Ahojťe mali sťe už niekedy zvysený hemoglobín a červené krvinky na preventívnej prehliadke? Lekár hovoril aby som viac pila a ze je to v pohode …. Ale citala som na internete ze ked je zvyseny hgb rbc tak to je nejaká polycitemia .. tolko treba ktomu dodať ze som hipochondrička a som uplne v strese …
Ano lebo na internete pisu vseličo…
@r2d2d2r2 čo by za to dali športovci. Lance Armstrong bral liek na zvýšenie počtu červených krviniek. To bol ten doping. Bol to liek pre chudokrvných. Keď si toho naládoval veľa do krvi, tak mu hrozilo odhalenie alebo upchatie ciev od tak hustej krvi. Museli mu zároveň riediť krv a v noci ho budili, aby sa mu rozhýbala krv. Tak som to čítal v knihe lož na kolesách. Keď ti lekár povedal, že si asi málo pila, tak to povedal preto, lebo to nebolo vážne zvýšenie. Nabudúce viac vody a budeš mať hemoglobín vporiadku.
Moj mqnzel ma, lebo vela.sportuje. vraj preto.
@r2d2d2r2 nie, enpytala, nepokladam to za dolezite. ak by v tom dr videl proiblem, sam na to upozirni. mavam to tak roky,s em tam mi to klesne trosku nizsie, sem tam mi to vyskoci nad 160 a videlo to mnoho lekarov a ziadny z nich z toho vedu nerobil.
a celkom zaujimave bolo, ze zatial co mnohe tehulky maju problem s anemiou, lebo zrejme uz mimo tehu mali hodnoty v norme,a le v nizsich hodnotach a v tehu sa krv rozriedi, preto hodnoty poklesli a musia uzivat zelezo.
ja som mala hodnoty 145 aj v tehu, co ine zeny nemaju ani mimo tehu.
nedavno som bola operovana, po operacii hodnota 120. co je clekom uspokojive. ta co lezala so mnou mala nizsie hodnoty aj ked to nebolo az take zle s nou.
mat trosku vyssi hemoglobin ma aj svoje vyhody.
a teda taketo vyssie hodnoty mavam uz skoro 30r.
Jaj tak super 🙂 len na internete sa pise ze hodnoty nad 160 a zvysene cervene krvinky zahustuju krv …
Nad 160 este ani raz
@r2d2d2r2 naposledy som mala odber pred operaciou, to je ale u gynekologa, cize to ani neviem, ale zda sa mi, ze to bolo skor vyssie, asi aj okolo 160. viem, ez som tak nejak mala nedavno a to bol posledny odber.
v 2015 - 166/5,27 ( hemoglobin/erytrocyty )
v 1995/96 - 161/5,08
medzitym som mala odbery robene este velakrat a velkrat bola hodnota hemoglobinu okolo 155 plus/minus, niekedy aj tesne pod 150.
inak erytrocity som mala niekedy aj cez 5,40. mala som niekedy aj vyssi Hematokrit,c o spolu suvisi. a mala om aj nizssi Stredny objem Ery.
ako som pisala, jeden dr si daval odpustat krv pri Hemoglobine az okolo 200.
Ty si inac fajciarka ? Lebo hovoril lekar ze to moze bit aj od toho … viem ze suvisi hematokrit aj ja som to mala zvysene
Ty si kolko mala hematokrit?
@r2d2d2r2 keby boli hodnoty vysoké, tak by to riešil. Ty si mala zrejme len málo zvýšené, tak načo sa stresuješ