Ahojte, ako sa u vás prejavuje zvýšený tlak? Máte z neho nejaké problémy ako nestabilita, porucha rovnováhy, pocit opitosti, točenie hlavy, slabosť. Ako sa prejavuje vám pri zvýšenom alebo vysokom tlaku?
@egonsk ja pri tomto stave hneď si zameriam tlak a mám aj 145-150 tlak.tieto pocity mám pri chôdzi , keď niečo robím
a kolko mas vtedy spodny tlak?
@egonsk okolo 70
145/70 je este vyborny tlak 🙂 Ja mam 145/105 aj po prebudeni a preto beriem tabletky, ktore mi to stlacia na 135/90 minimalne. Ked mam hukot v usiach a horsie vidim, tak mam aj 160/120 v pokoji, to viem, ze neni vobec dobre, lebo v zatazi ide nad 200 horny a dolny ani neviem.
Mate pri vyssom tlaku busenie srdca a preskakovanie?
@beloved búšenie cítim.
A tak z čoho mám pocit opitosti,nestabilita?
@beloved búšenie srdca môžte mat z vyššieho tebou, tlak môže byť dobrý.Skúste merat tlak 3 krát denne.
@zuzanaa239 Dakujem, skusim
@egonsk nahodou, ja som mala take, ze som sa akoby vznasala nad podlahou, ak som nestabilme chodila, motalo ma, ale to bolo pri 160+, pri 180+ som mala slabost v nohach, dychavicnost, ostala mi zima, napriek cervenym licam, palenie na hrudi a ramenach, ked to slo na 200, som uz lezala jak mucha slaba.
Mierne zvyseny mozes tiez citit, ale skor tu cerven v tvari, napriklad.
@nevenka takýto tlak nad 160 ,to máte v pokoji?alebo záťažový?
Merias tlak po 5 minutovom sedeni 2x za sebou?
@stanulienkat v pokoji mám dobrý tlak.120-130/70.mna trápi ako sa cítim ked stojím alebo sa pohybujem.som jak opitá a nerovnováha.točenie hlavy
To mas super tlak. Samozrejme, že pri činnosti a pri chodeni ho máš vyšší- je to fyziologické, avšak točiť hlava sa ti môže z krčnej chrbtice, alebo strednym uchom. Vôbec to nemusí mať súvislosti s tlakom.
@beloved malo tam byť napísané tep
@zuzanaa239 V pohode, pochopila som 🙂
@autorka No uz nemam, vdaka liekom. V klude som taky mala. Po zatazi vtedy 200, viem podla holtera 🥴, to bol des.
Podla vsetkeho mas tlak uplne v norme, myslim si tiez, ze to bude skor od chrbtice, aj to moze byt.
Alebo Ti tlak skace. To sa sa zistit 24 hod. monitorovanim, holterom. Ale to nariaduje kardiolog, ak uzna za vhodne.
@veselo_neveselo ja som mal uz par rokov zvyseny tlak a branie liekov mi oddialilo zmenit zivotospravu - menej stresovat a viac sa pohybovat. stravu som mal vzdy ok.
točenie hlavy, bolesť hlavy, dvojité videnie......
toto co si teraz opisala (120/70 a si ako opita) moze sposobovat aj tekutina v hlave ako je ta najmensia kosticka, neviem ako sa to vola...
@egonsk neviem čo myslíš.
keď som mala problémy s tlakom tak som cítila horúčavu do tváre, bolesť hlavy, točenie, pocit na vracanie, malátnosť, chvenie po celom tele. dlho som brala lieky, ale potom som s tým začala niečo robiť a lieky už neberiem niekoľko rokov. ja som to mala som to mala so štítnej ale už ani na štítnu lieky neberiem
to co opisujes je pri nizkom tlaku. Vysoky tlak je tichy zabijak prave preto, ze sa citis ok.
Ja som iba v tvari viac cerveny, ked mi moc stupne... a ak je to dlhsiu dobu, tak trosku mi obcas huci v usiach, alebo mierne zle vidim, ale to uz iba pri kombinacii s unavou.