Ahojte, prosím Vás, máte niekto skúsenosti, že po zvýšení dávky AD u mňa konkrétne Escitilu, sa zhorší stav ? Ja užívam escitil na paniku a úzkosť už 2 mesiace 10 mg a teraz mi zvýšila dr na 15 mg, ale mám pocit , že sa mi veľmi pohoršilo, závraty hrozne, slabosť, bolesť hlavy , zvýšenie tlaku , úzkosť , neviem, či to môže byť aj prechodné , kým si telo navykne. A či to môže byť zo zvýšenia dávky. Ďakujem vopred za každú skúsenosť a radu
áno... pri akejkoľvek zmene dávkovania môže sa zdr. stav na krátky čas zmeniť - zhoršiť
@deti95060810 takže je to možné, mám pokračovať v tej zvýšenej dávke alebo radšej nie, myslela som že keď jem tie lieky 2 mesiace tak telo je už navyknute a nebude vadit zvýšenie dávky....alebo som mala ešte pred zvýšením dávky čakať dlhšie ako 2 mesiace na plný účinok. Dr mi odporučila zvýšiť o 5 mg a teraz mi je nanič
@deti95060810
pokračovať...lekárke dôveruj, asi vie prečo takto upravila dávkovanie...
Nemáš niečo na ukľudnenie? vtedy sa dáva aj Neurol, Lexaurin a pod. aby si nemala tie blbé príznaky a stavy...
@deti95060810 mám helex to je ako lexaurin podobne , ten mi vždy pomôže , koľko to môže zasa trvať kým si telo navykne na zvýšenú dávku 😢 mne bolo hrozne dnes aj predvčerom strašne točenie hlavy, nepokoj, slabosť celkova ako na odpadnutie, závraty , prejde mi to trrohcu keď si dám ten helex.aj tlak ako keby sa mi trochu zvyšoval. 😪
@deti95060810
Babule zvysuje sa nato aby sa udrzala spravna hladina serotoninu alebo inych latok co tam treba preto hladaju ak ti neni ok tak treba doplnit nic natom nieje ak budes mat idealnu hladinu budes uplne ok ustalis sa 🙂 nemusite sa bat po rokoch budete vdacne ze vam lieky pomohli tak ako bere niekto na stitnu zlazu alebo srdiecko lieky tak beres aj ty lieky aby si mala stalu hladinu toho co ti treba ❤️
@deti95060810 mozem sa spytat po akom casovom intervale si mam zobrat neurol ponuziti alicei prosim beriem 0.5 rano a vecer dakujem za radu
neurol berieš na ukľudnenie... určite ti napísali v lekárni koľkom krát za deň máš užiť ...
inak môžeš rovno spolu s Ad - nie je tam problém, aby bol medzi nimi nejaký časový rozdiel...
@deti95060810 hej dobre chcela som sa spytat
Mam panicky strach z tabletok mozem si zobrat len ctvrtinku dva dny a pitom az polovicku tej Alicei lebo mam vazne strach zobrat viete
Zdravim, mne dr zvysila davku koncom oktobra, najprv som si nic nevsimla, ale od konca novembra mam hroznu unavu. Kazdy den poobede nevladzem bez oddychu existovat a to mam malu dceru 3 rocnu, ktora nie je zrovna z tych co by sa same prebavili. Dotoho sa neskutocne potim, aj cez den ale v noci je to hroza. Samozrejme, he ma napadaju vselijake cierne myslienky, najradsej by som s tym totalne sekla. Uz ma to nebavi, lebo v priebehu roka a pol su to uz tretie lieky. A po zvyseni davky vzdy nastane toto. Teraz mam aktualne 15mg. S 10mg mi bolo lepsie, tam som zase bola az prilis aktivna a nedalo sa mi zaspavat. Ja to nechapem. Odkladala som telefonat doktorke s cielom, ze to musim pretriet, ale moj pohar trpezlivosti uz preteka, takto to dalej nejde... su to aj niektore, ktorym to trvalo dlhsie nez mne?
@mikro_vlnka ahoj 🙂 a nemavas svoje stavy sposobene aj hormonalne napr ze ti je horsie pred menzesom aj ked mas lieky napr umna sa to kedy si tak prejavovalo ttyzden dva pred menzesom sa mi pohorsilo potom zasa lepsie 🙂 skusi si samu seba odsledovat 🙂)
@keira13 ma to navysene presne 11 dni, ale trochu mal aj seknuty krk tvrdi, ale tipujem to skor na tie lieky…bolest nastava poobede najviac, pytam sa,ci to nie je den odo dna lepsie ,ale zatial stale tak isto, len uz by to mohlo prejst :/….kedysi uz sertralin bral aj navysoval dokonca na 75mg ziadne navysenie mu nerobilo problem ani o tom nevedel…neviem preco teraz takto dopadol no pockame a uvidime
@emiliam ano kludne to môže byt zo zvyšení dávky
kontaktovala by som mudr nech to zhodnotí či ako vydržat alebo mierne znižit