Ako vchádzať s kočíkom do výťahu?

danii2
29. apr 2016

Vcera sme sli prvykrat s kociarom do doktora. Mali tam vytah na 1 zasuvacie dvere. Kym som vosla s kociarom do vytahu, tak sa mi zacal zatvarat a privrel mi kociar.Nastastie som ho nasilu vytiahla, ale poskrabal sa. Keby ze mam nejaku trapnu buginku, tak mi asi privrie aj malu. Ako do vytahov vchadzate vy? Mozno som urobila nieco zle. A tiez sa chcem opytat,ako vchadzate do bytovky, ked mam tu sikminu priamo pred dverami. Skusila som vyjst prva ja, potom za sebou vytiahnut kocik, lenze potom som nemohla otvorit dvere.

candii
29. apr 2016

Kazdy normalny vytah by mal byt bezpecnostny.. cize ked sa zatvara a ma tam nejaku prekazku nema sa zatvorit ale otvorit. To musel byt nejaky komunisticky vytah..

mimla
29. apr 2016

Ako? Nas*ato.

K veci. Ku kočíku si predstav ešte jedno 4 ročné dieťa, ktoré treba tiež dopraviť výťahom. Kočík narvem rýchlo do výťahu. Spôsob "buldozér". Keď je kočík dnu, na spôsob predajcov teplej vody strčím nohu do výťahových dverí a pokrčm koleno, aby ho zabrala aj fotobunka. Keď sú dvere opäť otvorené, rýchlo vmanévrujem druhé dieťa do výťahu, noha stále vo dverách. Natlaťím dieťa ku kočíku, a podvihnem preklápaciu rúčku, lebo väčšina výťahov je malá a kočík sa tam nezmestí. Spotená mačkám podlažie. Pri vystupovaní postup opakujem, akurát spätne.

danii2
autor
29. apr 2016

@candii Prave ze novy vytah v novej budove,no max 5rocnej.Tiez som cakala,ze ked buchol do kociku,tak sa otvori,ale nie,zatvaral sa dalej.Aj sa zatvoril,nastastie som ten kocik stihla vytrhnut.

anega79
29. apr 2016

poznam aj my to mame v novej budovy ze nas hned privre. tak vojst s kocikom, dcerou 5 rocnou a psom je zabava. ja stale stlacam gombik na privolanie vytahu tak sa mi to nezavrie

kacarina
29. apr 2016

@danii2 Toto podla mna nie je v poriadku, urcite by som to riesila so spravcom budovy ...

siska53
29. apr 2016

@danii2 podla mna je ten vytah chybny.. Mal by reagivat na pohyb ako taky.. Ale aj u svokrt maju novy vytah a ju privrel,hoci bola v pohybe pri vchadzani..
Nie je tam ani moznost na tom "vasom" stlacit si dlhsie otvorene dvere-gombik urceny najma pre vozickarov,ktorym nastupovanie dlhsie trva?
Inak som sa nestretla ja osobne pri nastupovani s kocikom nikde so ziadnym takym problemom. Takze asi tiez by som poslala podnet na spravcu budovy,ved to je nebezpecne.. Aj svokra to zvazuje. Stalo sa jej to sice iba raz a vytah aj zabrzdil ale tie dvere ju stihli buchnut.

jana_eyre
29. apr 2016

u mojej sestry je tiez taky blby vytah, raz mi tam takmer privrel malu dceru uz bez kocika /a ked bola raz neter mala, tak tam vosla prva, dvere sa zatvorili a ona tam ostala uvaznena a sestra vonku - pre malu horor/ 😠 uz niekolko krat to reklamovali, ale stale je taky isty..

tak vchadzame tak, ze ked vytah pride, ja sa postavim bokom k bunke aby sa dvere nemohli zavriet, /popripade zatvoria mna/ a deti prejdu popri mne.. tak by som vsuvala asi aj kocik ak by sa samozrejme zmestil okolo mna.. ak nie, tak by som bunku pridrziavala rukou a druhou si posunula kocik dnu..

marcelatje
29. apr 2016

@danii2 výťah používam minimálne no ak máš tú šikmú plochu pred vchodom tak si najskôr otvor dvere a potom vytlač/vytiahni kočík. Ak nemáte také čo sa dajú otvoriť a držia otvorené nos si niečo na podloženie. Neboj do toho sa dostaneš ........budeš sa vedieť všade s kočíkom dostať 😀 😀 😀 😀

evittam
29. apr 2016

@danii2 Presne ako ti napísala @mimla - neviem čo riešiš. Proste sa "narvem" do výťahu ako potrebujem a je. Fakt, dievčatá, nehnevajte sa ale mať tak vaše problémy a ministrov plat .....za chvíľu tu bude téma "ako mám tlačiť kočík".....Moooje nervy - ale aspoň som sa zabavila nad absurditou takéhoto problému. A komu sa ešte chcete sťažovať, že nie ste schopné s kočíkom nastúpiť do výťahu?! "No úbohé mamičky s jedným dieťaťom"..... 😀 😀 😀 😀
Naozaj, prepáčte, ale musela som....

hradnapani
29. apr 2016

@danii2 treba pouzit ruku/ nohu a dat ju pred fotobunku, potom ti budu dvere drzat otvorene kolko chces. je to otazka cviku.

jasminet
29. apr 2016

Nemeditujem pred vytahom - pride, vtlacim kocik + ja, bud vletia aj ostatne dve deti kym sa dvere zatvoria, alebo mackam gombik na otvaranie dveri a cakam kym pritancuju ku mne... a to tiez mame vytah zabijaka, dieta by rozpucil ako malinu....

siska53
29. apr 2016

@evittam tak prepac,ale vytah ma reagovat na pohyb a nezatvarat sa.
A ak si citala,viacere z nas tu pisali ze tie vytahy su schopne privriet normalne nastupujuceho cloveka.
Do toho vytahu nastupuju aj starsi ludia,ktori rychlo chodit uz nevedia. Ako som pisala,aj moju svokru privrelo - normalne nastupovala. Vsak to nie je normalne, to je chyba vytahu,treba to riesit. Alebo sa zas caka,nez sa stane nestastie? Je lahke obvinit matku,ked zjavne to asi nema.moznost ovplyvnit,tak chcela vediet,ako to riesit.
No my u svokry,ked nastupujeme 5-6do vytahu (bez kocika podotykam), tak radsejbuz stlacam ten gombik urceny pre vozickarov,aby to zas niekoho z nas neprivrelo.

evittam
30. apr 2016

@siska53 Tak to je jasné, že v tomto prípade je to chyba výťahu. Ale aj tak si stojím za tým čo som napísala.
My máme starý panelákový výťah - nikto mi dvere nedrží, neotvára ani nič podobné - chytím si ich nohou a narvem kočík-hotovo. "Nemeditujem" nad tým ako nastúpim do výťahu. Fakt úžasný problém a teda téma dňa.

siska53
30. apr 2016

@evittam vsak aj my mame taky, lenze tieto moderne...si vsimni,kolko ludi na tych modernych nevie si ani vytah privolat.. Tak sa necuduj,ze niekto rozmysla,ano tam nastupit,ked sa predcasne a nebezpecne zatvaraju.