Mamicky, do akeho veku sa pouziva hlboky kocik a od kedy sportova cast?
Ale ja potrebujem mesiace do kedy cca hlboka vanicka
Moj je v nom stale a ma 7m
@adus120 no to ti nikto nepovie, zavisi, ci ti babo tu vanicku prerastie, alebo ci ti bude proste rucat, ze nic nevidi a das do sportaku skor... moji boli vo vanicke cca. do 8 mesiacov... lebo boli letny tak kym zacala dalsia jar museli vydrzat...
Vseobecne sa vravi ze sportak vtedy ked uz dieta vie sedet same teda cca 6-7 mesiac...ja som moju v nom mala od 4 mesiaca lebo v hlbokom vrestala jak pavian...
vacsie vanicky, ktore das aj do sedu sa vyuziju dlhsie, vana pri prvej dcere bola vyuzita 8 mesiacov. Momentalne mam novy kocik pripraveny na druhe dieta a ten ma taku nizku vanu, aj uzku a kratsiu, neverim ze druhe dieta budem mat v nom dlhsie ako 5-6 mesiacov. Tak vela zavisi od druhu kocika, tiez povahy a zrelosti dietatka.
@adus120 Naša bola v hlbokom do 6 mesiacov. Hlboká časť nášho kočíka je dosť dlhá, nadrozmer, aj keď malá je veľmi vysoká, zmestila sa. To nebol problém. Problém bol, že nemala výhľad a plakala. Jednoducho už bola vnímavá, chcela vidieť, sedieť a pozorovať okolie. Dali sme ju do športového a nebol problém, je zaujatá okolím a všetko ok. Tak mi je známe, že keď dieťa začne sedieť (cca 6 mesiacov), malo by mať športovú časť. No podľa mňa, keď dieťa je vnímavé, zvedavé, treba mu dať športovú časť.
dve deti obaja nieco cez rok, kym nevedeli pekne bezkat. Od cca 6-7 mesiacov som ich priputavala postrojom, sportovy sme ani nemali, iba buginku ked sme isli do mesta, nemocnice...
no ja by som povedala dokedy sa doň dieťa zmestí :D viem, že každé rastie inak ale zase do toho roka z neho vyrastie si myslím každé dieťa a keď sa pýta aj sadnúť si a podobne, proste dokedy ti tam vydrží ležať v kľude, to aj sama zbadáš kedy už treba niečo iné
@adus120 No záleží na tom, aké budeš mať bábo. Pri prvom som používala hlboký do 9 mes., lebo malý mi v nom dobre spal. Pri druhom do 6mes., lebo potom tam už nechcel byť. Pri treťom do 4mes. , lebo malý tam vrieskal ako pavián. Potom som používala autosedačku nakliknutú na konštrukcii kočíka, ked mal výhľad, tak bol ticho. V 6 mes. išiel potom do športiaku.
Od narodenia kým sa zmestí, moja má 9m a ešte je v hlbokom, ale sedí v ňom... Plus športový, ale tam sa jej nepáči...