Baby Jogger City Elite do MHD

lillianaz
27. jan 2018

Dobry den,

chcela by som sa spytat, ci ma niekto skusenost s kocikom Baby Jogger City Elite pri nastupovaní/vystupovaní z MHD 🙂. Nesoferujem, s kocikom, ktorý mam momentálne, chodím pomerne často MHD (nizkopodlaznou) a zaujimalo by ma, ci je mozne udržať kocik v rovnováhe, ked sa nastupuje (tym jediným) predným kolesom smerom dopredu a v tej chvíli je vlastne cela hmotnost a rovnováha kocika vydaná na ne/milosť tomu jednému kolesu.
Zvažujem kocik kvoli jeho mnohym praktickým vlastnostiam, ale toto mi napadlo ako možné riziko každodenného fungovania. (Nechcem byt odkázaná na asistenciu ostatných cestujúcich, tak ci sa to da zvládnuť bez pomoci).
Ma s tym, prosim, niekto skusenost?

DAKUJEM vopred.

kllamarka
27. jan 2018

@lillianaz ..no mne ked v 90% pripadoch vodic proste zastavi daleko od obrubniku s tym nizkopodlaznym..tak mi nepomoze ani 10 kolesovy kocik.
Ale ak zastavi tak ako ma ;) tak nastupis v pohode s hocijakym, neboj. ;)

lillianaz
autor
27. jan 2018

@kllamarka
Ano, to je klasika, hlavne pri vystupovaní, keby malá nebola pripasana, tak ju odtial asi vyklopim. Tam ide aj o rozostup kolies - čím menší rozostup medzi prednými a zadnými, tym je to horsie (ostrejší náklon).
Ide mi skor o to, ze ked si predstavím, ze to jedno predné koleso nastupuje ako prvé a potom nan mam postavit celu váhu kocika, kym tam "nalodim" aj zadné kolesa, tak vlastne tu chvilu balansujem s celým kocikom na tom jednom kolese a pride mi, ze sa kocik môže nakloniť na stranu alebo rovno na ňu "capnut".
Myslim, ze máloktorý výrobca zvažuje aj tento druh využitia kocika 🙂, tak preto ma zaujíma, ci to ma niekto otestované.

kllamarka
27. jan 2018

@lillianaz no ano, MHD je divocina. Ja ked mam nalozeny kocik..tazky tak mam problem aj s dvomi prednymi. Osobne...ja volim 2 predne kolesa...uz z roznych manipulacnych dovodov 🙂

nastasyk
27. jan 2018

Ja vzdy cuvam do autobusu, na schodocgx takze idem najprv zadnymi. Ani pri stvorkolesovych som nenastupovala presnymi.

nastasyk
27. jan 2018

Inak s Elitom som do normalneho busu nevedela nastupit, ani vystupit, lebo ma vysoko ten prvy schod, tak mi museli pomoct.

lillianaz
autor
27. jan 2018

@nastasyk Dakujem za odpoved 🙂. Vystupujem tiez cuvajuc, ale dnu idem prednými kolesami, tak preto ma to zaujimalo. Chodím len nizkopodlaznymi, ale každý s kocikom asi vie, ze to tiez nie je zrovna ideál... BJ City Elite ma dobre recenzie, co sa zdolávania terénu týka, ale MHD je kategória sama osebe 😎, takze ak neuľahčí život aj tam, tak mi to za to nestojí 🙂.

nastasyk
27. jan 2018

@lillianaz inak je to moj 6. kocik a konecne som spokojna. Na teren a na sneh absolutny top. Ale ka byvam teraz na dedine, mame k domu 50 m nespevnenej cesty, takze potrebujem tank. Ak by som byvala v meste asi by som brala iny kocik, mozno BJ city mini gt.

zigy
27. jan 2018

Ja mám BJ city elite už 2 roky a veľmi veľa cestujem. Vlakom, autobusom a nieje problém. Kým si zvykneš na nastupovanie s jedným predným kolesom tak ho stačí zaaretovať 😉

lillianaz
autor
28. jan 2018

@zigy Dakujem za odpoved!, tak ho asi este uplne nezavrhnem 🙂. A ked uz Vas mam "na linke" 🙂, ste s nim aj po iných stránkach spokojna? Na YouTube som si pozrela rôzne demonštračné videá, tak poznám vsetky "vychytávky", ale ci je ozaj prakticky do našich ulíc sa da asi zistit az z praxe 🙂... (Jedine mi vadí, ze sa neda dat sedačka proti smeru jazdy, dcerka v kociku často vonku spáva a vtedy ju davam tvárou k sebe, nerozptyľuje ju okolie, ale inak mi pripadá celkom použiteľný do každodenného života).

zigy
28. jan 2018

Chybu som nenašla, je super a ľahko sa ovláda jednou rukou. Otočný je iba BJ versa, ale už sa nevyrába. Ja ho aj skladám do auta a super systém. Potiahnem popruh a zloží sa. Malá v ňom spáva a to má 4 roky , je priestranný. Za mňa top kočík. Mám aj city mini, ale s tým sa ťažšie v teréne,je síce ľahší ale ten skôr do mesta.

lus2909
28. jan 2018

Ja som mala britax b motion 3 a nikdy som s mhd nemala problem ci vystup alebo nastup ;)

nastasyk
28. jan 2018

Ani podla mna nema chybu, je to skvely kocik do mesta aj do terenu, mozno by som uvitala taku rucnu brzdu na pribrzdovanie ako ma Jane Slalom, lebo byvame na kopci. Ale inak fakt top kocik.

zigy
28. jan 2018

@nastasyk sú aj s ručnou brzdou, ale pre nemecký trh. Baby si ich odtiaľ objednávali cez jednu maminu.

lillianaz
autor
28. jan 2018

Dakujem vsetkym za odpovede! 🙂

Poznámka bokom: Kocik sa da objednat cet nemecky a britsky Amazon, na tom nemeckom je v popise s ručnou brzdou, poštovné ma Amazon na SVK nad istú sumu (30/40€) zadarmo, tak ak by ste niektorá mali zaujem, nájdete ich tam - este aj za lepšie sumy ako na SVK;).

katka253111
28. jan 2018

@lillianaz ja som mala baby jogger city micro...male kolieska vsetky a v pohode... je to len o zvyku... a ak sa ti da -mne neslo - naj je na hociktorom kociku zaaretovat predne kolesa ci koleso... aby sa nestalo ze sa vykruti inym smerom... a vystupovat sa treba naucit - cuvat kocikom nie ist nim dopredu ako niektore mamicky, ktore sa potom maju problem dostat z busu na obrubnik

lillianaz
autor
28. jan 2018

@katka253111 Ďakujem za odpoved 🙂. Z busu von cuvam, inak by som sa "zapichla nosom" kocika do chodníka - "najlepsie" je este "zacvaknut sa" kolesami medzi bus a obrubník, obzvlášť ked je obrubník v dezolátnom stave... To je kapitola sama osebe - stav našich chodníkov a (bez)barierovost prístupu pozná dobre len ten, kto na chodníkoch používa nejaky druh kolies...

katka253111
28. jan 2018

@lillianaz tak nemas o com 🙂 ja som vyskusala zo 10kocikov - i viac a nikdy som so ziadnym nemala problem 🙂 najlepsie sa mi chodilo s nuna pepp, ta bola milacik 🙂

Ja som uz tooolkonmamiciek videla chodit s kocikmi dnu a von totalne nafigu, ze som sa len musela smiat ako im take nieco napadne... potom sa necudujem, ze maju probldm vystupovat, ked sli naopak a presne ako vravis, zapichli sa predkom do obrubnika... hroza... 🙂