Ahojte mamičky. Potrebujem poradiť. Začala som sa pozerať po kočíku a stratila som sa 😂 uvažujem nad 3 kombináciou, zdá sa mi najpraktickejšia.. čo by ste mi poradili, poprípade akú značku (nejde mi o značku ako takú ale o dobrý, kvalitný a spoľahlivý kočík za rozumnú cenu). Za každú radu a pomoc ďakujem 🙂
@monikatopolcany ja.mam druhé dieťa a opäť som kúpila Concord Neo ..je síce drahší ..na bazáre kúpiš v dobrom stave veľa krát v záruke za polovicu...veľká výhoda je že má vaničku ktorá je vhodná ako náhrada vajíčka ...má bezpečnostné pásy je do 10kg , podvozok kočíka je ľahký dobre skladby brzda na rukoväti športová časť korytkova polohovateľná do 3 polôh a hlavne otočný v aj protismere jazdy...ja.som.s.nim veľmi spokojná 🙂
@monikatopolcany je to veeeeeelmi individualne... V prvom rade sa treba zamyslieť kam ho chceš - v akom teréne s ním budeš jazdit, koľko km denne, atd atd atd. Naozaj záleží na veľa veciach, od veľkosti a hmotnosti az po kolieska. Za mna trojkombinacia NIE. Ja mám a vajco je hrozne (škoda vyhodených peňazí, naozaj radšej kvalitnú autosedacku od 0 mesiacov). Malemu je v nej zle, a teda naozaj sme vajco na konštrukcii mali len 2x aj to preto, že nám maly zaspal v aute. Veľká výhoda je kúpiť si len hlboký kociar a za tych pár mesiacov vychytas muchy a budeš presne vedieť čo od kočiara očakávaš a teda si vieš následne športovú časť vybrať tak, aby si bola spokojna.
My mame 3-kombinaciu tako deluxe a sme maximalne spokojny.
ja osobne by som kupila kludne trojmombinaciu ale pozor na to aku sedacku ma kocik v kombinacii. pozri si ci ke testovana a do akej vysky dietata je vhodna a bezpecna!
alebo kup dvojmombinaciu zisti si ci pasuju tie bezpecne sedacky s konkretnymi adaptermi na kocik a budes spoko. nesla by som do polskych znaciek...
Ja by som šla do dvojkombinacie plus bezpečná sedačka s adaptermi. Konkrétne aky kocik, znacka, záleží od terénu a od tvojich predstav
ja odporucam autosedacku maxi cosi, pripadne cybex, pasuju na kociky napr mutsy, joolz, bugaboo... treba dokupit ale adaptery kazdy kocik to ponuka. my sme mali maxi cosi a naaaajlepsia sedacka. je do 13 kg ale nova norma to uz pise podla cm a nie podla vahy
Za nas odporucam Taliansky kocik Cam dinamico 3 kombinaciu,odkusali sme ho pri prvej nasej dcerke,predali sme ho,dcerka vyrastla a teraz je v nom 3 dieta a stale je ako novy. Po Came sme mali Bebetto Nico sportovy ale pre mna bol tazky na nakladanie do auta a nakoniec sme kupili Britax B 4 motion plus a ten bol perfektny,tazko sme sa s nim lucili,bol velky,priestorny az do 4 rokov dietata. A teraz mam dvojicky a Nemecky kocik ABC desing ZOOM,nie je zly len uz dvojicky rastu,tak sa ho chystam predat a kupit druhy. Kludne napiste poradim pracovala som v detskom obchode. 🙂 🙂
@monikatopolcany cybex lux priam 3 komb.vyborna polohovatelna autosedacka priestranna vanicka sportak kt.ide uplne do.lahu lahka konstr.vyborna manipulacia
Ahoj, pomiesam sa, vdaka tomu, ze mame pidi kufor, som prelustrovala snad vsetko,co je na trhu, 3kombi sa zda ako lacne a vyhodne riesenie, no mnohokrat prakticke. nevies, ci bude v sportiaku dieta spokojne, ci sa ti dovtedy nepokazi konstrukcia natolko, ze bude nepouzitelny,(vselico sa stava) i ked vyrobca ti ho vymeni, mozes byt taka znechutená, zes s nim mala pataliu, ze sa budes radsej obzerat po inom... Podstatna vec, kde skladovat sportovu cast? Hlavne v bytoch je to problem. No dnes uz aj v domoch, ked sa nerobia pivnice,mnohokrat ani garaze.... My sme mali Peg Perego book plus S- to je typ podvozku a modular system pop up (vanicka zlozitelna na placku) kvoli malemu kufru. inak som bola namotana na nemecke kociky ABC design, no to by sme museli vyhrat v loterii, aby sme mohli vymenit auto. strasne som nechcela taliansky kocik, najma take Cam je smesna hrackaarska hrkalka, no v meste moze ľuďom vyhovivat a vyrabaju aj celkom slusnu trojkolku vhodnu aj do terenu. No stale je to skor mestsky kocik na pidi babiky.... v prvom rade treba teda pozerat na to, ci budes naozaj maximalne vyuzivat kocik, vela mamin totiz nakoniec nosi, kde ho budes vyuzivat, ako casyo bides cesyovat,aby si nskladala donemoty nejaku pretazenu karu, hlavne, ak budeš castejsie choditbez muza ako s nim, kedy sa ti dieta narodi, lebo vacsina tych hyper modern stylingovych bomb ma vanicku pre babiky.... priklad moja suseda kupovala retrokocik od Roan - Marita kedze su vysoki a uz ho ma pri druhom synovi, ktory ma tak ako starsi v pol roku uz takmer 75cm, co mnohe vanicky dnes maju uvedene ako max.dlzku a este ked tam napraces fusak, skoncila si...... dalsi parameter,hoc aj na to mas, chce sa ti vrazat do koca tazke stovky u niektorych aj pomaly 2 tisic eur, na tak kratky cas?.... dieta potrebuje omnoho viac ine potrebnejsie veci a bude toho viac a viac. Ked ale bazis po naozaj nejakaj speci vychytavke ujmy sa niiektoreho z druhej ruky, aj budes mat dobry pocit, ze recyklujes a zaroven si splnis sen. Kamoska napriklad yakto pred mesiacom kupila 3kombi cybex priam za cenu iba podvozku. Dalej dolezita je aj dobra autosedackea teda vajicko, v mnohych je detom tesne uz okolo pol roka, takze napríklad taky Concord ci Cybex su velmi dobra volba,navyse kompatibilne s mnohymi lacnejsimi znackami taky ceskoslovensky Petite&Mars ma v ponuke na svoje kociky prave vajick aconcrd a kociky i dvojkombi plus cocnord vajce vychadzaju celkom slusne,alebo kupit rovno Concord. Je to naozaj kvalitna spanielska znacka. Urcite neodporucam polske znacky, nevyhoda - nafukivacie kolesa, tazke nemotorne konstrukcie, obrovske koce zaberajuce vsetok priestor v kufri, ak ho mate teda poriadny. Ja osobne nedam dopustit na peg perego, ako som uz pisala, no sportiak nieje velky, ale na zdrave dieta co bezka a sem tam potrebuje oddych staci. Alebo dalsia moznost kupit vysnivany len hlboky na to vajce z druhej ruky a sportiak si kupis neskor. tiez sme mali vajco po inom dietatku a stacilo a dala som zan 12€ miesto 150€ ci viac eur.... posledna vec, co ma napada, jefakt,ze nevies akovelmi komjnikativne bude tvoje dieta, vi na teb anaviazane, vela sportiakiv byv aitocenych v smere jazdy a neda sa prehodit, no mnohe deti si ziadaju najsor len mamjnkinu pozornost pri prechadzkach, ked sedkaju a rasej su otocene smerom k mame. riesenim je prehadzivacia rukivat, od ktorej snad okrem drahej Teutonie upustili uz skoro vsetci výrobcovia, alebo si zase pockat so sportvym kocikom na to, ked bude potrebny a budes vediet ci ti staci taky britax motion/agle, peite&mars street a ine drahsie i lacnejšie. so sedackou otocenou v smere jazdy. abo terba s otocnou, aby si mohla na dietatko vidiet.Nam napriklad stavil otoceny v smere jazdy a na maleho som videla cez okienko v strieske. Zatial sa lucim, hadam som aspon rrochu pomohla. keby nieco, mozes napisataj sprabu 😉😉 zelam prijemny vyber a no stress, ved malemu bude aj gak jedno v com sa vozi, len nech je zdravucke a s maminkou ❤️💗💕 este ti vypisem odporucane znavky kde najdes aj cenovo dostupne modely: takiani peg perego, cr/sr znacka petite &mars, abc design, britax, cybex, to su sami nemci 😉, samozrejme spanielsky concord, ine z koncernu jane neodporucam - pidi kocare, a z anglickych mamas & papas, ti su drahsi, ale najdes tam aj lacnejsie varianty. drz sa 😉👍😉👍
My sme kupovali dvojkombinaciu bexa line, a som s ňou spokojná, športovú časť používame v aute ako autosedačku keď viem, že kočík budem potrebovať tam kam ideme. Máme aj menšiu karicku z lidla, ale to len na mensie presuny autom, keďže je to skladnejsie, ale nie tak pevne na chrbte ako klasický športový kocik.
Za mňa anex cross ... krasny a praktický kočik. Veľká vanička, čo mic oceňujem, lebo sa mi syn narodil 4kg a rastie ako z vody. Konštrukcia je stabilná, je pomerne ľahký. Vajíčko praktické. Športovú sme ešte nemali, alw myslím si, že bude tiež super. A má nafukovacie kolesá.
Mamičky ďakujem za vaše rady a pripomienky, veľmi ste mi pomohli. Upúšťam od trojkombinácie nakoľko je pravda, že neviem aké veľké bude bábo, v zime budeme mať pol roka takže aj na to musím pozerať, tiež budem chodiť skôr sama ako s mužom, pretože mi chodí neskoro z prace a bývam na dedine ale mám malé autíčko.. radšej si zatiaľ kúpim len hlboký a časom uvidím čo bude najlepšie.. ďakujem aj za overené značky. Popozerala som a už viem čo ten náš tátoš 😂musí mať.. takže ďakujem za ochotu a pomoc ☺️ a pekný deň prajem 🙂
My sme mali Roan Bass Soft, a celkom sme boli spokojni, ale zase by som 3-kombinaciu nekupila. Tiez z vlastnej skusenosti poviem, ze radsie kupit len cisto vanicku a potom lahky sportiak, ktory sa da pekne zlozit, lebo tie sportiaky v trojkombinaciach nie je prave najidealnejsia volba, aj ked samozrejme da sa aj s nimi, ked uz niekto to ma.
velmi pekny je kočik Anex Cross . je kombinovany a mala som ho aj ja.
My sme mali CAM dinamico veľká spokojnosť pri našej prvej dcére. Teraz máme dvojičky a mame Bumbleride, tak isto veľká spokojnosť. Ale najlepší aj tak bol, ktorý sme mali ešte pri prvej dcére Britax b motion 4 plus. Výborný kočík, skladny a aj najdlhšie ma ležanie v športovej časti až 104 cm, čo vydrží až do 4 rokov dieťatka,velky nákupný košík a strieška je predlžovacia. Kebyže existuje takýto pre dvojičky neváham a kupujem. Za nás určite ten Britax a pre dvojičky Bumbleride a to sme prešli viacerými kočíkmi, tieto sú len tie co boli u nás naj a pracovala som dlhšie aj v detskom obchode. Kľudne ak chcete poradiť napíšte mi mail a ja vám poradím vrámci možnosti. 😉 😉
vyber si prakticku dyzajnovku. Hlavne taky, aby tebe pasoval, aby si s nim bola spokojna. Dietatku je jedno, kde leži, sedi, vezie sa.
Ďakujem za pomoc ale téma je spred dvoch rokov 😉 čo sa týka kočíka už mám tretí 😂 najprv mesiac Concord fusion 3 kombinácia. Pri ňom som zistila čo potrebujem. Predala som ho a kúpila roan bass soft eko koža a ten teraz striedam s Cybex sport eezy s+2. S oboma spokojnosť 😊
@1katyka1 ahoj, Roan bude poľský. A nám vyhovovala ta skladacia vanička pop up od PP. Bola väčšia ako ta pôvodna s tou tvrdou skupinou a aj užšia. (no pre nášho stále široká 😁) Malý bol naozaj stuplik, navyše jarné dieťa, takže v zime sme presedlali už do sportiaka. Takže aj to závaží. Môžes kúpiť aj s menšou vaničkou, ked dieťa nema predpoklad byť vysoké resp. podľa ročných období. Zimný ci jesenný novorodenec ti vojde v pohode do každej vaničky s fusakom, jarné dieťa už zase na jeseň a zimu bude veľkáč a presedlate na sportiak. Abo si obľúbite napríklad nosenie a na kočík sa ti díťe z vysoka vykašle. 😁 Sama som neverila, že to je možné. No náš sa brutálne bal v kočíku.... Bud musel mať vnútri natesno vystlane perinkou, abo sa len nosil a koč prázdny,.... Lebo vsak v lete by som ho tam uvarila s takou vystelkou .... Sorry za oneskorenie, už sem nechodím často. Napíš, aký ste nakoniec kúpili. Veľa zdravíčka želám. ❤️
pri trojkombinácii si je treba dávať pozor aj na športovú čast, či je proste taká, že ju využiješ aj pri väčšom dieťatku. väčšinou, čo sa teraz stretávam s kočkami tak riešia len hlbokú vaničku s autosedačkou a športovú časť, res celý športový kočiarik, kupujú potom zvlášť
Ahojte mamičky, chcela by som sa opýtať, informovať ohľadom vybavíčky pre dieťatko, aký kočiar je dobrý,aká postieľka,plienky a podobne.
Za info vopred ďakujem 🙂
ja nakupujem na childhood