Ahojte viem že to sem nepatrí a preto prosím hejteriek zdržať sa poznámok. Nejaké tri mesiace som mala hustejšiu krv pri odberoch..nič hrozne referenčná hodnota 155 je max a ja som mávala max do 160 , teraz som bola na prehliadke a mala som prvýkrát v živote zvýšený kreatinin o 0,1 nad referenčnou hodnotou..udem samozrejme sono obličiek atd takze riešim to ale som psychicky na dne z tohto , mám 27 rokov a neviem čo robím zle že sa mi deju tieto zdravotne komplikácie..keď som sa pýtala doktorky že prečo tak mi nevedela povedať že nevie , podľa mna videla že som vystrašená a preto nechcela..čítala som zlyhanie srdca , obličiek a milión závažných veci..liečim sa na tychykardiu ale to neni podľa mna katastrofa ktorá by teraz viedla k zlyhaniu..btw asi si za to môžem sama lebo môj pitný režim je horší než tragicky..kašlem na to a vypijem dva poháre vody..v odbere z mocu som mala veľa baktérií a leukocytov ale to boli až po odbere krvi takze vlastne chcem len počuť ti ktoré ste sa s tým stretli že ako sa to riešilo alebo či to boli zvýšené parametre bez toho aby ste mali nejaké poškodené orgány..ďakujem 🙏🏻
@glade22 doktorky sa pýtam že čo to znamená a ona že nevie poslala ma na sono obliciek a hematologia..to je ten problém že mám nasliapnute k tomu aby som bola hypochonder a nejako si nemôžem pomôcť..takze nepoučila ma a vlastne nemám lieky nasadené žiadne ani nič 🤷🏻♀️
sú také aplikácie, ktoré ťa budú upozorňovať že sa máš napiť, skús to a uvidíš či budú výsledky lepšie
@dominika1277 tachykardia a čo berieš, nemáš zvýšený tlak? Meraj si ho námatkovo, pri vyššom tlaku môže byť oslabená funkcia obličiek, aku máš váhu - ak máš nadváhu treba zhodiť.
@dominika1277 ja som mala zvýšený po douzivani atb .nebrala si nejaké?
@dominika1277 ja som mal tiež zvýšený kreatinín aj minuly aj tento rok na jar. Pred mesiacom som ho už mal ok. Ani neviem aká hodnota bola ale lekárka povedala že len mierne hore bol. Slabý Pitný režim ho zvyšuje a aj fyzická námaha. Myslel som, že to bude tým že bicyklujem ale nespomenul som si či bol pred odberom tréningalebo nie. Ak máš len ľahko zvýšený, tak určite to bude len tou hydratáciou. Lekárka ťa poslala na vyšetrenia lebo videla že sa bojíš. To je dobre že to urobila. Ale utešovať dopredu ťa nechcela lebo vedela že by ti to nepomohlo. Ak si hypochonder tak to môže tak byť že vie, že len vyšetrenie ťa ukľudní. Neboj sa. Ak by ti nerobili testy ani by si nevedela že máš kreatin. Mala by si kvôli niečomu mat problém s obličkami? Piješ veľa alkohol ? Veľa soli ješ? Lieky nejaké silné čo majú vedľajší účinok ? Nejaké zranenie? Ak nie tak sa neboj a kľudne chod na vyšetrenie.
nestresuj moze to byt z hocicoho aj zla zivotosprava. moj otec ma vysoke hodnoty nad hranicu roky, je len sledovany kvoli zhorsovaniu stavu (co moze viest k zlyhaniu obliciek a dialyze) ale ako pisem roky rokuce (ma to od detstva) nic mu nie je len je sledovany v odbornej ambulancii. takze klud
Ďakujem krasne ľudia za vaše povzbudivé slova a skúsenosti , uvidim ako to bude ďalej , keďže nie som žiadny športovec a možno mám aj nejaký zápal v obličke keďže mám bolesti , všetko spolu súvisí 😊 všetko dobre vám želám a hlavne veľa zdravia 🫶🏻😊
Hlavne sa ukľudni a v prvom rade začni viac piť....mavajú to starší ľudia keď menej pijú, keď začnú piť viac, upraví sa to. Nemusí to hneď znamenať zlyhávanie obličiek. Doktorka ťa nepoucila?