Zvýšenie dávky antidepresív - opätovné zhoršenie po 4 týždňoch

x_elizabeth_x
9. okt 2024

Ahojte, ma tu niekto skúsenosť s niečím podobným? Mám panicku a uzkostnu poruchu. Zvýšili mi dávku antidepresív (Elicea z 10mg na 15mg, večer 7,5g Mirzaten), pred 4mi týždňami. Nasledovalo zhoršenie, vedľajšie účinky, tyzden som musela brat aj alprazolam. Po 2 týždňoch už bolo lepšie, po takmer 4 som bola na kontrole u psychiatričky, už takmer normál. Ale tri dni po kontrole som sa opäť začala budiť skôr, s búšením srdca, chvejem sa, trasenie rúk a brady a opäť som v celkovom nepokoji. Je “normalne” takéto opatovne zhoršenie? Treba opäť len čakať kým to prejde? Dajte mi vedieť ak máte s týmto skúsenosti. Dakujem 🤍

ronie338
9. okt 2024

Ako dlho sa užívajú tie lieky celkovo? Mne keď sa mi aj tak opätovne zhoršovať dala trochu silnejšie a bolo fajn. Treba sa s nou poradiť ze co lebo nie nemalo by sa zhoršovať

x_elizabeth_x
autor
9. okt 2024

@ronie338 Ja som začala s liečbou v júli, čiže som prakticky ešte v začiatkoch. Po 6 týždňoch mi zvýšila dávku kvôli občasným celkovým pocitom nepokoja a úzkosti. Po zvýšení to bolo asi horšie, než na začiatku a teraz sa to hlavne rano vracia. Mám Frontin pp, ale zaujímalo či sa to niekomu takto občas vrátilo a či to po tých 6-8t naozaj prejde (ak sadnú lieky), v kontakte s psychiatričkou som, je výborná a je mi k dispozícii stále, ale pomáha mi vidieť aj skúsenosti iných, keďže na začiatku som si pripadala, že som v tom uplne sama 🙂

ronie338
9. okt 2024

Mne keď nepomohli prvé asi po 3 mesiacoch mi dala trochu silnejšie. Konkrétne paretin. Užívam len raz denne, aktuálne len pol tabletky