Baobao verzus Bugaboo

maribell
29. okt 2013

ahojte ..velmi sa mi paci kocik bugaboo ..je proste nadherny... ja aj manzel sme malinky cize maly kocik nam vyhovuje... ale cena nam trochu nevyhovuje ☹ bohuzial je pre nas doslova az nedostupny...najpodobnejsi bugaboo som nasla baobao... co vy na to vravite? .. mali ste nikto kocik baobao?... mne najviac robia starosti tie male predne kolieska, ze ako sa "soferuje" s nimi v zime a hlavne po neodhrnutom zasnezenom chodniku.... dajte nejake info ak ho tu niektora mala... dakujem 🙂

maribell
autor
29. okt 2013

cierny je bugaboo a cerveny baobao

sutiakova
29. okt 2013

@maribell na originál Bugaboo Cameleon sa dajú dať namiesto tých malých otočných koliesok veľké kolesá do snehu, takže v zime s nimi nemáš problém. Značku Baobao nepoznám, takže neviem, aké sa k nej dá dokúpiť príslušenstvo.

janickacrazy
29. okt 2013

@maribell ahoj pozri si kočík Papiwi sky vyzerá ako Bugaboo a je za dobrú cenu a v cene sú aj vymeniteľné kolieska na zimu. 😉 Ja sa nanho tiež chystám 🙂

maribell
autor
29. okt 2013

@janickacrazy jejo veru tiez je taky isty... ale papiwi je za 500e a baobao za 275e ... to je tiez rozdiel... ja za kocik nechcem vyhadzovat vela penazi kedze byvame na rodinnom dome ktory treba stale rekonstruovat.....predsalen kocik je len na urcitu dobu ...ja som mala maleho v hlbokom kocari len dokedy nevedel sedet..odvtedy uz len v bugine je to pre mna jednoduchsie 🙂

janickacrazy
29. okt 2013

@maribell hmm 275e sa mi zdá až podozrivo málo....a videla si ho aj naživo či len na nete? Ci tá cena nie je na úkor kvality. Inak tiež sa dá kúpiť aj ojazdený Bugaboo za celkom fajn cenu, videla som aj za 300 ečiek a v dobrom stave. 😉 Mne sa tiež nechce vyvaliť veľa za kočík, lebo staviame dom, takže u nás tiež treba peniaze na iné veci. No ked si kúpiš Papiwi sky tak buginu ani nepotrebuješ, lebo je ľahký, takže to je výhoda.

bublinka711
29. okt 2013

Baobao má predné kolieska nafukovacie, BGB penové. Na BGB sa dajú predné kolieska na zimu vymeniť za veľké terénne nafukovacie. BGB má otočné madlo, teda dá sa prehodiť z jednej strany na druhú, čím zaistíš v prípade potreby , aby si mala tie veľké kolesá vpredu, čím zdoláš aj horší terén, les, jamy, či nečakanú nádielku snehu. Hľadala som, či má také niečo aj Baobao, ale podľa všetkého nie, ale to ti najlepšie povie predávajúci. Baobao je z iných materiálov. V tomto smere by som ja osobne radšej išla do Papiwi. My máme doma BGB a nemenila by som za nič na svete, je ľahučký, konfortný, dobre sa s ním manévruje, je skladný. No keby som ho nekúpila cez bazárik, na nový by som sa asi tiež len ťažko zmohla (a keď vravím ťažko myslím vôbec 😀). Najlepšie by bolo, keby si si to mohla omrknúť v obchode, originál aj napodobeninu 🙂. Vyskúšať, ohmatať a tak... Držím palce pri výbere, ono nakoniec najhlavnejšie je, aby v tom kočíku spinkalo zdravé a spokojné bábätko, nech už bude kočík akýkoľvek 🙂.

maribell
autor
29. okt 2013

@janickacrazy tak zas nemozes tvrdit ze vsetko lacnejsie je hned "smejd" ... ja zase niesom clovek ktory by za kocar vytasil 1500eur to mi pride nenormalne vela...keby mam muza podnikatela ktory zaraba 3000euro mesacne tak mi je to asi jendo 😀 ... jednoducho si len nemyslim ze 270eue je malo na kocik ...aj to je podla mna vela ja som mala cielovu hranicu tak 200euro ..ale tento ma fakt ocaril..neviem nebola som este okukavat osobne po obchodoch ..zatial som ho nasla len tu na internete a preto som chcela vediet ci ho tu niektora nema 🙂

@bublinka711 to ze ma nafukovacie kolesa sa mi zda lepsie ako penove nije? ... ale ako som uz pisala papiwi je na mna stale drahy ... 500eur za kocik mi je dat strasne luto 😀 ...a baobao stoji "iba" 270 (aj to mi pride odveci 🙄 je to neskutocny biznis) ....neviem ci pojdem na ukor kvality... takzko povedat to by som aj tak zistila asi az po case uzivania a nije hned na prvy pohlad v obchode

maribell
autor
29. okt 2013

@janickacrazy a etse som chcela dodat ..bugabo kupim za 400 eur ale pouzity po dvoch detoch ... a to mi je hlupe davat za pouzity kocik 400eur ked za to mozem mat nejaky iny novy s dvojrocnou zarukou

bublinka711
29. okt 2013

@maribell ano, mne oobne penove kolesa na BGB vadia, lebo, keď naprší, chytajú sa do nich kamienky a strašne to praští, lezie mi to na nervy 🙂. BGB je skvelý kočík, ale skutočne je veľmi predražený, hlavne, keď si porovnám cenu na SVK a v zahraničí. To, že je lacnejší nemusí hneď znamenať, že ideš na úkor kvality, skrátka si len daj pozor a skontroluj si niektoré veci, napríklad skutočne materiál z ktorého je vyrobený je dôležitá vec, lebo dieťatko na tom kočíku fakt všetko ožužláva (teda aspoň to moje). Hlavne treba zvážiť, čo od kočíka očakávaš 🙂 a starostlivo poobzerať.

bublinka711
29. okt 2013

@maribell ešte som chcela, keď vieš čo hľadať, veľa zbadáš už v obchode. Ale na prvý pohľad ten baobao nevyzerá zle 🙂. Ale osobnú skúsenosť nemám, takže ma kľudne ignoruj 🙂

janickacrazy
29. okt 2013

@maribell Ved ja som nepovedala, že to musí byť hned šmejd, len sa mi zdá dosť lacný oproti BGB alebo Papiwi. Pozerala som fotky na nete a mne osobne sa viac páči Papiwi ako Baobao, aj farby má krajšie a podľa mna vyzerá kvalitnejšie na prvý pohlad. No ved jasné, Papiwi je drahší ale zase oproti BGB je o dosť lacnejší. Ja som ti len chcela povedať, aby si si dala pozor na kvalitu, ked je cena nižšia. Moja známa napr. predala BGB po jednom dieťatku len za 350 eur a fakt v dobrom stave, takže dá sa nájsť aj lacnejší z druhej ruky. Ale ved si kúp ktorý sa tebe páči, ja som povedala len svoj názor. 😀

maribell
autor
30. okt 2013

@janickacrazy nechcela som aby to vyznelo tak ze na teba utocim ..prepac 🙂 ... ja som len napisala ze je x dalsich kocarov ktore su pod 300eur... viem ze sa da zohnat aj lacnejsie ale ako pisem je mi luto davat tolko penazi za pouzity kocik ked za to mozem mat novy so zarukou ☹

janickacrazy
30. okt 2013

@maribell ved v pohode 🙂 ked ho uvidíš naživo, tak daj vedieť ako sa ti páči a či si ho teda ideš kúpiť či nie 😉 aby sme vedeli, či sa oplatí....ved ja tiež rozmýšľam, či kúpiť nový či ojazdený....všetko má svoje výhody ale aj nevýhody....ja som mala 6 kočíkov pri 2 deťoch a z toho len jedne som kupovala nový 😀 takže viem, o čom hovorím všetky som už predala a kedže boli fakt zachovalé tak som na nich ani moc nestratila, takže mne sa to celkom oplatilo 🙂

maribell
autor
30. okt 2013

@janickacrazy uvidime ...estelen sa pokusame o babo a ja len tak predbezne sondujem 😀 takze pochodim po obchodoch popripade pozriem ci nebude na polskych trhoch..🙂

paszelkasp
11. dec 2013

@maribell mne sa zda, ale to len podla fotiek na nete, ze ten BaoBao je cinska napodobenina BGB original. vies ako vsetky abibas veci a pod. je pekny. ale presne ako ti baby hovoria, aby to neslo na ukor kvality. aby sa ti nejaka suciastka nezlomila hned pri prvej vychadzke, a kym to das reklamovat, aby si neostala bez kocika. pripadne skus pozriet v bazare, je tam kopec kocikov pouzivanych max pol roka. napr. aj moj pripad 🙂 zamilovala som sa v polsku, ale nedomyslela som velkost sportovej casti a kedze vela cestujeme tak som nutena ho predat. ☹

vlasko0903
7. jan 2015

@maribell ahoj. Chcela som sa spýtat aky kocik si nakoniec kupila. Dakujem 😀

maribell
autor
7. jan 2015

@vlasko0903 nakoniec sme kupili aocao 🙂

vlasko0903
7. jan 2015

@maribell Dakujem

anitirk
10. júl 2015