od narození a v katalogu mají vyfocenou polohu v úplným lehu.

kratena
16. mar 2010

Ty joo, na ten veletrh si asi skočím ... omrknout to všechno. Hodně mě zajímá nová kolekce casualplay. Teda - je to doufám v Praze? No, tak teď ještě otěhotnět a je to. Až Ti kočík dorazí, tak dej vědět,ju?

maktor
16. mar 2010

ted mi volala paní z eshopu, že kočárky budou dostupné od 1.4. Výhradní dovozce pro čr je Babystar na Černým Mostě, kde jsem ty kočárky viděla. Na veletrh se taky chystám, je ted od 18. do 21.3 v Letňanech. Mám vstupenky zadarmo, tak tam skočím, ale nečekej toho moc. Je to spojený s ještě asi 3 veletrhama o bydlení a zahradě.

Přeju hodně štěstí ve snažení. My máme 3 měsíční vymodlenou holčičku 🙂

kratena
16. mar 2010

Jee, Maktor, děkuji. Snad se brzy zadaří. Já už teda doma taky jednu dvouletou princeznu mám, ale teď bychom jí chtěli pořídit souruzence 🙂

mayka
17. mar 2010

maktor, a ide ten b mobile uplne do lahu? Myslis ze je vhodny na leto pre 9 mesacne babo? Strasne sa mi paci. Ale nazivo som ho este nevidela.

maktor
17. mar 2010

Ahoj Mayka, info o B mobile :

Kočárek B-MOBILE, vhodný pro používání od narození, má veškeré vybavení, které u golfového kočárku očekáváte-polohu v úplném lehu a systém CLICK & GO, aby byl kompatibilní
se systémem BABY-SAFE Sleeper a řadou dalších dětských přenosných autosedaček pro maximální flexibilitu a možnost volby.

Vlastnosti:
- vhodný od narození do 15kg
- jednoduché kompaktní skládání s automatickým blokováním
- systém CLICK & GO použitelný pro Baby-Safe Sleeper, Baby-Safe, Baby-Safe plus,Baby-Safe plus SHR přímo na podvozky ( s adaptéry )
- lehký hliníkový podvozek
- celkové odpružení
- několik naklápěcích poloh včetně úplného lehu
- 5-ti bodový bezpečnostní pás
- aretovací přední kola
- odnímatelná nepromokavá bouda
- zadní kapsa na boudě
- prostorný košík
- pneumatiky odolné proti proražení
- odnímatelný potah

Myslím, že 9 měsíční mimi už to v poho zvládne. Je to spíš městský kočárek, do terénu se asi moc nehodí. Budu ho mít jako 2. kočárek a doufám, že už v létě ho budu moct používat. Kamilce bude 7 měsíců. Je hezký a bude k dostání bud jako 4 kolka nebo trojkolka. Oba jsou hezký, ale my jsme se rozhodli pro tu 4 kolku. Velký kočárek mám jané slalom, tak at mám na výběr 😉

mayka
17. mar 2010

no ved aj ja ho chcem ako kocik do auta, na prechadzky do mesta a tam. U nas na dedine mam gesslein a ten je super do terenu ale velmi tazky a robustny na prenasanie autom atd.. Tak chcem aj nieco lahsie. Dakujem za info. Musim ho ist okuknut.
Ja tiez chcem 4 kolku.

tono_babymarket
17. mar 2010

...len pre informáciu, B-mobile je už na Slovensku k dispozícii v čiernej a v červenej farbe...smart bude dostpný v 13-14 týždni, keďže v Nemecku sa po nich len tak zaprášilo a pre SR už nezostalo ☹

kratena
25. mar 2010

Ahoj holky. Tak B-smart (3 i 4) už je konečně k vidění na youtubu. Je fakt krásnej. Blbý je, že se mi o hooodně moc líbí víc ta 4kolka. Jenže ta 4kolka je spíš do města a 3kolka do terénu a mě se vůbec celkově jezdí mnohem líp s 3kolkama než 4kolkama. Tak co, dát přednost praktičnosti nebo designu???
Každopádně na rozhodnutí mám ještě trochu čas ... nejsem ještě ani těhotná 😀 😀 😀
Holky, kdybyste někdo někde vypátral vnitřní rozměry sezení, tak šup sem s nimy.
Maktor ... tak co, už kočík dorazil? Jak se líbí???

berenika39
25. mar 2010

ahoj, jezdím s britaxem už půl roku, sice je to předchůdce smartu (vigour 3), ale konstrukčně stejný. to polohování - to je jen naklápění, prostě rovná záda to vůbec nemá. celá kompaktní sedačka se tak jak je naklopí, hlava dolů, nohy nahoru, zadeček zůstává pod úrovní. není to na delší třeba odpolední spaní pro mimčo do roka....spíš jen tak když usne, položí se sedačka...mrkněte někde naživo, já jsem ho kupovala v roce malého, takže jsem s tím počítala, ale pokud dítě ještě venku hodně spí nebo nechodí a sotva sedí, není to moc vhodný.

jinak má britax u mě 100% - ani moucha, nemůžu si ho vynachválit. úžasný,lehký,skladný, pro nás super.

kratena
26. mar 2010

Ahoj Bereniko. Jo jo, na vigour jsem koukala. Je to opavdu podobné, akorát že teď ten nový B-smart už má právě normální polohování - že se nenaklápí celá sedačka ale položí se zvlášť zádíčka a zvlášť nožky, takže je to leh normálně v rovině .... čili už mu k dokonalosti nic nechybí 🙂

ninnaricci
26. mar 2010

...aj mňa tento kočiarik veeeelmi zaujal...už sa neviem dočkať...dostala ma tá obrovská strieška...polohovanie sedačka...noo dúfam, že nesklame keď dorazí do obchodov 😉

...mne sa velmi páči tá trojkolka...chcela by som ho tak na jeseň-zimu...dúfam, že sa tu dočítam len samé pozitívne reakcie 😵

ninnaricci
26. mar 2010
ninnaricci
26. mar 2010

berenika39 ...ako si spokojná s kolieskami? asi sú rovnaké ako na novom...a skladanie je naozaj také jednoduché???

berenika39
27. mar 2010

kratena, tak to joooo! to je super! to vám moc přeju, protože to pak bude naprosto dokonalý kočár...

ninnaricci, kolečka vypadají stejná, zatím po půl roce intenzivního ježdění všude možně, nejen v nákupním centru 😉 😉 , jsou ok. trochu je u toho kočárku "problém" s tím, že aby byl co nejlehčí, jsou tam všechny uložení a ty zacvakávací součástky z plastu, takže se to postupně trochu kvrklá 😉 😉 😉 , ale nic strašného, kolečka drží, nejsou oježděný ani trochu.
Když si představím všelijaké rozklížené vrzající golfky, tak bych neměnila. Bouda je moc hezká, a i praktická, má to takové to klasické vypínání na plastové vzpruhy, vypadá to hezky.

Skládání nemá chybu, na rukojeti se pootočí tím čudlem, nohou si to poédržíš na ose předních koleček, a zatlačí se. jediný na co se musí myslet je, aby byly nožičky a rukojet správně. Když se to nechhá nějak špatně, pak kočárek rozklapneš a máš nožičky jsou zablokovaný pod tou konstrukcí. Neumím to asi úplně dobře popsat, ale je to o zvyku, párkrát to uděláš blbě a je to ok 😀 😀 😀 . Jinak složení trvá asi vteřinu, složený se zajistí čudlíkem, a jednou rukou ho v poho dám do auta, naplacato snad do každýho kufru, jel i ve fabii.

ninnaricci
27. mar 2010

berenika39...tak to je super...začínam sa na tento kočík pekne namotávať 😀
...už len ho niekde nájsť naživo nech si ho môžem odskúšať 😉

...ja som na leto objednala golfky Icoo Pluto...ale na jeseň a zimu budem potrebovať poriadny kočík...tak zatial Britax B-smart 3 vedie 😵

ninnaricci
27. mar 2010

berenika39...ďakujem za odpoveď...si zlatá 😵

berenika39
27. mar 2010

není zač, to je v pohodě, když jsem ho kupovala na podzim, hledala jsem, kde se dalo a moc info o něm nebylo, tak jsem byla taky ráda za každý poznatek z praxe 😉 😉 😉 . Jinak s ním jezdí i jedna známá, už rok a něco, a pořád dobrý....
Klidně písni i do ip, kdybys něco ještě chtěla vědět.

mmacko
autor
27. mar 2010

Ninnaricci, pozrela som si tvoje video, ja som sa tiez do tohto kocika zamilovala. Sice tiez sa mi viac paci 4 kolesovy.
Musim predat terajsi kocik, pre dcerku ostane pliko a pre druhe by som velmi chcela B smart.
Budem to tu pozorne citat, ake su s B smartom skusenosti 😉

luciferdik
31. mar 2010

Taky by mě zajímaly rozměry té sportovní sedačky, B-Smart se mi moc líbí a já jsem teda pro tu 4kolovou verzi, já jsem zase naopak vůči trojkolkám nedůvěřivá, ale zase je fakt, že ta čtyřkolka má otočná kolečka menší, tak nevím.

hviezda22
31. mar 2010

ahoj, baby ja idem do tohoto 🙂 http://www.kocarky-matous.cz/cz-detail-309389-k...

iris17
5. apr 2010

Ahojte, my sme si kupili Britax B-smart, 4-kolesovy vo Viedni tento vikend. Dufam, ze splni nase ocakavanie. cena bola 350 eur aj s vanickou a makkou prenosnou taskou.

andzi
5. apr 2010

Baby, máte niekto Romer Britax first class plus (kategória od 0-13kg + 13-18kg). Dá sa skutočne použiť už od narodenia? Príde mi to ako rozumnejšie riešenie ako škrupinka, ktorá je ani nie do pol roka veku dieťaťa.

hviezda22
5. apr 2010

iris17, to je zda sa dobra cena, daj prosím kontakt, kde ta predajna je a nazov, dakujem 😵

mayka
5. apr 2010

iris mozes dat adresu aj mne? mali aj B mobile priamo kodberu ?

tono_babymarket
5. apr 2010

mayka
B-mobile je už aj na Slovensku (v čiernom a červenom prevedení) a Smarty dorazia každú chvíľu 😉 , už sa na ne tešíme...