Ahoj maminky ...... právve som vybrala kočík po prvom bábu z pivnice ..... pred tým ako som ho tam uložila, celý som ho vyprala, teda aspoň tie časti, ktoré sa dali odobrať a vyprať a zabalila som ho do igelitu .... no nepoužíval sa necelé 2 roky .... teraz som ho rozbalila, aby som skontrolovala či je O.K. no a zistila som, že naťahal pachy z pivnice .... viete mi poradiť ako ho mám prevoňať aby naspäť získal vôňu ako predtým? Odnímateľné časti by sa aj dali vyprať ale čo s tými čo sú na kočiari napevno? Ďakujem za každú radu
@milka1978 neviem, nepoužívam to, videla som to len v reklame, ale skús google, alebo v drogérii, v dm som ho tuším aj videla... podľa mňa môžeš skúsiť aj ten do auta, ale ako som písala predtým, najprv nechať dobre prevetrať na vzduchu, potom čo sa dá poprať a až potom sprej (ak ešte bude treba)
Ja by som ziadnu umelu vonu v spreji nedavala, ved tam budes vozit babo, ktore bude ten sajrajt dychat, neskor bude ozuzlavat traky a pod. Ktore casti ti nejdu oprat? Ked tak by som don zabalila nejake prirodne vonave mydielko, ale netrap sa tym, este som nezazila vyvonany kocik, smrad ako prisiel tak aj na vzduchu odide, babatko ti ho prevonia svojou vonou 😉
@luciferova no neide mi napr. vyprať strecha kočiara a tá časť čo je spodok kde sa ukladá vanička .... tieto časti sú úplne prešité tak, že sa nedajú odmontovať ... to by som musela rozobrať kočiar na šruby 😀 ja ho skúsim pár dní nechať na vzduchu a uvidím ... len dúfam, že to pomôže
@milka1978 aky to je kocik?
@luciferova tento ... je to značka Aston Abdor ... ešte aj predávajúci nás upozornil, že s jarovou vodou sa nesmie čistiť .... iba vlhkou handičkou a to je všetko ..... inak vzniknú fľaky
hm, nevidim to tak ruzovo ako holky vyssie... ak napachol, moze mat aj plesne, a tie odtial nevyvetras, minimalne jemna pavona ostane a bude to dychat malinke babatko, ktore je na vsetko citlive... nevravim ani o tom ze skoro kazde dieta je dnes uz alergik....... moje decke a ine veci z LETNEJ KUCHYNE isli do kontajnera aj po vyprati na vysokej teplote som to citila a tiez som odkladala ciste ..... ☹ .. drzim palce
milka, ani moje veci nemali plesne, nic viditelne, ale ked som to ovonala bolo to zatuchnute, oprala som a bolo to stale trocha zatuchnute, rozhodla som sa toho vzdat ...
ak kočiar cítiť zatuchlinou a kočiar stál v pivnici kde je vlhko, určite by som už nepoužila pre maličké bábo, sú v nom roztoče a plesen...neriskovala by som zdravie dieťaťa
@milka1978
Bohužiaľ zdialam názor s alenka777, plesne nemusia byť voľným okom pozorovateľné, kočiarik bol zle uskladnený ☹...
podla mňa sa dá všetko oprať,aj ked sa zdá že strecha nie,ale tá sa dá odšrobovať
@gabika7706 no na strechu som už pozerala, tak dalo by sa to dvoma šrubkami .... no čo s časťou kde sa vkladá vanička? a pivnicu mám suchú len ako v každej pivnici je taký tipický smrad a ten naťahal na kočiar
@alenka777 pivnicu mám suchú .... ako som už písala aj @gabika7706 ide tam len o zatuchlinu ... pretože v pivnici nemám len taký tipický smrad ako býva v pivniciach
Ja som mala STEGGY SPORT,tiez mi u babky napachol.Dala som ho na dvor vytepovala,vystriekala s hadicou,nechala odkvapat,potom som utrela kovove casti do sucha aby nechytili hrzu,nehala aj tyzden susit,koliecka naolejovala a nic nesmrdelo,neboli ani flaky.Skus aj ty.
@milka1978 najprv by som dala na pár dní na balkón alebo na dvor vyvetrať a potom čo sa dá oprať a čo sa nedá tak buď vytepovať, alebo predávajú také spreje na sedačky, tuším febreze to vyrába... aj reklama na to chodila, že vytiahne zápach z cigariet, po zvieratách a pod., ale či to funguje neviem...