Zvýšené množstvo testosterónu - skúsenosti?

chudovanovamonika
28. máj 2019

Ahoj dievčatá.
Chcem sa spýtať stretli ste sa niektorá s tým že máte v tele viac mužského hormónu ako je bežné?
Práve som absolvovala hormonálny profil u svojej gyne.
Ide o to že mi často mešká menzes tak mi robila vyšetrenie nič iné v tom nieje iba ten testosterón.
Stretli ste sa s tým? Ako ste proti tomu "bojovali" . Čo vám pomohlo? Mne navrhla antikoncepciu. Tu však radikálne odmietam. Tak mi duphaston predpísala.

93kris
28. máj 2019

@chudovanovamonika Ahoj, ja som so zvysenym testosteronom bojovala niekolko rokov. Mal skor stupajucu tendenciu a pred rokom už som mala naozaj vysoke hodnoty. Bala som sa toho kvoli otehotneniu - vsetci ma strasili ze bude problem a antikoncepciou som to riesit tiez nechcela. Nepomahalo nic - zmena zivotneho stylu, vela sportu, zdrava strava... Potom mi dve zname nezavisle od seba poradili Shatavari - su to prirodne lieky, ktore napomahaju zenskej hormonánej rovnovahe. Doktorovi som sa nepriznala a hodnoty mi naozaj klesli. Vo februari tohto roku sme sa zacali s muzom snazit o babatko a podarilo sa to takmer hned 🙂 Takze niekto moze povedat ze Shatavari je blbost a placebo, no ja verim, ze mi tabletky pomohli.

kabba
28. máj 2019

Zvyseny testosteron byva pri PCO syndrome. Na vajecnikoch sa robia cysty, vplyvom ktorych je zvysena produkcia testosteronu, nepravidelna menstruacia, vyraznejsie ochlpenie aj na tele a tvari a pod. Treba dalsie vysetrenia spravit, aby sa zistila pricina u teba, preco tomu tak je a pripadne sa potvrdilo PCO

chudovanovamonika
autor
28. máj 2019

@93kris ďakujem za odpoveď.
Určite skúsim.
Moc ma to vystrašilo keď som to zistila . Viac ma však znepokojilo keď mi lekárka povedala že to je úplne normálne (čo asi že nieje) 🤦 na budúci mesiac mám termín ku novej lekárke , lebo čím ďalej tým je táto horšia a horšia vo svojom obore .
Dúfam že mi spraví nová lekárka dialšie vyšetrenia a zistí čo za tým môže byť. A dúfam že sa to do vtedy nezhorší 😒

93kris
29. máj 2019

@chudovanovamonika Drzim palce. Ale nemusi za tym byt nic, ani nemusis mat nutne PCO ako bolo spomenute vyssie. U mna lekar tiez nepatral po pricine a to je velky odbornik a 100% mu doverujem. Na vsetko si dava velky pozor, vsetko vzdy maximalne preveri. Ja som pribrala tak sme to pripisovali tomu a naozaj ked som schudla, islo to trosku dole. Sestra to mala tiez a je chudunka, PCO sa takisto nepotvrdilo. Ale teraz ma dve zdrave deticky, otehotnela hned a hormony sa jej po tehotenstvach upravili 🙂 Drzim palce 🙂

chudovanovamonika
autor
18. júl 2019

@93kris dajú sa nájsť niekde cez internet ?