Audi A3 sportback a kočík

sajmi
10. mar 2022

Ahojte,
Mala by som v pláne v najbližšej dobe kúpiť nové auto. Zatiaľ mi najviac padlo do oka Audi A3 sportback, aj veľkosťou, dizajnom a samozrejme aj čo sa týka kazivosti a údržby.
Keďže sa ale pokúšame o bábätko, samozrejme musím myslieť aj na cestovanie s dieťaťom, to znamená vozenie kočíka a pod.
Máte prosím vás niektorá toto auto? Zmestíte do kufra potrebné veci na prevoz dieťaťa?
Názory sa viac prikláňajú ku combi, ale pre mňa je to auto zbytočne dlhé a skôr by som do niečo menšieho, nechcem sa ale dostať do situácie, že po kúpe zistím, že tam nič nezmestím
Ďakujem za všetky názory, preferujem ale názory s osobnou skúsenosťou.

elenka.k
10. mar 2022

@sajmi zmestil by sa Ti možno nejaký drahý kočiar, čo sa dá zložiť na maximum malo.
Kukni 33 sekundu, a to sa vložil iba športový kočík, takže skôr nie ako áno ☹

https://www.youtube.com/watch?v=8AV7hB_M_3k
brembo
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elenka.k
10. mar 2022

audi A5 si kúp radšej 😉 je aj o dosť krajšieeeee

brembo
10. mar 2022

@elenka.k a dost drahšie😀

sajmi
autor
10. mar 2022

@brembo toto auto má byť len pre mňa, na nákup, vybavovanie veci, vozenie k lekárovi a pod. Rodinné auto už máme druhé. Zaujímalo ma len či mi to stačí na presun dajme tomu ku lekárovi aj s kočíkom, alebo napriklad ku svokrovcom a podobne.

sajmi
autor
10. mar 2022

@elenka.k ďakujem za odpoveď, asi teda zostanem sklamaná a budem si musieť zvyknúť na combi 🙄😅

sajmi
autor
10. mar 2022

@elenka.k mám obmedzený budget 😂

kittykat22
10. mar 2022

https://www.parkers.co.uk/audi/a3/sportback-201... pozri tu. Ale ja mam BMW 5 a ten ma objem kufra 530l a ten tvoj by mal 380l. A ten nas kufor je len tak tak na ten kocik.

brembo
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elenka.k
10. mar 2022

@brembo to máš pravdu, ale ak máš na audinu, tak máš na audinu 🙂

elenka.k
10. mar 2022

@sajmi nie, deti rýchlo vyrastú ... auto Ti zostane, combi nieeee

elenka.k
10. mar 2022

@sajmi a čo octavia?? nie combi

elenka.k
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
brembo
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elenka.k
10. mar 2022

@brembo nie rapid, fuj, to už radšej toho passata, čo som vymazala,

bestmate
10. mar 2022

za mňa jednoznačne Touran, kočík vôbec nebolo treba rozobrať na časti ani zložiť, jednoducho chytila a dala do kufra. Tak isto aj s dovolenkou, napr. lyžovačka, bez akéhokoľvek problému. Zmestí sa všetko.

brembo
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elenka.k
10. mar 2022

@sajmi teraz rozmýšľam, že ak iba na také behanie, že rodinné auto, už mate, tak stačí aj tá audina A3 , veď ak náhodou vaničku dáš dozadu na sedadlá, vedľa autosedačky a do kufra hodíš iba konštrukciu, ja som aj tak používala na také rychlovky sedačku na konštrukciu, alebo golf VW

elenka.k
10. mar 2022

@bestmate jasné, alebo mne sa páčilo aj Volvo xc 60, ale oni rodinné majú 😉 už.

sajmi
autor
10. mar 2022

Na veľké nákupy, dovolenky a dlhé cestovanie má auto priateľ. Ja potrebujem niečo, s čím môžem ísť sama, v kľude, bez toho aby som musela len polhodinu vkladať kočík do auta s dieťaťom napríklad ku doktorovi, ku rodine,........ 🤷🏾‍♀️🤷🏾‍♀️

oblecenie99
10. mar 2022

Keď máte na väčšie presuny rodinné auto, tak si myslím, že kľudne kupuj.. naše "rodinné" auto (Citroen C4 Cactus) má kufor v objeme 358 l (schválne som si to teraz pozrela) a vždy sme doňho napchali všetko vrátane kočíka :D - mali sme trojkombi Peg Perego Book S a športový Greentom, a to sme chodili k našim aj na viac dní s malým bábätkom, čiže nabalení až až. Konštrukciu kočíka dáš do kufra, a potom len pricvikneš vajíčko s dieťaťom na tú konštrukciu - ja som tak riešila návštevy u lekára.. úplne v najhoršom aj vaničku (samozrejme bez dieťaťa) vieš dať medzi predné a zadné sedadlo dole na zem, alebo na zadné či predné sedadlo priamo... ale nám sa zmestila aj vanička do kufra. Športová časť pri trojkombi sa dala poskladať spolu so sedadlovou časťou, nemuseli sme ju dávať dole, bolo to praktické.

sashabb
10. mar 2022

@sajmi ale jasne, že stačí, keď potrebuješ, urobíš všetko pre to, aby si tam vmestila aj tank 😀 budeš tam kočík voziť denne? asi nie, čiže raz za čas ak budeš potrebovať tak dáš dole koleso alebo neviem. Určite sa pomestíš. 👍

ja_mama
10. mar 2022

Mozno budes mat mensi vyber co sa tyka kocikov, pripadne naozaj budes to auto pouzivat len na vozenie konstrukcia+vajicko - ku lekarovi a na nakup to uplne staci. Ved ak by bolo treba niekedy si viete auta aj prehodit, ze si ty vezmes to vacsie. Nevidim v tom problem, ale z mojich skusenosti - combi je luxus, ja by som o inom ani nerozmyslala, ja ten velky kufor vyuzivam na 100% 🙂

elisse247
11. mar 2022

@sajmi no my sme mali toto auto a teda keď sa chce zmestí sa tam všetko čo treba. Kočík sme nemali najmenší mali sme anex sport a odvozili sme tam všetko potrebné a pokým sa na začiatok vezie iba na rýchle nákupy konštrukcia plus vajce tak sa vopchá úplne bez problémov aj veľký nákup. Ja som ho ani meniť nechcela ale teda prešli sme na väčšie a automat.