Zvýšený tlak

jennifer235
Dnes o 14:05

Ahojte chcem sa spýtať máte niekto že keď sa vám náhle zvýši tlak je vám zle na odpadnutie ? Ja to mám stále každý deň beriem aj tabletky na tlak … ale stále zvýši sa mi napríklad na 135/80 a hneď mám závrate a pocit na odpadnutie ..ľahnem si a zachvíľku mám 109/80 z čoho to môže byt ? Mám všetky vyšetrenia urobené … EKG , echo srdca neurológia , ct hlavy , ct obličiek , interne , sono brucha , aj krv poriadku a moč…lekári to vôbec neriešia ale mne je stále zle … keď sa mi hneď zvýši ten tlak …prosím poraďte 🙏

majamat
Dnes o 14:09

@jennifer235 úproblem nie je tlak.

1. tlak sa mera v klude, cize spravne odmerana hodnota je, ked si v klude, nie ked si aktivna
2. dovod preco sa mera v klude je ten, ze pri akejkolvek fyzickej namahe, dokonca aj ked lezis a posadis sa,s a tlak meni. to je prirodzena funkcia srdca a krvneho obehu, fyzicka namaha kladie vyssi narok na tkaniva, ktore potrebuju viac vyzivy a kyslika a preto sa tlak zvysi, aby toto bolo tkanivam dopravene, toto zabezpecuju samozrejme rozne hormony a enzymy a pod. cize staci malo a telo dokaze vyslat signal, aby sa tlak zvysil, ked sa pohneme z fazy kludu,.
3. 135/80 nie je vysoky tlak, je normalny.

jennifer235
autor
Dnes o 14:23

@majamat ale prečo mám teda tie závraty je to strašne nepríjemne až pocit na odpadnutie a je to teda dobrý tlak

martinka13
Dnes o 16:19

135/80 nie je zvýšený tlak. Je to normálny tlak. Nemáš ten pocit, pretože sa bojíš? Tabletky Ti nasadili ba základe ako zvýšeného tlaku? Hádam nie 135/80...

majamat
Dnes o 16:34

@jennifer235 lebo zavraty mozu mat kopec inych pricin. a pricinu je neviem to ti ani dr nepovie, pokial ta nevysetri, nieto este ja cez net.
bezne dovody - nedostatok tekutin, nejakych vitaminov, meteosenzitivita,
nejake poruchy, ci ochorenia - krcna chrbtica, hypoglykemia, nedokrvenie tkaniv a kopec inych ochoreni, ani sa mi to neda vsetko obsiahnut a aj by som mozno na nieco zabudla.

stanulienkat
Dnes o 16:40

Ja budem opat za odluda-co uz. Toto tiez jedna pani, co dokola pridava ten isty problem, bolo jej 100x poradene a nic z toho. A ked opat napisem, ze sa moc sleduje a zohrava tu ulohu zla psychika, tak to ma uz ukamenujete.
Nepozoruj sa tolko. Ty nechodis do prace?

stanulienkat
Dnes o 16:42

@majamat ty si mila baba a viem, ze to myslis dobre. Vysvetlujes, ozrejmujes...aj tej babe vcera...Len niekedy je to kontraproduktivne u hypochondrov, lebo im vypises, co vsetko mozu mat za chorobu a oni v tej chvili zacinaju googlit svoje nove vymyslene choroby a chytaju este vacsiu paniku.

majamat
Dnes o 17:08

@stanulienkat to je jedno, ani keby nenapisem, najdu si.