Aký máte názor na odkúpený - používaný kočík?

ajsenz
11. dec 2012

ahojte kočky, našla som inzerátik s presne takým kočiarom ako chceme len už je po jednom dieťatku... Chceli sme kupit taký ale nový ale predsa je tam 150eur rozdiel tak teraz neviem si dať rady.
Viete niektoré mamky hovoria že odkúpený kočík že fuj a bla bla že čo ak to dieťa malo nejaké ekzémy a čo ja viem čo ale zas kupovať nový kočík ktorý využijem za pár rokov ak ešte využijem mi zas príde nepraktické lebo tak možne ušetriť a dopriať bábatku aj v neskoršom veku .
Vyjadrujte sa tie ktoré máte hlavne od niekoho kočiarik. Ja pani nepoznám ale kočiar je krásny a nevidno poškodenie a zas zbytočne kupovať niečo nové len preto lebo vraj pre dieťa treba len to najlepšie, no neviem :-/ Nemyslím že odkúpené je zlé. Ďakujem za názory 🙂 🙂

lienka1701
11. dec 2012

ahoj...i my s manželom rozmýšlame nad kupovaním používaného kočíka...je to poprvé lacnejšie...praktickejšie...aj tak ho využijem len asi pol roka...a väčsina je však používaná len pol roka a sú vo veľmi dobrom a zachovalom stave...a ked si ho môžeš ešte obzrieť...a doma kludne znova oprať...takže ja v tom nevidím žiaden problém....

luciferkax
11. dec 2012

Ahoj, ja byť tebou neváham 🙂 Určtie by som sa nebála ekzémov a podobných vecí, šak to nie je nákazlivé: ) Ja mám už tretí kočík, 🙂 ked ma jeden omrzí, alebo mi nevyhovuje, predám a kúpim zasa používaný. všetky moje kočíky som mala používaný, Graco quattro sa mi podarilo zohnať ešte rok v záruke, bol úplne ako nový a o polovicu lacnejší!!! 🙂 Takže neboj sa toho 🙂

evina57
11. dec 2012

@ajsenz Ja som kupovala 2-kombináciu a používala som iba hlbokú časť 7-8 mesiacov, potom som kúpila 3-kombináciu a používam iba športovú časť 🙂 🙂 Všetko z druhej ruky a boli naozaj ako nové. A teraz zase rozmýšľam, že kúpim ďalší 😀
Takže podľa mňa to je v pohode kupovať na inzerát.. 😉

bodka70
11. dec 2012

@ajsenz , mám kočík z bazáru a som spokojná. niežeby som nevedela naškrabať aj na nový, ale zdalo sa mi, že za ušetrené peniaze viem kúpiť malému niečo užitočnejšie. Kúpila som kočík Peg-Perego, je taký, aký som chcela, bol čistý, vypratý, tak aký problém. 😉 Veď x mamičiek kupuje z druhej ruky bábätkám kočíky, fusaky, overaly, detské oblečenie - veď je to to isté. A keby som si nebola istá, vždy si viem kúpenú vec ešte raz oprať. Kúpila som ho za cenu, za aký by stál nový kočík z trhu. Ale ja osobne som radšej chcela zánovný kočík, ale kvalitný značkový, ako nový z Poľska. A nový značkový sa mi zdá vzhľadom na dĺžku používania predražený. Nech každý urobí ako uzná za vhodné, kto chce nový, nech si kúpi nový, kto nie - tak zánovný - ponuky je na trhu dosť 😉.

carmella
11. dec 2012

ja som chcela Mat vsetko nove , kupila som len hlboky kocik 500 eur . sportak 300 eur .golfacik 200 eur . Keby som mala kupit teraz urcite by som uz nekupila novy da sa kupit aj z druhej ruky a za super cenu 🙂

lucynka287
11. dec 2012

my sme kupovali novy le to sa neoplati teraz lutujem ze sme nekupili použity ale druhy mam z druhej ruky a je sper spokojnost...

simisi
11. dec 2012

@ajsenz tiez som mala pouzivany kocik a bola som spokojna..ale ak mozem poradit,urcite osobny odber,aby si si ho mohla obzriet a skusit,predsa sa jedna o viac penazi 😉

ajsenz
autor
11. dec 2012

no my ideme po svadbe za touto pani 🙂 pozrieť kočík ale dala sem strašne veľa fotiek aj poukázala na to že čo je natrhnuté/ aj to len odspodu tá príručná taška/
Proste aj ja si myslím že netreba mi nový, načo, ja minim, 5-10 rokov potom chcem počkať s miminkom ďalším a zas nemáme nikoho v rodine kto by ho potom po mne ,,zdelil,, čiže nemám prečo kupovať nový... no tento je ešte v záruke. A je to BEXA B4X . 🙂

ajsenz
autor
11. dec 2012

@simisi áno ideme za ňou osobne neriskovala by som na dobierku, predsa istota je istota, A takto si vyskúšam a ak by sa nepáčil alebo by nebol v dobron stave tak odídeme, ale zas vyzerá byť fakt v poriadku 🙂 🙂

simisi
11. dec 2012

@ajsenz mam dve deti a obe mali kociky z druhej ruky,a za usetrene peniazky som nakupila ine veci...urcite vyuzi tu moznost 🙂

wena
11. dec 2012

My by sme chceli jedine nový.
Čisto pocitovo by mi používaný vadil a nechcela by som.

momo111
11. dec 2012

ahoj @ajsenz mne moj prvy kocik ukradli tak som druhy kupila rovnaky z druhej ruky a som velmi spokojna. mozno by som ti len poradila- ked ho pojdes pozret zober so sebou nejaku kamosku co uz deti/kocik ma, bude presne vediet co ma na kociku kuknut a overit, napr. das dolu kolieska a kuknes ci neni hrdza, ci sa kocik v pohode sklada a nezasekava, ci funguje brzda, ci drzi strieska vo viacerych polohach a pod. nejakych ekzemov sa neboj, myslim ze na vsetkych kocaroch su vsetky latkove diely mozne oprat.

mia551
11. dec 2012

@ajsenz ja som kupila pre malu novy kocik, a to celkom drahy - a nikdy viac by som to neurobila. podla mna vyhodene peniaze. potreby dietatka sa tak menia, a ani nevies, ci tam to male bude chciet byt (nasa mala napr. od 3-4 mesiacov nechcela byt v kociku ani za svet).

leamato
11. dec 2012

@ajsenz Ahoj ja som mala tiež dilemu pri dcerke čí nový alebo použitý, pretože pri synovi som mala nový ale pri dcérke sme našli inzerát presne kočíku ktorý sme chceli a omnoho lacnejšie ako keby sme ho mali kupovať nový, išli sme si pre neho osobne, vyzeral uplne ako nový, nemal chybičku a peniažky ušetrené, takže ja odporúčam použitý 😎

ajsenz
autor
11. dec 2012

@momo111 no asi veznem mamku 🙂))

buchtikjaja
11. dec 2012

moja sestra si kúpila kočiar z druhej ruky po jednom bábätku a to čakala svoje 1vé dieťatko za výbornú cenu. Potom som otehotnela ja a posunula nám ho, no a nakoniec sme ho predali mamičke, ktorá čaká rovnako svoje 1-vé bábätko. Nemali sme žiadne ekzémy ani nič podobné, je to oveľa lacnejšie a praktickejšie. Tie nové sú niekedy horšie spracované ako tie kvalitnejšie, hoci staršie..... 🙂

fialkaa
11. dec 2012

@ajsenz
my sme kupovali novy kocik, ale po skusenostiach, ktore mam, by mi nevadil teraz ani pouzivany. samozrejme, by som si ho isla osobne omrknut. a usetrit 150 eur nie je malickost, peniazky este budes potrebovat. moja svagrina kupila kocik z druhej ruky a vobec na nom nebolo vidno pouzivanie. z druhej ruky si mozes kupit aj kocik vyssej tiredy, teda povodne drahsi, ktory by si si novy nikdy nekupila 😉 a ked ta omrzi, predas a kupis iny

moni244
11. dec 2012

ahoj, aj ja čakám prvé a pri tých cenách za nové som sa zhrozila. Tak som si popozerala tu na bazári, vybrala jeden, išli sme si ho osobne pozrieť, sedel nám a cena úžasná. Je presne taký, aký som chcela, vanička je dosť veľká, skoro vôbec nie je používaný, farebná kombinácia je super. Vnútorné poťahy a aj vonkajšie sa dajú vybrať a oprať. To isté platí aj o matraci v hlbokej variante. Čiže ja odporúčam len použitý po 1 dieťati, ono to nemá kedy zničiť 🙂

ssiska
11. dec 2012

ja som kupovala 2 pouzite kociky, 1.od kamoskinej sestry z Anglicka, pekny, vycisteny, len do nasho auta sa zle nakladal, 2.kocik sportovy- nevycisteny(oprala som) lenze po 2 tyzdnoch sa zasekaval skladaci system, nemala som na to nervy a kupila novy. odporucam radsej kocik v zaruke, ked uz pouzity, iny by som po mojich skusenostiach nebrala...

balimka
11. dec 2012

@ajsenz je to cisto o pocitoch ... niekto kupuje pouzite veci este radsej nez nove, niekto s tym ma problem ...
my sme sportak kupili novy (nepripustala som inu alternativu) a potom sme ho predali este celkom dobre. Golfky som chcela kupit tu v bazare a 1) predavali sa za priserne ceny a pri snahe zjednavat sa tie zeny vyurazali, nikdy viac 🙂 2) jedny co sa mi pozdavali som klikla mamicke na profil a tam status ze sa dlho trapili s rotavirusom ... no ehm, neviem ci sa da ochorenie preniest aj na kociku, ale mna rozhodne presli chute kupovat v bazare a aj golfky som kupila nove, za par mesiacov ich bud odlozim alebo predam.

jankavrutky
11. dec 2012

ja mam kocik pouzity a som spokojna. bol po jednom babatku a moj maly sa v nom rad vozil. nie kazdy si moze dovolit novy kocik,preto som volila tuto alternativu.aj kopu inych veci mam z bazaru.takze chod do toho, ale prever,vyskusaj

carodejnica
11. dec 2012

Ja som pri oboch deťoch mala kočík z druhej ruky a neľutujem, nevadí mi to a nemám s tým problém. Tiež si viem predstaviť efektívnejšie využitie peňazí.
Teraz mám Cam Cortinu X3 ktorú som kúpila za 120€, pričom nová stojí 700€. Bola som si ho zobrať osobne, aby som videla čo kupujem, ak by sa mi niečo nezdalo, tak by som ho nevzala. Vyprala som poťah a vyčistila Cifom konštrukciu, vyzerá ako nový. Jedine na kolieskach je vidno opotrebovanie, no a čo? Účel splní rovnako.

ivka_666
11. dec 2012

@ajsenz my sme kupovali nový a normálne teraz ľutujem! Už by som kúpila z druhej ruky! Aj teraz zháňam druhý šporťák z druhej ruky ;) Nové sú zbytočne drahé.

marmota
11. dec 2012

ahoj, nas prvy kocik, klasicky hlboky, som kupila tu na MK - maximalna spokojnost, vyuzivali sme ho vyse 6 mesiacov. nas druhy kocik, sportak, som opät kupila tu na MK. aj s nim sme spokojni, hoci teraz ho vyuzivame uz len sem-tam. prvy k nam dorazil postou, druhy sme si vyzdvihli osobne. obidve predavajuce som nepoznala, no natrafila som na mile a seriozne mamicky. ci kupovat nove alebo pouzite je vec nazoru. faktom vsak je, ze vanicka sa vyuziva zhruba polroka a vzhladom na tento fakt je aj predpoklad, ze bude v dobrom stave. bacilov by som sa neobavala, my sme si obidva kociky po kupe vycistili do bodky. lahke rozhodovanie a prijemne nakupovanie prajem. :o)

rora
11. dec 2012

Ja som kupovala novu 3kombinaciu a po nej dva sportove kociky z bazaru. A mozem povedat ze viac do noveho uz nepojdem. Teraz uz mam v bazaroch viac prehlad ako predtym a da sa zohnat dobry kocik za lacno 🙂 pre druhe dieta budem kupovat 3 kombinaciu uz len z bazaru 🙂

korenbaba
11. dec 2012

mala som pomerne drahý kočík od inej maminy. Preberanie osobne. Kočík bol v super stave. Ona sama mi povedala že by nový už nekupovala invetovala do neho a doplnkov k nemu vela penazí. Trojkombinácia . jej snyček od roku tvdohlavo odmietal kočík. Ja som s ním bola velmi spokojná, bol pkraticky celý opratelný. Vobec mi nevadilo že už je použitý. práve naopak, kupila som ho asi za tretinu povodnej ceny a vedela som ako vyzerá po používaní. A vyzeral stále dobre, bez flakov na potahu či vrzganí koliesok. Už som vedela že je zabehnutý a nič ma neprekvapí

korenbaba
11. dec 2012
mirkave
11. dec 2012

Pri prvej dcere som mala novy kocik.stal 7000sk.bol z tych lacnejsich.syn ma pouzivany kocik,od kamosky.viem,ze je to cistotna zena,takze som s tym problem nemala 🙂 bola pouzita len hlboka cast par mesiacov a vajco.sportova cast je nepouzita.kupit novy,drahsi kocik bolo pre mna zbytocne,lebo som planovala syna nosit.v kociku bol cca prve 2 mesiace.a teraz ako je sneh,tak sme boli uz 2krat v kociku 🙂 .v lete chceme ist na dovolenku a tam nam bude polohovatelny golfac sportak treba a ten mam zajednany tu cez bazar.uvidim aky bude v reale,nechavam si ho poslat postou. Ale zas na dovolenku musi stacit...

ivanka.7
12. dec 2012

Ja mam novy kocik, ale to len preto, ze sme mali kvoli byvaniu a pouzivaniu nejake naroky a ten kociar co sme chceli na bazaroch nebol, lebo ten typ rucky a kolies mala len nova kolekcia (to znie skoro snobsky, ale u nas to malo cisto prakticky ucel :D). Takze sme sli do noveho, ale ja by som sa vobec nebranila kupit cez bazar. U starych rodicov ma mala kupeny prave takto "zahradny" kocik, skvely hojdaci "tank" za 40 eur :D

stanislavao
12. dec 2012

@ajsenz urcite kocar po niekom, nie je zle. pokial je to oszne z hladiska financii pre vas, tak preco nie. dolezite je, aby ste kocar videli, skontrolovali, ci nema nejake vasy, poruchy, ci dobre brzdi, ci neodpadavaju kolesa, ci neni flakaty, deravy a pod. a ked uz pojdete pozriet kocar, tak vidite aj osobu a rodinu, co ho pouzivala, ci su to cistotni ludia. pokial je vsetko ok, tak preco nie. ja som predala kocare, viac ks a ziadna maminka sa mi nestazovala. vzdy ho prisli pozriet, vzdy bol cisty, ak bola nejaka chyba, urcite by som na to upozornila. treba poriadne pozerat a pytat sa na vsetko. A ekzem nieje infenkcne ochorenie. ekzem ma aj moj syn a to neznamena, ze ma nejaku prasinu, alebo nieco. ani psoriaza nieje infenkcna. nazory tohto typu su dost odveci. a nikdy nemate dietatko priamo v kocari. vzdy je v deke, na plienke, alebo na niecom. a vnutro kocarika, aspon ten, co sme mali by, sa da oprat.