Prosím z čoho môžem mať zvýšený spodný tlak pohybuje sa 95-105/130. Je to už na liečbu liekmi? Čo nato vplýva alebo čím ho viem dostať do normálu?
@mogaa nieje vyšši tých 130 je vrchný tlak spodný sa mi pohybuje 90-105 väčšinou je to 90-100 keď som v kľude je okolo 95 keď už to sledujem asi aj stresom ide hore. snažím sa merať keď som v kľude len vieš podvedomie už robí svoje.
od čoho sa odvíja spodný tlak? si zdravotník?
Takže máš tlak 130/90-105? Zdravotník nie som, ale o tlaku toho viem dosť, mama mala porážku takže s nadstavovaním liekov sme si toho prešli dosť(samozrejme s pomocou internistky). Tlak sa počas dňa mení, je normálne že pri strese alebo námahe ti vyskočí - to je prirodzené, naopak cez noc sa prirodzene znižuje. Treba si pár dní tlak merať 2-3x v rôznych časoch , vždy ale v klude, predtým nič nejesť nepiť a 5min.sedieť v klude....Ak máš tlak väčšinou 130/90 je len mierne zvýšený ak je ale často vyšší tak s tým treba niečo robiť....Na tvojom mieste skúsim najskôr alternatívy - prírodné prostriedky, ak nezaberú - určite doktor a nasadí ti lieky(možno najskôr dá holter-celodenné meranie tlaku)....Skús si dávať pár dní Magne B6, sú rôzne čaje na vysoký tlak , odporúča sa macerát z imela(v lekárni kúpiš sypané imelo a robíš si kúru )- pozriem to na nete a pošlem....švagrovi sa osvečil Renol - bylinné prípravky z Energy - tam ale záleží z čoho je zvýšený lebo sa tam dáva aj Korolen(tiež bylinný prípravok zEnergy. Švagrovi to nejakú dobu pomáhalo 2x do roka si dal kúru ten Renol a nejaký čaj, ale potom už musel prejsť na lieky....pošlem ti linky ked chceš pozri si
@mogaa ja mávam vrchný max do 130 niekedy 12-124-128 ale max 130 keď sa cítim dobre ale spodný ma štve ten je 90-105 90-95 by ma nestaval ale keď si nemeram vyšší uz ide psychika a tlak ide hore ako teraz. A problémy tak bolesť hlavy, závrate ale neviem ci to nieje aj z krčnej chrbtice búšenie srdca únava ma asi štve najviac a taká akoby slabosť može to mat súvis s tlakom alebo skôr s úzkosťou?
Imelo biele
Aj imelo biele patrí medzi také bylinky. Odporúčam každému raz do roka 6-týždňovú kúru s imelovým čajom. Tri týždne sa pijú denne tri šálky, dva týždne dve šálky a v poslednom týždni sa spotreba zníži na 1 šálku imelového čaju denne. 1 kopcovitá čajová lyžička imela na jednu šálku sa namáča 12 hodín v studenej vode. Potom sa tento studený výluh zohreje a precedí. Praktické je dennú dávku imelového čaju naliať do zohriatej termosky.
Ten vrchný je ok, ale spodný je zvýšený....Ideálny je 120/80 , 130-140/90 - je zvýšený. Tým že ten spodný mávaš až 95/100 tak predpokladám že by ti dali hneď lieky....No skús to prírodne.... V lekárni dostať sypané imelo - rob si tú kúru tá je dobrá celkovo na úpravu tlaku. Cez net kúpiš aj imelové tinktúry napr. https://www.nutrimas.sk/Imelo-tinktura-z-bylin-...
majú tam aj zmes na vysoký tlak či čaje na tlak. Tie závrate môžu byť z toho že práve máš vysoký ten spodný tlak(tých 100 to je už nebezpečný tlak)
Ak sa rozhodneš pre to imelo - nekombinuj kvapdy či tinktúry s čajmi kde je imelo alebo s tou imelovou kúrou - imelo vo vysokých dávkach je jedovaté -takže na to pozor. Tá kúra je super naozaj dokáže znížiť tlak(upraviť) odskúšané. Určite si dávaj aj Magne B6 - jednak na skludnenie, ale aj znižuje tlak, aj na búšenie srdca.
toto je toho energy
http://www.silabylin.cz/Bylinne-koncentraty-Pen...
švagrovi pomáhal Renol - ten je síce na ladviny, ale aj ak je problém s nadobličkami tak aj tie zvyšujú tlak
https://www.energycentrum.cz/clanek/144_nejcast...
ešte rada, moc tie prípravky nekombinuj, dávaj si len MagneB6, a buď imelová kúra či tinktúra alebo čaj alebo len Magne B6 a buď renol alebo ten korolen , tie prípravky z energy(korolen a renol sú dobré) len tam je to lotéria ktorý z nich ti zaberie korolen je hlavne na centrálny obeh, srdce, upravuje aj tlak, ale ten renol je hlavne obličky, močové cesty a ak sa tlak zvyšuje zo stresu tak sú oslabené nadobličky a celkovo ladviny...ten druhý článok čo som ti poslala to píše jeden bývalý primár kardiológ on je už na dôchodku a robí s energy....prípadne ak chceš napíš k nemu do poradne čo ti poradí(ak teda chceš pošlem link)- ale s tým dávkovaní sú tam písané maximálne dávky - tebe bude stačiť 2x denne 5kvapiek do trochy vody, pozri si to ak by si mala otázky kludne napíš
Ak je spodný nad 90,treba to riešiť. V prípade ísť aj na pohotovosť, je to nebezpečné
Určite k lekárovi a čo najskôr. Nebezpečný je práve ten spodný tlak, nesmie byť nad 100. Skús si dať Magne B, v tlakomery vymeniť baterky a po pol hodine znovu premerať tlak. Ešte som sa nestretla aby bol spodný vyšší ako vrchný. Pred meraním treba byť aspom 5min.v klude. Ak ti to neprejde kludne pohotovosť.