Ahojte zienky, ako ste riesili kocik na vyssich poschodiach bez vytahu? Pocula som ze je aj niaka prenosna vanicka, ktora sa len odopne a kocik ostane dole? ...
@stefanianr ja som sice nemala takyto problem ale ano je vela kocikov ze vies vanicku lahko odopnut... lenze ja by som sa aj tak bala nechat podvozok kocika bez dohladu... aspon ten moj keby ukradli tak sa zlodeji potesia... preedava sa v pohode za 800€ plus vanicka... neviem neriskovala by som. teraz su kociky lahke pozeraj take
Podla moznosti - pivnica, kocikaren, nechat za vytahom, vyniest hore...
@stefanianr ja som mala 2 deti na 4 poschodí bez výťahu..... Vaničku som mala takú naklikavaciu, takže podvozok ostal dole pod schodmi a vaničku s babom som vlacila hore... A niekedy ešte ďalšiu hodinu spalo v byte v kočíku pri otvorenom okne 😁....... Športak už celý ostával dole, ale suseda raz vo svojom nasla mačku, tak potom som už náš vždy zakryla....
@stefanianr my máme kočíkareň ktorú si zamykáme, máme tam štyri kočíky plus nejaké drahšie bicykle takže záleží aj na dohode susedov, pokiaľ by nezamykali tak asi ukladám do pivnice, sama mám problém vytrepať sa so synom, nákupom, neviem ako by som ťahala 9kg dieťa na také poschodie aj s vaničkou.
Jeden kocik doma a druhy dole v chodbe. Ked sme mali uz buginu tak tu som mala iba jednu, ale bola lahka. Na doma ti staci aj z bazaru akykolvek kocik.
@stefanianr ja som nosila iba vanicku s babenkom,spodnu cast som davala do kufra auta-nemali sme ani kocikaren a vstup do pivnice bol tak uzky a strme schody,ze som tam nevedela odkladat kocik...
Byvame na 3. poschodi bez vytahu. Kupili sme Gesslein s vyberatelnou vanickou. Presne sluzi na ucel, co potrebujes. Samotna vanicka je lahucka, ma rucky, vynesies ju lahko aj s dietatom dnu. Zvysok kocika nechavam dole na prizemi. Je tam radiator, o ktory kocik zamknem dlhsim zamkom (podobne sa predavaju na bicykle).
My sme na treťom a kocik dávam do kufra auta. Mám stokke, ktorý s príslušenstvom (winter kit, fusak) stoji kopec penazi, takze v brane ho nemôžem nechat, lebo by ho mohol niekto ukradnut(už tak párkrát susedom ukradli lacnejšie bicykle), kočikáreň je malička, majú tam veci iné rodiny a tie by mi kocik zničili. Už sa mi stalo, že som kocik nechala cez obed v brane a úplne mi dooskierali rúčku. Nechapem, že sa nájdu ľudia, ktorí nemajú absolútne ziadnu úctu k veciam druhych a nie vzdy išlo o deti.
My sme byvali na 2., nosila som vanicku a podvozok som zamykala retazou z bicykla. Sportak som uz nechavala dole cely. Ked mala 7 mesiacov sme sa prestahovali na pritemie a je to uzasne. Ked zaspi, necham na dvore alebo odparkujem v spalni a spim s nou.
Ja som si vo vchode odopla vanicku, bola ľahká a má.aj držadlo. Tu som s dieťaťom vyniesla do bytu a vrátila som sa dolu po podvozok, ten som sklopila a vyniesla do bytu, je ľahký, hliníkový. A keď sme sli von tak v opačnom poradí.... Zniesla som podvozok a potom zobrala vanicku, naklikla na podvozok a hajde na prechádzku.
Ja som nosila tiez babo vo vanicke. Podvozok ostaval bud v aute alebo v pivnici. Ak tak planujes nosit, vyskusaj si naklikavanie vanicky, lebo niektore kociky to maju hrozne. Znama sa stazovala, ze jej polsky kocik rozoberaju dvaja.. Ja som mala Cam, a dokázala som vanicku nakliknut i odobrat z podvozku 1 rukou.
@stefanianr zamok na bicykle a dole odloz
@stefanianr bývame na štvrtom poschodí buď kocik v suterene alebo v aute
Nechavala som podvozok dolu pri pivniciach alebo pod schodami ale neskor uz nosila tiez hore lebo mala milovala spat v kocari na balkone ci otvorenom okne, takze aj ked tazke vytrepat na druhe ale spokojnost dietata ked spinka aj dve ci tri hodiny nenahraditelne 🙂) a radsej som to nosila stale hore dolu.
No u nás napríklad nie je iná možnosť ako ho brať hore...vsade schody už od vchodu a síce je ľahký, ale už aj to je záťaž....kocikaren nemáme, do pivnice idú zas prudké schody, výťah nemáme... Čakáme druhé a je to na nervy, dole ho nechávať nemozem, lebo stále je problém so zamykanim brany
Mne pasuju ako tak kolesa na schody, takze kocik schod po schode vyskacem hore. Byvame na prvom a nemam moznost nechavat podvozok dole. Mam gesslein a je celkom tazsi. Keby som mala zas vyberat, hladam lahsi kocik.
My byvame na 3. bez vytahu, preto sme rovno kupovali kocik, kde sa dala lahko a denne spolahlivo odobrat vanicka. Kolieska sme nechavali dole. Mali sme inglesinu tusim magnum. Kocik nepatril medzi tazke, napriek tomu naklikavanie vanicky bolo riesene tak, ze sa neolamali ziadne plasty ani pri -20°C a bol stabilny, krasne hojdal a mal velky kosik na nakup. Boli sme spokojni.
@stefanianr ano su aj kociky s hlbokou vanickou ktore sa pekne odopnu a vynesiete babo vo vanicke pekne hore podvozok s kolesami ostane dolu potom ked ulozite babo do postielky zbehnete po podvozok skoda ze nemate kocikaren no len chcem upozornit ze babo rastie pribera a bude to potom fuska a este plus ta vanicka takze vyberajte lahky kocik a lahku korbicku. Najlepsie sa dohodnut s nejakou susedou ci susedom aby vam pomohli vyniest kocik potom a vy vezmete babo.
No bývam v bytovke ktorá má len 3. poschodia, tiež bez výťahu a my úplne hore. Cudzí ľudia sa tu nedostanú. Našťastie. Takže kočík nechávam celý v chodbičke vo vchode. Ale to ti asi nepomôže. Kočík som aj kvôli tomuto kupovala používaný, primerane drahý a tiež sa vanička len jednou rukou dá odpojiť. Sem tam keď malý spí, tak ho v nej vynesiem a spí v izbe ešte pri otvorenom okne. Ale je to spolu s dieťaťom dosť ťažké. Inak to je asi najužitočnejšie - odoberať vaničku a nechávať kdesi dole len kolesá s konštrukciou a najlepšie pripútať. Nebude to tak lákať. Kočikáreň, alebo dáke pivnice nemáte?
Tiez ma to caka. U nas nie je kde nechat podvozok, vchod je akurat na prechod, ziadne "pod schodami" tu nemame. Nie je to klasicka bytovka. Takze netusim, asi cely kocik budem nechat v aute.
ja som si nechavala kocik vzdy v aute a malu na rukach alebo v nosici som prenasala
@greeny nevadilo ked spala? Nebudila sa?
@stefanianr mna napadlo len ak by si mala zamok ako je na bicykel, le teda ci je v bliskosti o co to pripnut, napr. zabradlie......
@ellieellie necitas????vytah nie je!!!
@cinky16 príspevok sa nedá editovať, hneď som si to uvedomila, ale čo už. Myslela som proste na mieste, ako bežne býva výťah - nechať kočík pod schodami alebo kde, každý panelák to má inak. Kamoška takto nechávala, preto mi to napadlo. Inak nechápem tento tvoj útočný komentár a toľko výkričníkov a otáznikov, máš so mnou nejaký problém, či takto reaguješ bežne?
Ja mam to stastie, ze byty su v nasom panelaku spojene chodbickou ktora sa zamyka takze som nemala problem s nosenim kociku po schodoch. Byvam na 11 posch. a niekolkokrat sa stalo ze nesiel vytah. Tak to bola makacka😡😭
@stefanianr ja som mala peg perego book plus, bravala som iba vanicku hore, neskor sportovu cast som nechavala iba dole. Ani som ho nezamykala, vo vchode sme mali iba par bytov. Priestor vo vchode bol minimalny, aj to zatrepany mojim kocikom, susedia boli tolerantni ;)
Kočík mám taký, že dokážem odopnut nie len vanicku ale aj sportak- korytko, ktoré ešte aj v 2 rokoch syna vynesiem do bytu a tam spí. Podvozok ostáva dole v pivnici. Suseda necháva pri schodoch a je reťazou ako na zabezpečenie bicykla zamknuty o zábradlie. Nič strašne, nikdy mi kočík nikto nezobral ani nijako neposkodil.
Nosila som kocik s krpcom hore. Ked preslo dieta na sportiak, tak sme kupili auto a konstrukcia bola v aute. Vyberala som si vsak lahky kočík, nie kočík ktorí ponúkali predajcovia.
@stefanianr ja som nechavala cely kocik dole v brane....v zime som len fusak bravala hore. Ale mala som stary kocik, ktory by som v pripade kradeze neoplakala.