Zvýšený hormón štítnej žľazy

mameha7
27. sep 2021

Ahojte, na vstupnom tehotenskom vyšetrení u gynekológa mi bola zistená zvýšená hodnota TSH (4,45). Gynekológ mi odporučil endokrinológa, no termín vyšetrenia mám až 21.10. (tu v Bratislave je obtiažne niečo skôr objednať). Nie je neskoro dovtedy čakať?

mogaa
27. sep 2021

@mameha7 bežne sa u endokrinológa toľko čaká, dokonca niekde aj dlhšie.....máš len zvýšenú hladinu, ak by bola naozaj vysoká, tak by ti dal aj skorší termín

mogaa
27. sep 2021

@mameha7 prípadne skús obvolať iných endokrinológov, kde možno dostaneš skorší termín....tam viac možností ani nemáš....endokrinológovia majú svojich pacientov ktorí čakajú na kontrolu niekoľko mesiacov, majú pár volných miest pre akútnych pacientov a inak sa aj na nové vyšetrenia čaká....

mameha7
autor
27. sep 2021

@mogaa Super 🙂ďakujem za info. No tak dúfajme to čakanie nebude mať zlý vplyv na dieťa. Obvolala som väčšinu endokrinologov a fakticky mi nikto nevedel dať skorší termín.

mogaa
27. sep 2021

@mameha7 neboj ak by si mala extrémne vysoké hodnoty alebo extrémne nízke hodnoty tak by ti dali termín hneď.....+ hlavne by si mala zdravotné ťažkosti na základe ktorých by sa na to hneď prišlo.....

adrbat
27. sep 2021

@mameha7 Ja som čakala na vstupné vyšetrenie mesiac a pól ale kvôli zvýšenej hladine som nemohla otehotnieť. Ale po nasadení liekov som hneď 1 cyklus. Ale keď som to povedala Dr. - endokrinologovi hneď mi bral krv a každé 3 týždne chodím na odber a pozorovanie (aby sa dieťatko udržalo) aj mi zvyšoval lieky. Ak už si tehotná tak je to podľa mna neskoro (u nás tehotné uprednostňujú).

mizu89
27. sep 2021

@mameha7 ahoj toto isté zistili aj mne počas tehu.objednala som sa na endokrinologiu do Ľubochne.bola som tam asi 2x.lieky mi nedal no povedal že na kontrolu po 3 mesiacoch po pôrode.samozrejne som nebola.dala som si spraviť testy z krvi na TSH a výsledky sa dostali do normálu po pôrode.🙂

lyci
27. sep 2021

@mameha7 aj si im povedala, ze si tehotna a ake mas tsh? je to neskoro v tehotenstve

dejna_
27. sep 2021

@mameha7 na tehotnú to je veľa ..myslím že Max do 2.5 má byť tá hodnota...povedali ste že ste tehotná? Ja by som určite hľadala inú endokrinologicku zo skorším termínom .. tehotné vždy uprednostňujú