Ženy neviete čo pomáha pri zvýšenej krvného tlaku cítim že mám zvýšený tlak ale neviem koľko len tlakomer nemám ale ja cítim že mám som červená aj učí mám červene pijem kefír a nič pred 15min som brala štvrtka tensiomin.dakujem
Tensiomin vám predpísal lekár? ja som mala takéto problémy a mám doma Tensiomin 12,5 mg pre prípad náhleho zvýšenia tlaku. Liečite sa na vysoký tlak? Ak áno,máte predpísané lieky.Ak zle zaberajú,treba znovu navštíviť lekára,prípadne najlepšie internistu,ten vám nasadí optimálnu liečbu.
@patuska00 kto ti ten liek naordinoval a aku inu liecbu beries na tlak ?
@patuska00 no dala som si tu "namahu" a pozrela som ceny tlakomerov. Take pomerne doveryhodne na domace pouzitie stoja od 40 eur, kvalitnejsie samozrejme viac, ale do 100 sa da kupit kvalitny. takze ak mavas zvyseny tlak, kup si tlakomer. ono nie je totiz jedno, ci mas 140/90 alebo 170/120. Ci sa to da podla odtiena cervenej? Ak mas predpisane lieky na tlak, predpokladam, ze lekar odporucil tlak aj monitorovat.
Thensiomin sa berie pri náhlom a dlhšie trvajúcom spodnom tlaku nad 150, ako vieš, či máš toľko, keď nemáš tlakomer?
No neviem, kazdy koho poznam a mal problemy s tlakom,teda tym vyssim tak nemal ziadne ťažkosti, aj práve preto sa hovori, ze je to tichy zabijak... mojmu muzovi to nahodou na preventivke zistili a nemal ziadne stavy...kolegyni tiez nedavno ,nikdy nemala cervene líca... no ale nie som odbornik, neviem ake prejavy mozu byt este, kazdy sme iny
ja mam problem s tlakom plus mam poskodenie lavej komory srdca beriem lieky a mam aj tento doma (som aj na inzuline atd) ale teda tiez nechapem ako to urcuje podla farby lic
mala som desat dni dozadu problemy 207/140 slo to dolu potom po liekoch ale cervene lica neboli 😉
tiež som pri tlaku 210/185 nemala červené líca
Tak ja som napriklad mala cervene lica, aj usi pri vysokom tlaku, ale aj take palenie na ramenach, ci ako to popisat, ale ja som si tlak normalne merala.
Neodvazila by som sa drbnut si Tensiomin len tak odhadom. Moja mama ho ma pre pripad, ze napriek nastavenym liekom, ktore berie kazdy den, jej tlak nahle stupne a ostane jej zle.
A nerozumiem, co ma kefir s tlakom 🙄...
Nie nemám predpísané žiadne tabletky na tlak ale raz som bola u mami a som bola červená ako puľka tak som si merala tlak a som mala zvýšený a vôbec mi neklesal ešte sa mi zvýšil tak som si pýtala tabletku a mama mi nechcela dať vieme že sa nemá brať od súhlasu dochtora ale potom som si dala iba štvrtka tak potom sa mi klesol tak aj včera to bol tak tiež iba štvrtka a nič viac viem že nemôžem brať iné tabletky ale som sa bala že sa mi zvysy ale ten kefír mi pomohol áno to znižuje tlak ale prosím 🙏 vás pochopte má iba štvrtka a nič viac nie som hlúpa ale bála som sa viem že nemôžem brať.ale to je asi dedičnosť problém je že mám aj nadváhu mám iba 26r a už mám problém.dakujem pochopte má prosím
@patuska00 no ved rozumieme. Máš problém s tlakom. Pýtala si sa , čo pomáha. A my ti vysvetľujeme, že pomáha liecba stanovená lekárom a monitorovanie tlaku, aby liecba bola nastavená správne. A samozrejme veľmi dôležité sú zmeny stravovania a životného štýlu. Tiež pomôže lekár, vysvetlí, zvyknú mat pre pacientov aj informačné letáky.
@bashawelle áno ja som sa pýtala ja myslel domáca liečba napr ako kefír alebo ešte iné čo napr neviem čo pomáha. Objednam sa u lekára a ďakujem
aj na internete sa daju najst postupy ako na jednorazovo zvyseny tlak - napit sa, dat si magnezium, lahnut si, tmava miestnost, dobre vetranie ... ale to funguje, pokial je tlak zvyseny mierne. ak je velmi vysoky a stava sa to opakovane, tak tam je na mieste to riesit a velmi rychlo.
@patuska00 a ty si normalna ? ty si davas taky liek a nemas tlak odmerany len na zaklade cervenych lic ??? kto ti ho predpisal ? to ti takto kazal brat ?
kup si tlakomer