Dobry den, prosim vas, vedeli by ste mi poradit , aky kocik mam kupit pre dieta narodene na prelome maja a juna? Uz som z toho celeho uplne zmatena. Citala som, ze vraj hlboky, trojkombinaciu nie. Mamicky so skusenostami, suhlasite s tymto? Dakujem vopred!
@erienka Kup taky aky sa ti páči,aby v nom bolo dobre dietatku,vanicku vyuzijes par mesiacov,sprtovu dlhsie. sedacku zasa do auta.neskor musis tak ci tak kupovat vecsiu autosedacu.A určite najdes aj cenovo vyhodné,ked kupis komplet naraaz,ako keby si mala kupovat zvlašt. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 popozeraj na nete,alebo zajdi do obchodou a nechaj si poradit 🙂 🙂 😉 😉 🙂
pre upresnenie by som pridala, ze byvam v meste, budem cas travit len v mestskom terene, ziadna MHD, kocik budem davat do garaze, kedze nemame vytah.
@erienka Pri prvých dvoch som mala dvojkombináciu Demu a už viac nie. Teraz som si kúpila z druhej ruky hlbokú Inglesinu + vajíčko k nej. Predtým než som ju kúpila, tak som prelúskala snáď všetky diskusie tu na MK ohľadom kočíkov a potom som sa rozhodla, že hlboký bude jedine Inglesina, PegPerego alebo Emmaljunga. Páči sa mi, že má úžasne veľkú vaničku, malý je riadny chlap (4 mesiace - 7 kg) a zmestí sa tam v kombinéze, deke a fusaku ešte teraz. Dá sa hojdať, má veľké nafukovacie kolieska, prejdem všade, veľký košík na nákupy. Mám ju aj vnútri, síce pracne umývam kolesá, ale malý v nej spí aj vnútri - keď sa preberá, tak len nohou zahojdám a spí ďalej. Je to taký klasický kočík, žiadny super módny výstrelok, ale to som nehľadala. Teraz idem kupovať športový kočík. Takže tak u nás. 🙂
@erienka v tomto pripade 3-kombinacia nie je zla volba, ak budes mat poskladany kocik niekde a zoberes babo+tasku a ides von tak je to v pohode. Keby som byvala v meste, napr. v panelaku, kocik by bol v kocikarni alebo v lepsom pripade vytah+kocik doma (na chodbe) by som asi volila 3-kombinaciu, vajciko sa da pripnut na podvozok v pripade potreby, lekar-obchod.... ked ides autom. Nemusis balit vanicku ale babo spolu s vajickom pripnes na podvozok a ides. 😉
@denisafono dakujem za odpoved. Mam vsak este 2 otazky, ak mozem. Je ta trojkombinacia dobra volba, ked vsade citam, ze v zime sa mi do nej uz dieta nemusi vojst?
Co sa zas hlbokeho kocika tyka, da sa hlboky kocik poskladat, kedze budeme casto chodit autom k rodicom? Mam pocit, ze cim viac o tom vsetkom citam, tym viac som zo vsetkych informacii zmatena 😨
ja by som osobne už volila kvalitný športový,čo sa dá dať do úplného lahu a k tomu by som volila len prenosnú vaničku
@erienka ked je na 3-kom. pripnuta vanicka alebo vajicko, pristup do nakupneho kosika pod kocikom super. Pri sportovej casti je to jedna katastrofa (mam to nafotene v albume tak skus kuk, aj popis tam je nejaky) My sme tiez cestovali k rodicom poskladali sme podvozok vanicku dali dole, do nej nejake tasky a este nas kufor s vecami taky strednej velkosti a batozinovy priestor vo Ford focus combi bol full. Pri prenasani sportovej casti a podvozku je to detto. Velke nakupy s kocikom neurobis ale 2 igelitky v pohode. Inak nasa vanicka sa da poskladat, neviem ako by som ti to vysvetlila ale vystuz ktora drzi aby vanicka mala svoj tvar sa da odistit a vanicka je plytsia a tiez sa da dat uplne dole strieska. Pri tych 3-kom. su vanicky mensie ako pri samom hlbokom kociku, alebo potom vacsi sportak a fusakotasku+fusak+babo. Ked bude zima tvoje babo bude mat cca 6-7 mesiacov- moja ma teraz 7,5mesiaca a nosim ju v sportovej casti, vo fusaku+babo v zimnom overale-takto tam ma vela miesta.Ked je teplota minus tak dam este hrubu deku na fusak a tak dam nanoznik-mame zatepleny. Dokonaly kociar asi neexistuje. A este musim pripomenut ze ten nas ne dost tazky, podvozok aj sportova cast, vanicka a vajicko nie.
@erienka Ešte som zabudla - my moc po nákupných centrách nechodíme, lebo malému stačí vojsť aj do Tesca a nech akokoľvek tvrdo spí, hneď je hore. No a vadí mi aj klíma, najmä v lete by som bola opatrná, aby bábätko neochorelo. Takže nakupuje manžel, čo má obrovskú výhodu - kúpi len to, čo má na zozname, čiže aj ušetríme. 😀
Dakujem vam za rady. Po dlhom hladani sa moj vyber zuzil na nasledujuce dva kociky, vedeli by ste mi este mozno poradit, ktory z tychto 2 kocikov vam pripada vhodnejsi (neviem, ci sem mozem davat linky na ine stranky, ale skusim)?
http://deti.bazar.sk/5667393-hlboky-kocik-peg-p...
http://deti.bazar.sk/5286507-kocik-peg-perego-s...
Ako som spominala, budem chodit asi len po meste, MHDckou nie, kocik bude v garazi, takze ho nebudem nosit a mame dodavku, takze hlboky poskladany kocik by sa tam mal zmestit...
V tom jednom inzeratu ponukaju aj autosedacku, ale neviem, ci je rozumne kupit pouzitu...
Dakujem velmi vopred!
@erienka No, ja by som sa trošku bála tej čiernej farby, či bábätku nebude v lete v kočíku príliš horúco. Ale možno som len predpojatá... 😉 Inak, čo tento http://deti.bazos.sk/inzerat/21811820/Hlboky-ko.... Aj tu na MK v bazáre ich je dosť a niektoré sú naozaj pekné. Sedačku som kupovala použitú tej istej značky ako kočík. Myslím, že pokiaľ auto nebúralo, tak by to malo byť v poriadku. Daj vedieť, čo si nakoniec kúpila. 🙂
@erienka ja som mala trojkombináciu a môžem tvrdiť, že je potrebná, už som ju aj predala a kúpila si samotný športový, vaničku musím mať, ak chceš aby dieťa sa na prechádzke pohodlne vyspalo, šetriť treba tak, že ho nezničiš, budeš udržiavať a dobre predáš a nie na tom, že nekúpiš vaničku
@georgia333 ahoj, ja som nehovorila, ze nechcem kupit vanicku🙂 Ja chcem praveze kupit hlboky kocik, aby sa mi tam dcerka zmestila v zime, ked ju dam do fusaku
@erienka prepáč, ja som ťa nepochopila
@erienka - male ti pojde v januari do sportaku, takze taky, co ma chraneny aj sportak aspon s casti po stranach a das tam aj slusne hruby fusak. Je ich takych dost, len treba na to mysliet. Velkost vanicky az taka rozhodujuca nebude, v zime budete menit tak ci tak...
@anjelicek26 nie som si ista, ci som ta pochopila. Znamena to, ze na tych prvych 6 mesiacov mozem kupit ten hlboky (pricom nedbat az tak na velkost) a potom sportak chraneny po bokoch, do ktoreho sa mi zmesti fusak?
@erienka - ja by som to riesila tak. Trojkombinacie mavaju hodne casto nechraneny vrch a polohovanie v style korytka, to pri snezeni boh vie ako nechrani...
@anjelicek26 tak super, lebo tiez som dosla po 2 dnoch citani diskusii na internete k tomuto zaveru, dik ze si mi to odobrila 😉
@erienka Mali sme trojkombináciu (narodený v júli) a predali sme ju keď mal malý 8 mesiacov. Malý vôbec nechcel byť v kočíku. Vo vaničke bol asi zo 10 krát, aj to preháňam. Chvíľku sa mu páčilo voziť vo vajíčku, chvíľu v športiaku a potom už nikde 🙂 Kým bol bábo, viac sa mu páčilo nosiť a od kedy vie chodiť, tak je len na nohách.
Asi ti na začiatok postačí naozaj len hlboký nejaký od ruky za menej peňazí a uvidíš či to bude kočíkové bábo alebo nie a podľa toho ďalej investujete alebo nie 🙂
@erienka ja som zas vdacna za 3-kombinaciu, lebo ked si predstavim, ze by som kupovala osve hlboky a potom znovu riesila sportak, tak by ma asi vystrelo, kedze mala vo vanicke takmer vobec nechcela byt a prvy polrok sme v podstate stravili nosenim v satke. Vanicku som vyuzivala na staticke prechadzky, ked sme zakotvili s kamoskami v parku a ked mi mala zaspala, mohla som ju polozit do vanicky... alebo na cestovanie, ze spala v noci vo vanicke a nemuseli sme brat cestovnu postielku (mali sme Peg Perego, cize vanicka velka). Mam aprilove babo.
Cize ja som ako na spasenie cakala, kedy mala pojde do sportaku, odkedy sama sedi a moze tam byt posediacky, tak mozem pouzivat kocik. A sportak Peg Perego je super, ten moj sa sklada ako golfky, ale ma spojenu rucku a nema dvojite kolieska cize pohoda, je lahky, nie tak ako nejaky lahulinky golfac ale lahsi ako klasicky velky sportak. Mala tam ma dost miesta (ale zatial ma len 10 mesiacov, tak co ja viem co bude o rok).
A autosedacku k tomu, co mame, vajco Primo Viaggio Tri fix - do toho sa mi vojde este teraz, ratam ze o nejake 2-3 mesiace budem riesit aku kupit vacsiu (vyrastie z nej na dlzku zrejme).
Takze ja na 3-komb. nedam dopustit, vanicku si usetrime pre dalsie babo, to snad bude kocikovejsie, nech sa aj babky vyziju, lebo kocikovania si veru vela neuzili :D a sportak nam snad tiez vydrzi, cize dufam, ze som za tych 550 eur vyriesila kocikovanie nastalo :D
@erienka Ahoj, ja mam v ponuke moj, pegperego UNO, je vhodný pre letné deťatko.... je športový a zároven sa rýchlo dá urobiť na hlboký a má preklápaciu rukoväť, pozri v mojom albume 🙂
Urcite nieco s velkou hlbokou castou, aby si babetko vyvozila aj v zime. Nas je narodeny v july, mam s4 myslela, som ze zimu budeme este v hlbokej casti ale prd. v dec. sme sli do sportaku. Ale zase ak kupit dobry fusak, tak nie je problem. U mna problem v tom, ze s S4 sa zle chodilo v snehu tak na zimu mam sportak peg perego gt3
este dodám, moja malá ma 16 mesiacov a stále sa v nom pekne vyspinká vo vodorovnej polohe aj vo fusaku....predávam ho len pre to, že už prejdeme na buginku, pa
@erienka Ahoj, ja som mala pri prvej dcérke Jane slalom 2004 - podvozok super nafukovacie kolesá a odpruženie ale športová časť síce dosť veľká ale neotočiteľná smerom ku mne a opierka chrbta pri maximálnom sedení nahnutá dosť dozadu čo je problém pri vaččine kočíkov mne osobne to vadí lebo dieťa chce sedieť vzpriamene stále sa nakláňa a opierka je hlboko zaním a hlboká vanička malinká, teraz mám tiež Jane pri druhej a už by som jane nechcela ani zadarmo , zopakovala som chybu mám síce iný typ ale te to katastrofa ☹ . Keby som rišila kočík ešte raz tak CAM Cortina x3 2013 typ. Parádne veľká vanička asi najvačšia z ponúkaných typov na trhu, nafukovacie kolesá a odpružený parádne ľahko sa ovláda a športová časť je otočiteľná v smere aj protismere a najvačšia asi čo som videla s fusakom v zime úplná paráda aj pre ročné dieťa a opierka chrbta sa dá dať úplne do sedu a nie len do poloľahu. Kamoška ho má a musím povedať, že úprimne závidím 😒
@erienka no ja mam Karinku nar. 24.6.2012, mame 3-kombinaciu Captiva. Keby som vyberala teraz tak 3-kombinaciu urcite nie. Byvame v RD mimo mesta. takze ja by som si vybrala hlboky co vyuzijes celu zimu-nejaky lacnejsi, co sa da hojdat a potom okolo marca uz sportak aj vajicko napr. aj pouzite. Hlboky kocik sme vyuzili do oktobra kedze fusak+babo tam uz velmi nevoslo. a Vajicko sme uz nepouzivali v 6 mesiaci lebo babo+overal tam vosli len tak-tak a zdalo sa mi ze Karina je tam doslova natlacena. Sportova cast z 3-kombinacie je neprakticka pre nas, pretoze sa sklada osobitne sedacia cast a podvozok a ked chceme ist do mesta aj do 3 obchodov tak mam co robit, skladam-rozkladam davam do kufra auta, vyberam.... a takto dookola. 3-kombinaciu by som odporucila maminam co byvaju v meste a budu chodit von na prechadzky bez pomoci presunu auta. Takze hlboky lacny, potom sportak lahky skladny alebo golfak a vajicko. Teraz len cakam na to aby sa trosku oteplilo a ideme do golfaca na jar. to uz budeme mat 9-10 mesiacov. Autosedacku mame uz dalsiu od novembra Romer 9-18kg. Toť moja skúsenosť a názor.