Aký kočík kúpiť pre 2,5 ročné dieťa?

jasmika
19. nov 2012

Maminky, do koľkých rôčkov dieťa vozíte v kočíku.. Moja malá má 2 roky a 7 mesiacov a najradšej by som jej kúpila teraz kočík nejaký v bazári... Dnes sme sa previezli v švagrininom a malej sa to veľmi páčilo a nielen jej ale aj mne..lebo ked niekde ideme tak nám to vždy dlho trvá, lebo malú vláčim na rukách, alebo ide pešo... všade vlezie.. do každej mláčky..a tak by som ju tam šupla a či do kostola, či do obchodu by sme to mali oveľa jednoduchšie.. Viem že som to mala riešiť dávnejšie...ale akosi mi do terraz nechýbal.. 😀 NO chhcela by som niečo s väčšími kolieskami- lebo tie malé sa mi zdajú nepraktické... Viete mi mamuľky poradiť? Či to sa už také deti nevozia?

lalinko2010
19. nov 2012

@jasmika závidím ti, že malá ti chce sedieť v kočíku! my "chodíme" pešo už 6-7 mesiacov, a to bude mať 2,5 roka v januári, čo malý odmieta sedieť v kočíku a ak sme šli aj s kočíkom, tak malý mne na rukách a on tlačil kočík, tak som si povedala, že tých 15kg radšej odnesiem na rukách ako ešte ďaľších pár kíl tlačiť.
neporadím ti, ale ak sa jej páčilo v švagrininom kočíku tak nerieš, ale kúp taký aký má ona alebo si ho od nej požičaj keď ho budeš súrne potrebovať.
a inak, aj my sme v každej mláke, som rada že cez ňu len prejde, že sa mu nešmykne a neleží v nej....

jasmika
autor
19. nov 2012

@lalinko2010 no však to... ja som sa ju navláčila už dosť... a ked idem do obchodu, vláčim malú , ešte aj nákup... všetko by bolo jednoduchšie keby som ju šupla do kočíka..aj jej sa v ňom veľmi videlo.. a máme prvé dieťa.tak ešte ho vari niekedy použijeme 😀

lalinko2010
19. nov 2012

@jasmika je to jednoduchšie s kočíkom a hlavne ak ti v ňom malé bude sedieť a ak plánujete ďalšie tak využite. choďte do obchodu s malou a nech si vyberie, v ktorom sa jej bude najlepšie sedieť a nech je finančne prijateľný. 🙂

bubelko
19. nov 2012

@jasmika ci sa vozia alebo nevozia je individualne. videla som uz aj 4 rocne v kociku. to je na tebe, co ti vyhovuje a ci ti v nom chce sediet. 😉
a ak sa jej pacilo v svagrininom, tak kup taky alebo si ho od nej pozicaj, ako pise @lalinko2010

jasmika
autor
19. nov 2012

@lalinko2010
@bubelko Ďakujem babenky.. 😀 len som chcela vedieť či to nebude vyzerať divne..že také veľké dieťa v kočíku 😀

lalinko2010
19. nov 2012

@jasmika ja by som najradšej tiež toho svojho chlapinu dala do kočíka, človek by bol mobilnejší aspoň a aj by sme sa prechádzali, lebo takto keď ideme, no na dlhé lakte je to, lebo na jednom mieste sme aj 10-15minút, a ak sú aj zvieratké vo dvore, tak aj stan si môžem postaviť... 🙂

jasmika
autor
19. nov 2012

@lalinko2010 som sa zasmiala 😀 😀 😀 že stan

mahmulienka
19. nov 2012

@jasmika no ja som malej kocik 'zatrhla' uz v 18 mesiacoch, kedze sme ihrisko mali pod domom, aj kadejake kacicky atd. do 2 rokov sme este na dlhsie streky a do obchodu chodili v kociku, ale cim dalej, tym menej a od 2 rokov uz nic, kedze som zacala kocikovat mladsiu. starsej som ale aj tak nekupila skejtik ci ako sa to vola, proste uz bola zvyknuta. takze ja si neviem predstavit take velke dieta teraz do kocika davat (momentalne ma 2 roky a 11 mesiacov), ale ak by som musela, urcite kupim nejaky traposak typu bugina bez akychkolvek super vymozenosti, nieco ako som videla v tescu za tusim nejakych 25 eur, kedze si myslim, ze coskoro ti aj tak bude cupkat o106 a potom sa ti doma bude valat dalsia raroha 🙂

jasmika
autor
19. nov 2012

😀 😀 😀 @mahmulienka ona ho ani nepotrebuje... behá sama kade tade..len mne by bolo lahšie isť s nou aj na dlhšiu prechádzku 😀 a druhá vec máme zatiaľ iba ju..takže myslím že ešte využijeme 😀 😀 😀 😀

maznacik007
19. nov 2012

@jasmika jasne ze kup.. podla mna vyuzijes... a ak pojdete na dovcu niekam tak uvidis ako sa ti zide.... ja mam uz velkaca a vozim ho v pohode ked ideme do mesta busom ci vlakom...

katy1979
19. nov 2012

My sa vozime stale v kociku. na rukach ho vlacit nemienim a kedze chodime aj na nakupy do potravin aj pre starsieho syna do skolky chodime kocikom. dve deti a este aj nakup vliect peso dakujem neprosim. Ak tam nechce sediet si pobeha ale ja v nom odveziem aspon co potrebujem. A ak sa ponahlam niekam. co je u mna skoro kazdy den ze ideme neskoro do skolky tak mi to kocik velmi ulahcuje. s kocikom som v skolke za 15 minut peso by sme isli hodinu.
pozri bazar a na zimu asi nieco s cim prejdes v snehu. my mame tfk buggster. ja to volam pojazdna obyvacka. vozil sa v nom este starsí ked mal tri roky a to mal vyse metra. Aby si niekto nemyslel ze ci som normalna vozit tam takeho stareho capa tak mal zlomenu nohu a so sadrou na nohe to inac neslo.
Kym sme byvali v bratislave pri starsom som nevyuzivala kocik od 2 rokov. v senci musim chodit vsade peso

kikatko
19. nov 2012

moja stale chodi v kočíku- ma 3,5 roku a ešte aj bude- je to jednoduchšiie a rýchlejšie a hlavne tam napchám nakupy a pod. a nemusim ič vlačit v rukách. ja mam 2 kočíky- chicco a druhý je hauck- oba su golfáče

miskax2
19. nov 2012

zbytocnost! 😒 ja som moju vozila tak do roka a pol v sportaku a cez leto v trojkolke ale vic-menej uz chodila peso nechcela mi tam byt.....take velke deti uz do kocika nepatria este tak cez zimu ked je clapkanica to nepoviem ale inak..... sak dieta sa uci chodit na to aby chodilo a nie aby sa vyvazalo v kociari alebo nosilo na rukach 😔 😔 😔 😔 😔

katren
19. nov 2012

@jasmika keby nepotrebujeme sedadlo pre dalsie dieta, tak sa nasa stale vozi a to ma o necele 3 tyzdne 3 roky 😉
@miskax2 je jedno, dokedy je dieta v kociku....ak to vyhovuje obom stranam, preco nie??? to, ze tvoja tam nechcela byt neznamena, ze druhemu sa tam nepaci..... aj mne sa lepsie pohybovalo v obchode, ci niekde, kde som ich potrebovala mat riadne pod kontrolou, ked sedeli obidvaja v kociku.....ale teraz prenechala sedadlo mladsej sestricke, takze uz ma dovozene....

miskax2
19. nov 2012

@katren tak ale zasa do mhd ti je lepsie s dietatom bez kocira akos nim sa trepat a tiez niektore institucie niesu usposobene na kociky mne tam mala sediet sice nechcela ale ja keby chcela tak po druhych narodeninach by som kociar odstavila to je ako s dudlom iked je dieta malinke je to ok ale ked vidim 5 rocne deti s cumlom dost ma to udivuje ked sa toho nevie zbavit je to tazko ja viem ale tak aspon to obmedzit na doma alebo na spanie zachvilu sa budu prvaci do skoly vyvazat v kocikoch a cez prestavky culmat dudle 😀 😀 😀 😀

katy1979
19. nov 2012

Kazdeho osobna vec co robi a ako robi. Ci sa to tyka kocika dudla ci plienok. Ja chodim do blavy autobusom a nosim aj tak kocik kedze mi dieta cez obed spi. Na jednu stranu sa moje dieta potrebuje vyspat tak je asi volovina nosit ho na spiaceho na rukach ci nechat ho dve hodiny spat niekde na lavicke. Je nas na svete velmi vela a kazdy sme indiviulita takze nemam rada ak druhy komentuje ze to by dieta nemalo ci tamto.

aaliyah
19. nov 2012

Ja by som neriešila,či môžeš take dietatko vo vašom veku voziť v kočíku alebo NIE,nech sa každy stara o seba a to je najlepšie,a najdôležitejšie je čo chce dietatko,ked mu je tam dobre,tak prečo nie....perfektny kočík je CONCORD Fusion,ten je super velky pre take väčšie detičky ako maš aj Ty,a super sa ovlada,a nema ani maličke kolieska,ma ich take stredne velke 😉

anjelicek26
19. nov 2012

@jasmika - pozri baby jogger city mini, pre take velke dieta ideal, my sme ho kupili pred necelym mesiacom. A neshulasim, ze ho nevyuzijes... veru vyuzijes... uz aj tych par krat budes rada za to, ze ho mas... my cakame babo a radsej ho dam do kocika, ako sa s nim v polke cesty musiet nadrapovat 😖

anjelicek26
19. nov 2012
jasmika
autor
19. nov 2012

@anjelicek26 no vyzerá super... len tá cena je dosť veľká 😖 😖 😖 ale je fakt priestranný

anjelicek26
19. nov 2012

@jasmika - city mini je kvalitou velmi dobry kocik, z druhej ruky ho predas za slusnu cenu, tak si nerob taku hlavu s tym, kolko to stoji, ber to, ze minimalne polku pri predaji ziskas nazad 😉 Co u lacneho kocika proste naplati, tie sa vyhadzuju, aj rok pouzivania je na nich hooodne vidno a no name nikto nechce.... u nas stoji este o sto eur viac a aj tak som si ho u manzela presadila 😀 A aj on si ho fakt pochvaluje, dobra investicia, hlavne teraz na zimu, ked je chladno, detom sa veru nechce behat - tomu mojmu rozhodne nie a takto budeme moct ist aj na vianocne trhy atp....

jasmika
autor
19. nov 2012

@aaliyah uf..to je tiež riadna pálka... ale kočík vyzerá dobre..

@anjelicek26
@aaliyah Myslela som si, že sa mi podarí kúpiť niečo na bazáre do 50 eur... ale z týchto asi v takej cene nenájdem... no sú paráádne..dakujem v každom prípade

katy1979
19. nov 2012

@jasmika najdes aj za tu sumu len nie baby jogger ci concord. Ale nejake chicco, esprit, quinny ci nuna najdes

veronka
19. nov 2012

@jasmika presne ako my, aj ja zháňam kočík, rozhodujem sa medzi baby jogger city mini GT (do 29,5 kg) a baby jogger city elite (do 34 kg), aj concord fusion je dosť priestranný (do 18 kg)

jasmika
autor
19. nov 2012
kaja73
19. nov 2012

tak mi sa nekocikujeme od 13m-ale je pravda ze ak ideme dalej,tak chodime autom.
Maly mi v kociku odmietol proste sediet a od 18m chodi zasadne na bicyklovom odrazdla-ci snezi,prsi,svieti slnko-on je na nom proste prilepeny aj v prsiplasti a gumakoch 😝
Ale to su len take prechadzky-cielene dalej chodime ozaj autom.
Sice zvladne ist na odrazdle aj 2h v kuse,ale trat vybera on a jazdi hlavne v prirode a na hradzi.
Mysim si , ze kludne kocik kup,hlavne ak ho mas sancu vyuzit este pri druhom babu.
Rob tak aby to bolo tebe a malej pohodlne.
V mojom okoli vidim vela aj 3 r deti v kociku. 😉

anjelicek26
19. nov 2012

@jasmika - no to je skor traktor 😅 Ako ano, odvezies ju v tom, ale kedze hento samo o sebe musi vazit dobrych 12 kil a prirataj dieta, mne by sa s tym zdvihat nechcelo 😔

jasmika
autor
19. nov 2012

@anjelicek26 ono mne to nevadí, ja bývam v rodinnom dome, takže nemusím to nosiť niekde po schodoch a tak.. len fakt na také použitie na prechádzky po dedine to potrebujem... ale zistila som že by bol asi malý... takže nič z toho tiež

anjelicek26
19. nov 2012

@jasmika - pozri aj quinny speedi, ten je priestranny tiez a z druhej ruky nie drahy...rovnako hartan...

jasmika
autor
19. nov 2012

@anjelicek26 ten quinny speedy by bol tiež fajn.. ale zas mi vadi že to je trojkolka.. bývam na dedine a tie cesty a chodníky sú katastrofálne.. ja tu fakt potrebujem traktor 😀 😀 😀 😀 no musím stále hľadať a hľadať 😅