Dobrý deň, chcem sa spýtať, či má niekto skúsenosť so zvýšenou hladinou D-dimeru. (0,64). Koagulacne testy v poriadku, krvný obraz tiež v poriadku. Môže zvýšenie signalizovať napr. nejakú infekciu (zápal hrdla)?
Ďakujem za odpovede
@bublinka1426 chodím pravidelne na hematologiu, pretože som prekonala trombozu a emboliu. A tam mi teraz dvakrát po sebe vyšli takéto hodnoty. Dovtedy som mala zvýšené len v tehotenstve.
a hematologicka ti povedala co? 🤷♀️ vsak snad na to na tie kontroly clovek chodi, aby sa predoslo dalsej tromboze atd. a sleduje sa prave hodnota d-dimeru okrem ineho
a ano podla toho, co viem to byt aj napr. po operacii, infekciou, ....normalna hodnota je ak sa nemylim do 0.5, 0.64 je teda jemne zvysena ale tak hematologicka by sa k tomu asi mala vyjadrit
Raz mi takto vysli, zopakovali mi vysetrenie a bolo to ok
To je zanedbatelne zvysenie. To Dr neriesia. A vekom sa ddimer o trosku zvysuje. A kedze ste boli na hemat. Tam sa berie este iny parameter a ak je to spolu ok tak je to ok🙂.
prosim toto vam rpbili dake specialne testy ci ste si sukromne priplatili dakujem