Ahoj dievčatá.
Chcem sa spýtať stretli ste sa niektorá s tým že máte v tele viac mužského hormónu ako je bežné?
Práve som absolvovala hormonálny profil u svojej gyne.
Ide o to že mi často mešká menzes tak mi robila vyšetrenie nič iné v tom nieje iba ten testosterón.
Stretli ste sa s tým? Ako ste proti tomu "bojovali" . Čo vám pomohlo? Mne navrhla antikoncepciu. Tu však radikálne odmietam. Tak mi duphaston predpísala.
Zvyseny testosteron byva pri PCO syndrome. Na vajecnikoch sa robia cysty, vplyvom ktorych je zvysena produkcia testosteronu, nepravidelna menstruacia, vyraznejsie ochlpenie aj na tele a tvari a pod. Treba dalsie vysetrenia spravit, aby sa zistila pricina u teba, preco tomu tak je a pripadne sa potvrdilo PCO
@93kris ďakujem za odpoveď.
Určite skúsim.
Moc ma to vystrašilo keď som to zistila . Viac ma však znepokojilo keď mi lekárka povedala že to je úplne normálne (čo asi že nieje) 🤦 na budúci mesiac mám termín ku novej lekárke , lebo čím ďalej tým je táto horšia a horšia vo svojom obore .
Dúfam že mi spraví nová lekárka dialšie vyšetrenia a zistí čo za tým môže byť. A dúfam že sa to do vtedy nezhorší 😒
@chudovanovamonika Drzim palce. Ale nemusi za tym byt nic, ani nemusis mat nutne PCO ako bolo spomenute vyssie. U mna lekar tiez nepatral po pricine a to je velky odbornik a 100% mu doverujem. Na vsetko si dava velky pozor, vsetko vzdy maximalne preveri. Ja som pribrala tak sme to pripisovali tomu a naozaj ked som schudla, islo to trosku dole. Sestra to mala tiez a je chudunka, PCO sa takisto nepotvrdilo. Ale teraz ma dve zdrave deticky, otehotnela hned a hormony sa jej po tehotenstvach upravili 🙂 Drzim palce 🙂
@93kris dajú sa nájsť niekde cez internet ?
@chudovanovamonika Ahoj, ja som so zvysenym testosteronom bojovala niekolko rokov. Mal skor stupajucu tendenciu a pred rokom už som mala naozaj vysoke hodnoty. Bala som sa toho kvoli otehotneniu - vsetci ma strasili ze bude problem a antikoncepciou som to riesit tiez nechcela. Nepomahalo nic - zmena zivotneho stylu, vela sportu, zdrava strava... Potom mi dve zname nezavisle od seba poradili Shatavari - su to prirodne lieky, ktore napomahaju zenskej hormonánej rovnovahe. Doktorovi som sa nepriznala a hodnoty mi naozaj klesli. Vo februari tohto roku sme sa zacali s muzom snazit o babatko a podarilo sa to takmer hned 🙂 Takze niekto moze povedat ze Shatavari je blbost a placebo, no ja verim, ze mi tabletky pomohli.