Zvýšený krvný tlak

5. jan 2024

Ahojte, ako sa u vás prejavuje zvýšený tlak? Máte z neho nejaké problémy ako nestabilita, porucha rovnováhy, pocit opitosti, točenie hlavy, slabosť. Ako sa prejavuje vám pri zvýšenom alebo vysokom tlaku?

egonsk
5. jan 2024

to co opisujes je pri nizkom tlaku. Vysoky tlak je tichy zabijak prave preto, ze sa citis ok.
Ja som iba v tvari viac cerveny, ked mi moc stupne... a ak je to dlhsiu dobu, tak trosku mi obcas huci v usiach, alebo mierne zle vidim, ale to uz iba pri kombinacii s unavou.

autor
5. jan 2024

@egonsk ja pri tomto stave hneď si zameriam tlak a mám aj 145-150 tlak.tieto pocity mám pri chôdzi , keď niečo robím

egonsk
5. jan 2024

a kolko mas vtedy spodny tlak?

autor
5. jan 2024

@egonsk okolo 70

egonsk
5. jan 2024

145/70 je este vyborny tlak 🙂 Ja mam 145/105 aj po prebudeni a preto beriem tabletky, ktore mi to stlacia na 135/90 minimalne. Ked mam hukot v usiach a horsie vidim, tak mam aj 160/120 v pokoji, to viem, ze neni vobec dobre, lebo v zatazi ide nad 200 horny a dolny ani neviem.

beloved
5. jan 2024

Mate pri vyssom tlaku busenie srdca a preskakovanie?

autor
5. jan 2024

@beloved búšenie cítim.

autor
5. jan 2024

A tak z čoho mám pocit opitosti,nestabilita?

zuzanaa239
5. jan 2024

@beloved búšenie srdca môžte mat z vyššieho tebou, tlak môže byť dobrý.Skúste merat tlak 3 krát denne.

beloved
5. jan 2024

@zuzanaa239 Dakujem, skusim

nevenka
5. jan 2024

@egonsk nahodou, ja som mala take, ze som sa akoby vznasala nad podlahou, ak som nestabilme chodila, motalo ma, ale to bolo pri 160+, pri 180+ som mala slabost v nohach, dychavicnost, ostala mi zima, napriek cervenym licam, palenie na hrudi a ramenach, ked to slo na 200, som uz lezala jak mucha slaba.
Mierne zvyseny mozes tiez citit, ale skor tu cerven v tvari, napriklad.

autor
5. jan 2024

@nevenka takýto tlak nad 160 ,to máte v pokoji?alebo záťažový?

stanulienkat
5. jan 2024

Merias tlak po 5 minutovom sedeni 2x za sebou?

autor
5. jan 2024

@stanulienkat v pokoji mám dobrý tlak.120-130/70.mna trápi ako sa cítim ked stojím alebo sa pohybujem.som jak opitá a nerovnováha.točenie hlavy

stanulienkat
5. jan 2024

To mas super tlak. Samozrejme, že pri činnosti a pri chodeni ho máš vyšší- je to fyziologické, avšak točiť hlava sa ti môže z krčnej chrbtice, alebo strednym uchom. Vôbec to nemusí mať súvislosti s tlakom.

zuzanaa239
5. jan 2024

@beloved malo tam byť napísané tep

beloved
5. jan 2024

@zuzanaa239 V pohode, pochopila som 🙂

nevenka
5. jan 2024

@autorka No uz nemam, vdaka liekom. V klude som taky mala. Po zatazi vtedy 200, viem podla holtera 🥴, to bol des.
Podla vsetkeho mas tlak uplne v norme, myslim si tiez, ze to bude skor od chrbtice, aj to moze byt.
Alebo Ti tlak skace. To sa sa zistit 24 hod. monitorovanim, holterom. Ale to nariaduje kardiolog, ak uzna za vhodne.

veselo_neveselo
5. jan 2024

Baby, a aj vam prisli na to, kvoli comu mate ten vysoky tlak? Navrhoval vam doktor aj nejake ine riesenie ako lieky na tlak? Schudnut, menej kavy, stress management, rastlinnu stravu? Ci ste to uzavreli ako nieco, s cim sa neda nic robit a budete brat lieky dozivotne?
@nevenka
@beloved
@egonsk

egonsk
6. jan 2024

@veselo_neveselo ja som mal uz par rokov zvyseny tlak a branie liekov mi oddialilo zmenit zivotospravu - menej stresovat a viac sa pohybovat. stravu som mal vzdy ok.

aduskatt
6. jan 2024

točenie hlavy, bolesť hlavy, dvojité videnie......

egonsk
6. jan 2024

toto co si teraz opisala (120/70 a si ako opita) moze sposobovat aj tekutina v hlave ako je ta najmensia kosticka, neviem ako sa to vola...

autor
6. jan 2024

@egonsk neviem čo myslíš.

pkgirl30
6. jan 2024

keď som mala problémy s tlakom tak som cítila horúčavu do tváre, bolesť hlavy, točenie, pocit na vracanie, malátnosť, chvenie po celom tele. dlho som brala lieky, ale potom som s tým začala niečo robiť a lieky už neberiem niekoľko rokov. ja som to mala som to mala so štítnej ale už ani na štítnu lieky neberiem

zalka
7. jan 2024

@egonsk myslíš vo vnútornom uchu čo je zodpovedná za rovnováhu...strnienok či kladivo neviem ktorá teraz.
Neurológ vie pohybom hlavy vrátiť na miesto, akurát pár dní sa spi len po sediačky.

egonsk
7. jan 2024

@zalka ano presne to som myslel, dakujem. 🙂